Szerintem se ronts a minőségen, majd kitalálunk valamit, a made in csájnával nem tudsz versenyezni, csak minőséggel:))
Szerintem se ronts a minőségen, majd kitalálunk valamit, a made in csájnával nem tudsz versenyezni, csak minőséggel:))
Hát te tudod, de valamikor vége lesz a válságnak...
valamit biztos lépni kell, de nem biztos hogy ez a legjobb reakció, bár ösztönös, és nekem sincs jobb ötletem... talán egy k... jó weblap...
gyere el a talira, és kitalálunk valami okosságot.. :)))
A vállalkozókhoz intéznék egy röpke kérdést, főlag azokhoz, akik az építőiparban, a gyártásban vagy ahhoz közeli szegmensben tevékenykednek.
A kérdésem lényege: ki mennyire érzi a vállság hatásait, az előző év(ek)hez viszonyítva milyen tendenciát tapasztal.
Kezdem én!
Én azt veszem észre, h az általam gyártott termék esetén lassan az egyetlen értékmérő az ár lett, vagyis ha a megrendelő elképzelése nem egyezik az általam kínált termék illetve szolgáltatás árával, akkor mérlegelés nélkül dönt.
Ami még feltűnt, h a megrendelő elképzelése és a tényleges ár között gyakran olyan nagy az eltérés, hogy esélye sincs annak, h reálisan közelíteni tudnánk az elképzeléseinket.
Ezért úgy döntöttem, h olcsóbb, de rosszabb minőségű és szűkebb választékú termékkel egészítem ki a kínálatomat, bár ez minden elvem ellen való. Az eltelt 14 év alatt, folyamatosan a választék növelése és a minőség javítása volt a célom, ami nem feltétlenül olcsósítja a végeredményt.
Vagyis -ha olcsón kell sz@r akkor nálam az is kapható- szlogen alatt tucattermék gyártására vetemedtem. :)
A vállalkozókhoz intéznék egy röpke kérdést, főlag azokhoz, akik az építőiparban, a gyártásban vagy ahhoz közeli szegmensben tevékenykednek.
A kérdésem lényege: ki mennyire érzi a vállság hatásait, az előző év(ek)hez viszonyítva milyen tendenciát tapasztal.
Kezdem én!
Én azt veszem észre, h az általam gyártott termék esetén lassan az egyetlen értékmérő az ár lett, vagyis ha a megrendelő elképzelése nem egyezik az általam kínált termék illetve szolgáltatás árával, akkor mérlegelés nélkül dönt.
Ami még feltűnt, h a megrendelő elképzelése és a tényleges ár között gyakran olyan nagy az eltérés, hogy esélye sincs annak, h reálisan közelíteni tudnánk az elképzeléseinket.
Ezért úgy döntöttem, h olcsóbb, de rosszabb minőségű és szűkebb választékú termékkel egészítem ki a kínálatomat, bár ez minden elvem ellen való. Az eltelt 14 év alatt, folyamatosan a választék növelése és a minőség javítása volt a célom, ami nem feltétlenül olcsósítja a végeredményt.
Vagyis -ha olcsón kell sz@r akkor nálam az is kapható- szlogen alatt tucattermék gyártására vetemedtem. :)
Na ügyes...
sikerült legalább kiráznom a hatit mára a fejemből.. fogalmam sincs mi lesz vele..
előtte percre kész voltam :)
Gondolom a költségeket elszámolhatom, így a kölsegéken nem lehetnek akadályok!
Ha nem reklámozod, nem teszel hírt mögé nem működik..
Szóval ezzel tisztában vagyok.
Alapítványt ha segíteni szeretnél valakin/valakiken teljesen felesleges alapítvány fenntartása sem ingyenes, azt a pénzt amit a fenntartására elszórsz sokkal inkább közvetlen a rászorulókon segíthetnél.
Ha szeretnél, hogy pénz áramoljon az alapítványodban reklámoznod/hirdetned kell magad, sőt bizalmat kell hogy kelts, és te jól tudod, hogy ez mekkora energiát igényel + anyagi ráfordítást!
Sokkal jobb ha hallasz valahol, hogy segítség kéne nekik ahol hallottad felhívod őket, és megadják az elérhetőségüket odamész és segítesz nekik közvetlenül!
Mi így segítettünk egy kutyamenhelyen a Corában vettünk egy raklap tápot és azt elvittük nekik, jobban örültek, mintha valamilyen alapítványon keresztül amit az alapítvány megskalpol és csak egy töredékét adják a rászorultaknak!
