Regisztráció Elfelejtett jelszó

Auto-motor technika

Re: nincs cím

#195720 Zabás Előzmény: #195704

Józsi elhisszük!!! Nem kell belénk verni :))))

Viszont ha az automata váltót meg kell bontani, hozzá kell nyúlni, akkor mehet a kukába! Még az USA-ban sem szeretik javítani! Mondjuk ott semmit nem szeretnek javítani :)

#195704 hosszhuszár Előzmény: #195582

Hát nem véletlenül van egy így.

egy autmata váltó, az műszer,nem szerkezet.

Ott egy porszem, vagy egy rongyról lehulló szösz darab is, a váltóba kerülve okozhat galibát, valszeg ezért nem kell cserélni benne az olajat, persze rendeltetés szerű használat mellett......

Főleg, ha a váltó élettartamáig bírja az olaj.

Gyokoribb olajcserékkel,nem hiszem, hogy nyújtani lehet az élettartamot.

#195703 hosszhuszár Előzmény: #195582

Hát nem véletlenül van egy így.

egy autmata váltó, az műszer,nem szerkezet.

Ott egy porszem, vagy egy rongyról lehulló szösz darab is, a váltóba kerülve okozhat galibát, valszeg ezért nem kell cserélni benne az olajat, persze rendeltetés szerű használat mellett......

Főleg, ha a váltó élettartamáig bírja az olaj.

Gyokoribb olajcserékkel,nem hiszem, hogy nyújtani lehet az élettartamot.

#195598 KawaBazsy Előzmény: #195582

A példádban egy nagyon kihegyezett, tkp versenymotor szerepel, ott gyakrabban kell cserélni.

Én is inkább kétszer cserélek olajat, mint egyszer se. Sem nagy munka, sem nagy költség.

#195582 Waszeitung Előzmény: #195577

Bár én sem értek egyet vele hogy nem kell cserélni,pl volt barátnőm Corsáján sem volt a váltón olajleeeresztő csavar,bár az kéziváltós verzió.

Hasonlóképpen a 40-60e km csereperiódusú olajoknál,akármennyire is korszerű az olaj,egy nagyteljesítményű dieselnél,biztosan korábban cserélgetném,sztem meghosszabítja a motor élettartamát,és csökkenti a javításhoz szükséges alkatrészek számát és értékét a korábbi,pl 15e-s olajcsere.

Érdekességképpen:korszerű 4T crossmotoroknál általános a 10üzemóránkénti motorolaj és szűrőcsere,itt miért nem tud többet a korszerű motorolaj?

#195577 hosszhuszár Előzmény: #195575

Nem jött még válasz, de biztos, hogy nem kell cserélni a váltóban az olajat.

Ezt írtam az indexen, na, voltam én minden, csak, szép,és okos nem......

Nem értem, azokat az embereket, akik okoskodnak.

Ha egyszer a szakszervíz azt mondja, nem kell a váltóban olajat cserélni, akkor miért kell kételkedni benne, ill felülírni.

A nagynéném volt ilyen, amikor a gps, navigált olasz országban, azt mondta, az nem lehet, nem arra kell menii...:)))

Haverom DSG-s VW-jén 12…

#195575 KawaBazsy

Haverom DSG-s VW-jén 120 ezer kilométer a csereperiódus a váltóban. A Saab-om használatijában nem találtam erre adatot, de itt is ilyen körül lehet. Viszont mintha én is olvastam volna olyan aut váltóról, ahol nem kell cserélni..

#195446 GáborGábor Előzmény: #195433

Ebben az esetben csak azt tudom elképzelni, hogy a váltó illetve automata kuplung élettartama megegyezik a benne használt olaj élettartamával.

#195439 GáborGábor Előzmény: #195425

Bocsáss meg, de ez naívság ...

Ezt talán úgy kéne értelmezni, hogy amíg használod vagy ameddig a garanciája tart a kérdéses alkatrásznak, addig nem kell ...

A jobb minőségű olajakon rajta van a használati, illetve csereperiódus ideje. Ez megdöbbentően sok lehet a motorolajak csereidejéhez mérten de van.

A váltóban használt olaj csereideje hosszabb, mint amit a motorban használsz. A fékolajat és a szervó olajat is cserélni kell 5-6 évente (sokan mégsem teszik meg) ...

#195433 hosszhuszár Előzmény: #195422

Háát, én elküldtem egy levelet az MB autóhoz......

Megkérdeztem, hogy is van ez.

A választ majd bemásolom, de szinte biztos, hogy azt fogják írni, nem kell.

Kérdéses autók, w210, w220, automata váltós modellek.

#195425 Ricsi Előzmény: #195417

A mercinek vannak olyan tipusai, amiben nem kell. Én sem tudom, hogy csinálták, de ettől merci a merci.

#195422 GáborGábor Előzmény: #195417

Mint minden olajnak az autómata váltó olajának is eljön a csereideje. Az olajnak használat során változik a kémiai és fizikai tulajdonsága.

Gondolj arra, hogy pl. egy papírlapot összegyűrsz egyszer, kisimítod ...

Megvizsgálod ...

Használható ismét.

Aztán megismétled még százszor ...

Azután ismét megvizsgálod ...

...

;)

Gábor. Az index, merced…

#195417 hosszhuszár

Gábor.

Az index, mercedes benz cars fórumán, vitatkoztam, hogy kell e automata váltóban olajat cserélni.

Elméletileg logikus lenne, de nekem a szervízben, (kárpát), azt mondték, nem kell.

Véleményed?

#192678 GáborGábor Előzmény: #192655

Az Opelt jobban lerántja az amcsik helyzete, mint azt a nyílvánosságnak bemutatják ...

Azért kell a sok lé, mert az amcsi tulaj az EU-n kívűl máshonnan nem kap pénzt. Az ottani válságot az EU-s tagállamokkal (pontosabban a lakóikkal!) fizetettnék meg ...

Röhejes ...