Valóban gond az h kicsi vagyok, viszont rugalmas is pontosan ezért. Ez jó ötletnek tűnik, de félő h a kis hasznú tömegtermelés nagyon lekötné a kapacitásomat, így az okos arányok megtalálása nagyon fontos lenne.
Valóban gond az h kicsi vagyok, viszont rugalmas is pontosan ezért. Ez jó ötletnek tűnik, de félő h a kis hasznú tömegtermelés nagyon lekötné a kapacitásomat, így az okos arányok megtalálása nagyon fontos lenne.
Ez is kettős...saját eladás, és építés (teljeskörü szolgáltatás)...illetve viszonteladók által értékesített kerámia. A 2. verzióban Ők építik az általam tervezett és legyártott kályhákat.
Azt hiszem félreértettél...az olcsóbb és rosszabb minőségű kategória mintegy választékbővítés lesz, vagyis az eredeti minőség teljes palettája mellett, egy jóval szűkebb választékkal lehet az olcsóból rendelni. Ez konkrétan úgy képzeld el, h a drágábból van kb.80 féle szín és 14 féle csempeforma, íves elemek és minden, az olcsót kínálom 3 féle formából 4-5 féle színben, gyakorlatilag teljesen hagyományos "nagymamakályhákat" lehet belőle építeni.
A tájékoztatást természetesen meg fogom adni.
Mindenkinek köszi a tippeket, nagyon aranyosak voltatatok! :)
Nekem van.
Mi bajod vele?
Hordozható, 40 éves, kb, 0.5 tonna. 5 éve rakták újra ...
;)
Hát , nem tudom Spade. Így kisebbségből bizonyára, legyen szó az anyaországiakrol, vagy netán valamelyik másik külsősről. Nem lehet tudni mi lenne fordított esetben, nem kisebbségiből. Majd el borozgatunk még mi ezen :-)
Pityke: Még annyit, hogy mért érezhetel változást a vállalkozásod menetében, speciel a vevői oldal változásáról.
Vedd figyelembe, hogy egy bizonyos árú - jó minőségű - , bizonyos eladott mennyiség után, piaci telítődéshez vezet(het). Ami nem jelenti azt, hogy nincsen rá többé igény, csak kevesebb. Az igénylők száma lesz kevesebb, de mondom, arra a bizonyos árúra. Nem kell annak gyártásával leállni, de bizonyosra vehető, hogy megrendelés híjján, nem szabad tömeges gyártásába kezdeni. De ennél nagyobb butaság új termékekkel nem próbálkozni, kísérletezgetni. A vevői klientura ha átalakúlva is és menyyiségileg hullámozva is, de kiépül.
Én meg nagyon nem értek az üzlethez, csak elmondtam, mit gondolok.Márka építés költséges mulatság.
a tömegtermelést nem tudod hatékonyan csinálni, főleg nem "pityke" méretben (bocs nem bántani akarlak Pityke!)... pl. csokigyártásban csináltam a Coop parányt, vagy a Metrónak a mini-csokit nulla fedezettel... ezeket óriási méretekben, teljes technológiával minimális ktsszint mellett lehet önteni, de nulla fedezettel, nem tudtam versenyezni a szlovák, lengyel, vagy "keleti" termékek árával.. itt nincs minőség, még az élelmiszer területén se, (sajnos)...
ami az én tapasztalatom szerint fedezetet termelt az az a brand, ahol nehezen helyettesíthetnek, mert vagy nem tudnak, vagy nem képesek rá... itt lehet árrést realizálni...
de ez csak a szerény véleményem... :)
Hát nem tudom, A vásárló fejével kell gondolkodni, ami jelen esetben, meglehetősen szűk réteg szerintem, hiszen nem egy tömegcikkről van szó, így sokaknak, kisebb pénzűeknek eszébe sem jut a cserépkályha.
Ha csak 2 féle cserépkályhát lehetne vásárolni, az egyik 1000ft, a másik 10000 ft, mégha az 1000ft-os silányabb minőségű, én garantálom, hogy az 10000ft-os jobban fog fogyni.
Szerintem a tömegtermelés adja az igazi profitot.
Én ezt vallom.
Nem viccből mondtam , amit. Az erdélyi magyarok biztos megszavazták volna az állampolgárságot, ha szükségünk lett volna rá, ebben egészen tuti vagyok. Szégyen.
sok igazság van abban amit itt leírtatok...
nos én a következőt csinálnám... maradnék a "pityke" brand mellett és a legmagasabb minőséget gyártanám (amit most is csinálsz), és ezt a brandet saját értékesítésben csinálnám (weblap, szóróanyag, hírdetés)... emellett csinálnék egy élelmiszer példáján "PL" sajátmárkás terméket (még véletlenül sem összetéveszthető név, megjelenés) és erre találnék egy forgalmazót, ez lehet lánc (Praktiker, Baumax, Obi, stb), vagy nagykeres értékesítési csatornák...
az elsővel azonosítanám magamat, ez adná a profitot, a második tömegtermelés meg fedezi a fixköltségeidet...
persze lehet nem működik a szakmádban... :)))
Áh, Spade, ilyet sose mondanék azért. A másság az jellemző, de az igaziság, az nem régió-függő.
