Regisztráció Elfelejtett jelszó

Spade topic

Re: nincs cím

#176913 Spade Előzmény: #176908

Kissherceg,

A HHARP az tulajdonképpen Tesla kísérletein és elméletén alapul. Tesla (ö találta fel a megnetofont pl.) szerintem a XX század legzseniálisabb kopnyáka nagyobb mint Einstein....olyan kísérletei voltak amiktől az ész megáll, és persze reprodukálni nem lehet pl. elektron csövek segítségével a "semmiből"???!!! nyert ki energiát .... a hharp segítségével ionizálni lehet a légkört és ezzel a légkörben felgyulemlett enrgiát fókuszálni. A célja főleg katonai, ennek segítségével adott földrajzi ponton hatalmas erejű villámcsapást válthatnak ki, ezzel elpusztitva a földi objektumot...Szal a lényeg h az amcsik kisérletezgetnek vele, és végül is gyilkosabb mint egy ürbeli lézerfegyver...

#176912 Spade Előzmény: #176908

Mars2000,

A feketelyukból szökés az onnan jött Hawkingnak, h részecskkepárok megtartják kvantum állapotukat és ha az egyiket mergfogjuk akkor a másik kvantum állapota megmondható, és ez negyon erős szzimmetrria. A gondolatkísérlete pedig az volt hogy ha az egyik belemegy a fekete lyukba a másik éppen elkerüli azt ez az információ akkor is megmarad, másszóval a fekete lyuk nem nyeli el az információt, másszóval van valami hatás ami kijut a fekete lyukból....

A energia tenger hasonlat onnan jön h számítások szerint, az univerzum összenergia megoszlása kb 4-5% a fizikai anyag föld csillagok ember :) stb. 21% a sötét anyag és 75% a sötét energia...

Na most lehet h ez egy ph@szság de akkor van helyette másik ph@szság :), mert olyan jelenségek vannak amik az eddigi tuti elméletekkel nem magyarázhatók...

#176904 Mars2000 Előzmény: #176882

Mivel megtiszteltél válaszoddal, akkor csak írok még. A sötét energia nem olyan, mint a XX. század bármelyik természettudományos fölfedezése. Ma még biztos nem. Nem olyan, mint pl. a lemeztektonika, vagy a fekete lyuk jelensége. Utóbbit nagyon könnyen befogadta a világ és én is, hiszen egy bonyolult de természeti jelenségről van szó, amelyben az anyag számunkra ismeretlen formában lehet jelen. Bár szerintem merőben eltúlozzák a fekete lyukat övező ismeretlent, és túlmisztifikálják (világok köztii átjáró, pl.) A neutroncsillagnál is sűrűbb maggal rendelkezik, olyan gravitációs ereje van, amiből még a fénye sem szabadul ki. Ennyi, mi ebben a különös, ha csak nem az, hogy Hawkins elmélete szerint az ősrobbanás is egy fekete lyukban ment végbe? Állítólag ma már feltételezik, hogy a fekete lyukak nemcsak inputtal, hanem outputtal is rendelkeznek, ahhonnét valamiért anyag távozhat. Egy gigantikus fekete lyukból kiszökő pre-anyagokból született a mai világegyetem.

Persze a modern fizikának számtalan érdeme van. Ezek közül a legtöbb ismert a csillagászattal kapcsolastos. Például a Hubble fejlesztésének jóvoltából már a úgy látszik sikerült megismerni a világegyetem pontos korát, amely javíts ki ha tévedek: 13.7 milliárd év. A részecskegyorsítókkal pedig az Univerzum keletkezésének folyamatát sikerül egyre inkább rekonstruálni.

De ez az energia-dolog...

"h energia tengerben úszik a világegyetem és abból emelkedik ki így-úgy a fizikai anyag...."

igen, mint az a régi Föld-kép, hogy két teknőc tartja a lapos földkorongot. Kábé annyi értelme van. Ahhoz tudnám hasonlítani ezt az energia-mizériát, mint amikor a Star Warsban halljuk: "az erő veled van, az erő mindenütt ott van" . A sötét energiával pedig a tudományos világ szvsz csak játszik, és ezzel foltozza be a még hiányzó fizikai ismereteit. Olyan jól hangzó töltelék-dolog.

