Regisztráció Elfelejtett jelszó

Auto-motor technika

Re: nincs cím

#197717 _pda_ Előzmény: #197704

ok :)

lista:

- szénné égő dinamó

- széthulló fesszabályzó

- gyorsan kopó, beégő megszakítók

- soha szét nem választó kuplung

- berúgó lepke törés

- váltó, léptető villák, ötödik kidobálása (szerencsére árokparton is javítható :)) )

- állandóan szakadó, kirojtosodó bowdenek

- ragadó dugattyúk

- néha szétforduló főtengelyek (mondjuk ez inkább összerakási hibára utaló momentum)

most csak ennyi jutott eszembe :DD

ENNEK ELLENÉRE mindenki imádta a hangja miatt, a gyorsulási képességeiért, kultikus darab volt

#197716 Peta60 Előzmény: #197670

Újíttattam már föl Honda Prelude automata váltót kb 5 éve,400e Frontcsi körül volt a végösszeg,az előző tulaj sosem cserélt olajat a váltóban. Ott azt hiszem 100e km-es csereperiódus a gyári előírás,130e körül kellett felújítani.

#197715 Peta60 Előzmény: #197667

Tudom melyik tipusról van szó.:)

Ismerős w210 S500-asában 200e km körül halt meg a váltó,olajat sosem cserélt benne,mert nem kell. :)

Totalcar népitélet is tele van hasonló történetekkel.

Automata váltó olajcserénél minden tipusnál amúgy a teljes mennyiségnek kb csak a felét cserélik.

Meg ha gyári olajat raksz bele nem tudom elképzelni,h mi kár okozhatnál azzal,ha lecseréled. Minden olaj elfárad előbb-utóbb,veszít tulajdonságaiból. Ja,a Mecedeseket is emberek csinálják,ott is tévedhetnek.

Részemről téma lezárva,nem rosszindulatból és nem kötekedésből szóltam hozzá.

Cserélje vagy ne cserélje mindenki a saját autójában az olajat,ahogy jónak látja.

#197698 _pda_ Előzmény: #197694

volt ott még más is, de inkább hagyjuk

amúgy is a motoros topik témája ;-)

#197693 _pda_ Előzmény: #197690

akkor is voltak kreatív emberek ;-)

gyakorlatilag a semmiből készültek motorcsodák, melyeket a Pannonia országos motoros találkozók alkalmával megtekinthetett a nagyérdemű :)

#197688 _pda_ Előzmény: #197683

aki 4hengeres P20-on edződött, nem ismer lehetetlent :))

modjuk a 80-as években idevetődött, szétgyepált japcsi 4hengeresek beállítása sem volt piskóta

minden állítás és gázadás után úgy álltak a mutatók, mint a marokko alkatrészei, amikor ledobod az asztalra :DD

#197683 GáborGábor Előzmény: #197679

Uralon állított már valaki karbit?

Az eredeti, síktolattyúst ...

:)

Ha megkopik (ami meglepően rövid idő alatt meg is történik!), egy merő képtelenséggé válik a beállítása.

;)

#197679 _pda_ Előzmény: #197646

"De pl a motorom boxer, és a 2 hengert össze kell hangolni alapjáraton. Ehhez pedig speciális műszer kell."

ez nem boxer specialitás

minden motorkerékpáron, amelyiken egynnél több levegő szabályzó egység van, be kell allítani a pillangószelepeket, subereket, h egyenletes legyen az alapjárat

egy szinkronteszter kell hozzá, nem komoly összeg

a fene se tudja, h hol van az enyém :))

#197670 KawaBazsy Előzmény: #197664

3-400 ezernél én is lehet, h cserélném, de 140-nél hozzá nem nyúlnék, főleg, ha nem kell.

Amúgy a Subarumban 300E lett volna az aut. váltó felújítás, a céges Corollámban viszont 320E volt a kézi váltó kipofozása (kuplunggal). Úgyhogy gond ezzel és azzal is lehet.

#197667 hosszhuszár Előzmény: #197664

Én erről nem vitatkozom.

Cseréltesd.

Az a felesősség, ha a gyártó szerint nem kell az olajat cserélni, Te pedig lecserélteted....

A váltón, nincs olaj leengedő csavar, pl.

Valami fedelet kell levenni, ott kijön a fele olaj.

A többit úgy nyomatják ki levegővel, állítólag a váltó olajhűtőjéről kötnek le egy csövet, azt nyomják meg levegővel, így tud csak kiürülni a váltó olaj.

Egy ilyen olajcseréért, olyan 50-60e ft-ot kérnek, általában.

Ebből kb 30e az olaj........a többit nem írom, hogy mi............

Egyébként, konkrétan, itt a w220, w210 váltóról van szó, a tőbbi automatában, lehet, hogy kell cserélni....

#197664 Peta60 Előzmény: #197659

Nem vitaindítónak szánom,de én is lecserélném. Végülis ez mindenkinek a saját felelőssége,h cseréli-e a saját autójában.

#197659 hosszhuszár Előzmény: #197658

Még nem, és remélem nem is lesz.Kíválóan működik.

Index, merci fórumán, vitatkoztam is emiatt.....

A gyári adat szerint, nem kell a váltóban olajat cserélni.

Szakszervíz nem cserél.

Vannak akik cserélnek, mert szerintük ezzel, meghosszabítják, a váltó élettartamát....

Na ezeknek lehet gond a váltójukkal.

Rendeltetés szerű használat mellett, nem kell az olajat lecserélni!

#197658 Peta60 Előzmény: #197590

Automata váltóval nem volt még problémád? Azt is elég sokan szidják az S-Mercikben...