A TV-ben is egyre több ilyet lehet hallani, pl most akinek a gázt intézte el egy ember + az áramot! Meg volt aki a tetőt megcsináltatta stb.. szóval szerintem ez sokkal célravezetőbb, mint egy alapítványt létrehozni amit feleslegesen finanszíroz az ember!
Majd szólok. Merre laksz? Ha gondolod, jöhet priviben is:)
Lassan itt a húsvét, kezdődik a bábszezon. Eljössz velünk, végiggályázol kb 3 hetet, de látni fogsz pár ezer mosolygós gyerekarcot, akiknek ez nagy élmény. :)))
De mondom, vasárnap megkérdezem neked pontosan:)
Tudom, hogy sok van..
Kicsit túl teng bennem a tesztoszteron ez gondolom látszik a fórumon is.
Valójában magamra és dolgaimra semmi időm, a munkám is hegyekben, de valami mást szeretnék csinálni.
Mások mosolya többet érne nekem.
Egy próba gondolatot megér.
Köszi.
szerk: természetesen ráér, ha eddig ráért.
Nem ma szeretném kezdeni, de elő kell készülni, hogy valamikor legyen belőle valami
Én erre vasárnap fogok neked tudni válaszolni egészen pontosan, ha addig ráér...
Bár azt gondolom, van ilyen szervezet sok száz magyarországon, fölösleges még egy, de nem akarlak lebeszélni róla.
Tudom, sokan úgy gondolják, ezek az alapítványok elteszik a pénzt. Biztosan van sok ilyen is, de ahol én bábozom, ott egy csomóan inkább beviszik a saját kis pénzüket is, mert sokkal több az anyagi igény, mint amennyi odajut.
Sziasztok..
Lenne egy olyan kérdésem, hogy hogyan tudnék egy olyan alapítványt létrehozni, amiben a rászorulóknak tudnék segíteni??
Tényleg non-profitra gondolok, nem szeretnék ebből meggazdagodni, illetve az itt elcseszett óráimat szeretném jobb dologra fordítani..
gondolkodom már régóta ezen.
most nem májerkodom vagy valami hasonló..
tényleg érdekelne, mert van pár dolog ami megszorítja a szívem, és most is hallottam a rádióban.. nem akarok megnevezni tevékenységet ezzel kapcsolatosan mire gondoltam.
Szóval ha csak szimplán jó érzetem van ezekkel a rászorúlókkal és érzem magamban az affinitást, merre lehet ezzel kapcsolatban elindulni? mik a követelmények?
Köszi, ha valaki komolyan veszi kérdésem..
köszi, majd átnézem ezt is, hasonlónak tűnik mint a K&H
a kondiciós listában annyi a zárojelbe tett megjegyzés, meg a csillag, h külön idegrendszer kell a pontos értelmezéséhez :))
Unicredit első számla csomag, ha nincs sok tranzakciód
köszi, megnéztem de ez is 4k körül van
azt hiszem ez lesz az enyém:
K&H Start
CSOMAGDÍJ: 390 Ft / hó
ÉLETBIZTOSÍTÁSSAL* CSOMAGDÍJ : 790 Ft / hó
forint számláról indított azonnali, vagy határidős eseti (nem rendszeres) forint átutalás
- bankon belül elektronikusan díjmentes
- kimenő utalás GIRO-n keresztül elektronikus havonta az első 5 tranzakció ingyenes, 6. tranzakciótól: 0,18% min. 180 Ft **
forint készpénz befizetés díja: 0,03% min. 140 Ft
KEDVEZMÉNYES BANKKÁRTYA
elsőként megrendelt
K&H VÁLLALKOZÓI MAESTRO Kedvezményes bankkártya
mindenkori éves díja : díjmentes
Kedvezményes bankkártyával történő forint készpénzfelvétel K&H ATM-ből
havonta az első tranzakció : ingyenes
K&H VÁLLALATI MOBILINFO havi díj: díjmentes
K&H VÁLLALKOZÓI E-BANK havi díj: díjmentes
ELECTRA SZOLGÁLTATÁS: havi díj: csomagban nem igényelhető
"Vakolt bálafalak hőátbocsátása kb. U=0,13 W/m2K, ami 3 és félszer jobb, mint a határolófalakra jelenleg előírt követelményérték, és legalább 2x jobb a jelenlegi csúcsterméknek számító legjobb hőszigetelő falazó blokktéglánál."
Bővebben www.szalmahaz.hu
A hungikkal ujra feltaláltuk a melegvizet:-)
Monor és Vidéke takarékszövetkezet.
Mi cégünk ott van, nem véletlen.. Nekünk nagyon korrektek a díjak, nézz utána.