#176882 Spade Előzmény: #176878

A sötét angyag az a gravitációs deficitből származó feltételezés, a sötét energia pedig a a tágulási egyenletekből származó feltételezés, egyikről se tudjuk (még) h igazából mi fán terem és legfőképp nincs bebizonyítva, de nagyon sok jelenséget megmagyaráz ha feltesszük, hogy létezik...

A sötét energia az nem új mert Einstein általános relativitás elméletéből jön, az együttható :) a 1920-1930-as évekből. Aztán Einstein azt mondta h az egy f@szaság, de mások bebizonyitották h nagyon jól lehet vele számolna, aztán élete végen Einstein ujra rájött h tényleg létezhet....szal nem új ez a lényeg...

Ma inkább az a nézet,, h energia tengerben úszik a világegyetem és abból emelkedik ki így-úgy a fizikai anyag....nem mintha ez a nézet sokat jelenteni, csak úgy mondom :)

Amúgy a fizikában nincs olyan h tuti elmélet, mindig az a kérdés az adott absztrakciós szinten az adott peremfeltételek mellett alkalmazható-e valami vagy sem. A Newton törvények makroszkópikus szinten elég jól müködnek, de amúgy szöges ellentétben állank a kvantum fizikával, ami megint csak jól működik mikroszkópikus szinten. Ennek ellenére senkinek nem jutna eszébe a lift esését mással számolni mint Newton egyenletével.....

#176875 Mars2000 Előzmény: #176870

A sötét energia a modern fizika legnagyobb baklövése. Egy megfoghatatlan valami, amivel megpróbál újat felmutatni. Írd le nekem, ha kellőképpen meg tudod magyarázni, mi az. Mert én csak egynéhány jelenkori sületlen fizikustől hallok, olvasok értelmetlen, zavaros fejtegetéseket róla. Majd mikor hitelesített fizikai tétel lesz, mint pl. valamelyik Newton- törvény, elfogadom. De baromságokat nem fognak bebizonyítani.

#176874 Spade Előzmény: #176870

ahamm, értelek, szal hobbysta vagy :), az se rossz csak így tovább :)

"A sötét energiádat pedig tartsd meg magadnak, ne szennyezd vele a fórumot. :) "

én úgy itéltem meg h ez még belefér :), és mivel én vagyok a topic gazda ezért ez nem gyenge érv :)

de nyugodtan leirhatod a véleményed , akár a sötét energiáról h mi bánt benne, én nem foglak kimoderálni, akárhogy okostojásozol vagy luzerkázol, nekem ez is belefér :)

#176870 Mars2000 Előzmény: #176867

Üljél vissza az iskolapadba, mert van még mit tanulnod. A sötét energiádat pedig tartsd meg magadnak, ne szennyezd vele a fórumot. :)

#176867 Spade Előzmény: #176864

"A kvark is anyag, okostojás"

és szerinted mit irtam a hszben, felfrissítem:

"Persze itt definiálni kellene mit értesz anyagon (én a kvarkokból felépülő világot tekintem annak ez kb kiderült a fejtegetésből),"

Sztem a bizalmaskadást tartsd meg magadnak :),

"Energia nincs anyag nélkül, lúzerkám"

Sztem itt fejezzük be az eszmecserét.......alapvrető dolgokkal nem vagy tisztában...

ps.: én fizikus vagyok , és te ?

#176864 Mars2000 Előzmény: #163127

"Nem. Sugárzást csak anyag tud kibocsájtani magából. Nincs sugárzás anyag nélkül."

Persze itt definiálni kellene mit értesz anyagon (én a kvarkokból felépülő világot tekintem annak ez kb kiderült a fejtegetésből), mert ha nem vagy szűkkeblű a definíciónál :), akkor mindent "anyagnak" pl. az energiát (sötét energia) tekintesz osztán igazad is lesz :) mert amúgy nincs.

A kvark is anyag, okostojás. Sugározni csak anyag tud. Energia nincs anyag nélkül, lúzerkám. :)

Re: qrva jóóóó

#176013 Spade Előzmény: #176003

Aszongya a hír:

"Pénzhiány miatt leállt a dubaji metró építése"

Ház ez nagggy nagy gáz,. egy haverom mesélte hogy október végén volt dubaiban, és ott az a szokás h a többsávos utat keresztbe úgy szelik át h taxiba csapják magukat aztán valahol ahol lehet egy bukófordulóval oda pattannak....mindezt azért mert 40 fok hőség van és amíg átérnének a t@kük is megzuhanyozna a verítékben...szal nagy gáz ez, ha nem lesz metro :)