Én csak a személyes tapasztalataimat írtam le... lehet más már nem ugyanúgy látná....Ezért mindenkitől elnézést, bocsánatot is kérek meglehet sértős kifejezéseimért !
Igazad van JP.
A helyzet meg az h Ti vagytok az igazi magyarok, mi meg a x@rrágóok,...............,sajnos
Nyugi Bud, nyugi :-))
Van mentalitskulonbseg, nem magyar es magyar kozt, ezt en tudom - ha nem hiszed gyere erdelybe :-)) - ,de egy, mar valamire valo kereskedo, ha ossze is akad egy istenverte magyar alkudozoval, es ha az arujaert kapott penzen van nemi profit - ha nem is amennyit szeretne -, akkor azt mondja: Ide a penzt, te meg vigyed testver, hasznald egesseggel! Amugy magyarokkal nagyon szar alkudozni. Ha vesznek azert, ha eladnak akkor meg tobbszorosen is azert ! Utobbi miatt szerintem szarabb nektek , ha valtani kell, mert makacsok vagytok mint az oszver! A rugalmassag neha recseg-ropog.
Pityke:
Azt nem tudom milyen modon ertekesited az arudat: maganak a vegfelhasznaéonak, vagy kereskedonek ? Ha kereskedonek, akkor az mar nem biztos hogy veled azonos elven mukodik, hanem csak a haszonra megy ra, es csap be mindenkit ahogy csak tud, esetleg a vevoivel csak az alkalmazottai talalkoznak a kasszagepnel. JObb eset, ha szemelyesen tovabbitja a vegfelhasznalok fele, mert akkor amit elmagyarazol neki, azt tovabb is adhatja, ha torodik a moralis biznisszel. De ha csak odairja mindegyik arud melle, hogy ez 1000 az meg 10000 , akkor a vevo, sznobsagbol megveszi a 10000-set, de a tobbseg az 1000-nel marad majd, mert latszatra alig kulonb....igy a tobbsegnel ugy cseszodik el az arud, hogy arrol fogalma sem volt.
De, ha a vegfelhasznaloval szemelyesen targyalsz, alkudozol, az nehezebb ( sok szovegeles, ido, ilyesmik ) , de a biznisz-moralodat kozvetlenul a vevodnek adhatod at, es az mindenkepp pozitiv.
JA még valami...nem bántásból mondom..senki ne vegye magára, csak kíváncsi vagyok hogy tapasztaltok ti is ilyet ? :
- A MAgyar ember csóró ember....1 forinttal ha olcsóbb valami képes másik városba menni érte.
- MAgyar ember olyan csóró lett mostanra, hogy a "xart" is megveszi ha az az olcsóbb.
- Magyar ember bejön...van 50 féle termék ( sütemény ) a pultban...de őneki az 51. kéne...nincs, hát elmegy üres kézzel...nem hogy venne valamit..de őneki csak az az 51. féle kellene....gondolom abból is csak egy darabot tudnék neki eladni..a többit meg dobhatom ki...
( Ma bejön egy nő a boltba..nézegeti a süteményeket...álmodozik..nézelődik,,közben egyfolytában dícséri hogy milyen finom, mert már evett itt stb....120 egy krémes...csak egy baj van..otthon felejtette a pénztárcáját..nem vett semmit...vagy szerintem nem is tudott volna venni, mert nem jut rá pénz :-(((( ..)
Ezt simán, fantázia, és széria nevekkel meg lehet oldani.
Vegyünk pl egy csaptelep gyártó céget, pl kludi.
20000-400000-ig.......
Szerk:
Mobil cserápkályha?
Most olvasva JP ötletét talán igaza is van. De ezt más márkanéven kellene tenned ...
A gyártó cég marad de tegyél egyértelmű minőségi különbséget a gyártott termék megnevezése között.
Hello
Mi ugyebár kávéházban, és cukrászatban utazunk.
Én már 10 éve írom egy excel táblázatban a napi forgalmakat..
nem vicc...naponta beírom hogy melyik boltban mennyi volt a pénz, egyéb bevételeket...
tavalyi évet megúsztuk egy 1,2 % os csökkenéssel a 2008 -hoz képest.
De ahhoz az kellett hogy beújítsunk egy süteményes elárúsító autót..
DE az idei JAnuár 10 év közül a legrosszabb eddig. ilyen vacak még nem volt..
A február : már 17 .e van de a forgalom csak fele a tavalyi február hónapinak :-(((((
viszont már túl vagyunk a hónap felén...tehát ha a süteményes autó se hoz valamit, akkor nem érjük el a tavalyi bevételt..pedig akkor még a süteményes autó se volt...
Máshogyan mondva...Idén a 3 egység se termel annyit, mint tavaly a 2 egység...(nevetséges)
Az idei év xarabb lesz mint a tavalyi..ezt én innen meg tudom már mondani. :-(((((
Mondjuk mi nem adjuk fel....
már 25 éve vagyunk a szakmában, ha kell vízen és kenyéren is megélünk....de nem zárunk be..:
- kenyérgyártást fontolgatjuk...már próbasütést is csináltunk..
- Kiváltottam az Ausztriai vállalkozói engedélyhez hasonló engedélyt.. Immár Ausztriai vállalkozó lettem :-))))
- megyünk Ausztriába eladni....
...ha sok eurót félre tudunk tenni...tervem hogy a következő kávéházat Bécsben fogjuk megnyitni...
mint ahogy a hülye Medgyessy megmondta : Nyithatsz Bécsben kávézót :DDDD
azóta még egy magyarnak sincs kávéháza..de mi leszünk az elsők lehet...( na jó ez kicsit sarkítás..mert már vannak akik kocsmákat ( Lokalokat) bérelnek Burgenladban..)
hát röviden ennyi..ti hogy álltok ?
Szerintem is egyértelmű.
Én a munkám és a munkatársaim munkáját adom az adott tevékenységhez, az alkatrészeket a gyár. Az eredetit, természetesen ...
Ha utángyártatom, akkor megnézem kivel. Van pár jól bejáratott cég és azonbelűl jópár ismerős, akikkel alkatrészeket tudok ( feketén pszt!!! ) gyártatni.
A minőségen semmi esetre sem fogok rontani. Aki meg tudja fizetni az tegye. aki nem, az ne rendeljen.
Hobby szinten kezdtem de haladok. Enek ellenére nem fogok új gépek tervezésébe és gyártásába. Egy ismerősöm kondigépet szerkesztett. Az első hónapja papírmunkával telt. A következő átkozódással. Addig ugyanis, a kínaiak, fényképek alapján, elkezdték gyártani és (forgalmazni is!) az itthon az ötlete alapjánkészült gépet ...
A pofátlanságon túlmenően tipikus magyar probléma : van valamid, aki elveszi és nem tudod bizonyítani hosszas eljárások után - amit természetesen neked kell fizetni - akkor pert és pénzt is vesztve ott maradsz ahol kezdted ...
Jó esetben.
Grrr ....
Udv. Nem teljesen jol dontottel ! Azt irod szukited a az arukinalatodat az olcsobb es rosszabb minoseg javara. Ez butasag. Az arukinalatodat bovitsd inkabb az olcsobb es gyengebb minoseg iranyaba, de ne redukald le. Az igy kibovitett valasztekkal tobb "szintu" klienturat vonzhatsz magadhoz. Valaszomat visszavonom, ha nagyon markas es minosegi az aru amit keszitesz, felteve , ha nem az "ehenhalas ", csod, vagy sulyos hiteltorlesztes a tet....olyankor nincs pardon, a szart is el kell adni.
A kibovitett aruvalasztekodrol felvilagositod az erdeklodoket, hogy a szar miert olcso es a draga miert jo, stb.....atverni nem szabad senkit, azert, hogy eladasbol penzhez juss. A vevo kell dontson. Tapasztalat: es mivel ahany vevo annyi mentalitas, a mentalitasokat kielegito boseges aru-skalaval kell rendelkezzel ( ez most meg lett magyarazva, de remelem erted ) :-) 10-bol ha 5-nek eladsz, akkor elfelejted a tozsdet! :-)
Olyan nincs, hogy ujabban a vevok az olcsobbra mennek ra. Ez mindig is igy volt: az olcso az jobban fogy. Csak neha az olcsobbert is hajlandoak tobbet fizetni, maskor nem.....es neha a dragat is dragabban veszik meg, neha meg csak az araban.
Sok pemzt!!
Szerintem pedig helyesen a döntésed.
Csak, az olcsó kínaival kell felvenni a versenyt....
A kispénzű emberekből mindíg tőbb van,mint pénzesből, szerintem.
Olcsón, viszonylag jóminőséget kellene tudni gyártani, és ezt jól megreklámozni.
Esetleg "dizájnosabbat" gyártani, nem a megszokott formákat, hanem merőben újat.
Tudom, mondani könnyű.......
A reklám pedig, nagy aukciós oldalakon kínálni eladásra, szerintem.
Persze lehet, hogy teljesen hüle ötletek.
Szerk:
Kis kemencéket esetleg?