Regisztráció Elfelejtett jelszó

Mtelekom részvény

Re: nincs cím

#17190 Gudakes Előzmény: #17185

Köszi JP, tudtam, hogy meglesz! :)

Chartcenter.hu

"MTELEKOM: A fe-váll alakzatot stornozni kellett a tegnapi eséssel. Az 510-515Ft közötti található ma az alsó emelkedő támaszvonal. Ha letöri, akkor minden lehetséges, akár további esés, leszúrás megint. Persze ez inkább jó vételi alkalom lehet. A csatorna teteje 545Ft környékén van."

Kecskeméti István

#17185 Kissherceg Előzmény: #17179

nekem idő faktorral vannak gondjaim, hogy valóban lehetetlen eltalálni, hogy mikor kezdi és mekkora mértékben beárazni az osztalékot a papír. Jelenleg még alulárazottnak tartom, 11-12%os hozamra fog emelkedni a papír sztm.

#17179 JP Előzmény: #17161

Hát persze, mert az osztalékot imitt-amott, előbb vagy utóbb , némileg vagy teljesen , vagy még azon felül is, de beárazza, -ta. De , hogy miként árazza be - szutykolva?, emelkedve?, esve? - még ez is nagy kérdés, mert a beárazásnak is több fázisa van. Az 1. amikor a papirban évente talán , ha kétszer eljátszanak benne olyat, hogy na most akkor várjuk az osztalék javaslatot. Az idén is volt, de mivel korán jött a javaslat is, nem tudtam mire vélni a tipikus ficánkolást. A 2. fázis onnantól kezdődik amikor nyilvánosságra kerül az osztalékjavaslat. A nem bennfentes piacon ugyebár :-) itt kezdődik meg beárazás. A 3. fázis már egy ngyon elmosódott fázis, ugyanis : előszöris még sok idő van a tényleges szelvényvágásig, másodszor a javslatot elfogadó közgyűlés még csak félúton lévő valami, harmadszor a spekulánsok technkai állapota e ki várakozós időszak alatt, ami időn belül még ez sem konstans, negyedszer meg, hát az idő/hozam faktor a-la Tbarna: ahogy az idő szűkűl , a hozamnak is úgy illene beárazódnia. A 4-dik fázis, amit én úgy nevezek már csak, hogy a nem is létező fázis, az amikor a részvény még osztalékszelvénnyel forgó papir a tőzsdén, azaz , az utolsó nap. Ha a 2oo4-es gejzirt nem számolnám a tapasztalataimból meritett éveimmel, akkor a 4.-t el is hanyagolnám a felsorolásból.

#17161 Kissherceg Előzmény: #17157

lombardosok boldogítása jó érv lehet valóban. Én is visszanéztem, általában májusi osztakék előtt márc végén, április elején indult meg a papír araszolgatása.

#17157 JP Előzmény: #17150

Csak azt akartam némileg bemutatni, hogy megszégyenitően kiszámthatatlan bir lenni , már csak ez az osztalék beárazódás is a papir részéről. Amire visszaemlékezem időket tekintve, nem volt benne valami önismétlő folyamat, ami az előző évihez képest ugyanúgy, vagy hasonlóan történt volna . Valami rafinált huncutságot mindig birt produkálni. Az idén például az az újdonság benne, hogy az osztalékjavaslattól kezdve ez csak esett ( cáfoljon rám valaki, ha jobban tudná) 58O-ról 47O alá, és még most is jóval 1O%-al alatta. Hát mitűl ?!?

#17149 JP Előzmény: #17085

Minek , hogy biztos adóalapot csinálj magadnak? :-) Fene érti na, nem is bosszankodom én most ezen.

No akkor amit igértem Gudakes-nek.

Először 2OO3-ban lettem rá figyelmes, hogy milyen szépen árazza be az osztalékot. Néhány hétbe bele tellett amig egy szép, mutatós emelkedést összehozott magának. Következő évben, már nem akartam kimaradni a tutiból, igy amint megszavazták a 7O ft osztalékot, be is zsákoltam dugig magamat Matávval, de ekkor már nem volt semmilyen emelkedő beárazás, amit persze nem is értettem, hiszen tavaly is úgy volt..... hát persze, hogy úgy volt :-) Na ez volt az első , " de szutyok bir ez lenni" tapasztalat. Az osztalékszelvény vágása előtt két nappal kezdett el mozgolódni, majd utolsó nap, mint a gejzir....másnap természetesen zutty az árfolyamnak.

2OO5.ben nem emlékszem pontosan mi történt, Fotex-dili volt, úgyhogy ehhez ott vannak a historikus árfolyamok, chartok, de mintha úgy emlékeznék, hogy nem volt gejzires szcenário.

2OO6-ban susmus miatt elmaradt, majd decemberben kiugrasztott az ágyamból a közlemény, hogy ripp-ropp, jön az osztalék....ekkor az árfolyam ugrott kb 3 hét alatt 95O-1070ig, de az utosó napon inkább már lefele csorgott az árfolyam. A gejzirre spekulálók elspekulálták a dolgot, köztük én is. Aztán nyakig Phylában fgolamam sincs mi történt 2oo7 nyarán..... 2oo8at meg úgy ahogy van jobb is , ha nem emlékszem mi történt vele.

A mostanit úgy vélem, hogy vagy végig csorgós és aztán gejzires beárazás, vagy csak végig csorgó beárazás lesz, utóbbi, úgy ahogy ezt láthattuk tavaly TVK-nál, MOL -nál, a szelvényvágásra, nem hogy az osztalékot árazta volna be, hanem inkább azt, hogy vágás után úgyis esni fog , és a sok lombardos tőkével , beárazásra játszó spekik, úgy nyomták, ütötték - vágták egymást, ahogy az a mesékben is lehetséges. Szar idők vannak. Kevés a nem momementum trader-es lehetőség a tőzsdén, ezért sokan rá spekázhatnak egy tőkeáttételessel a matáv osztalékra, amiből rendszerint, soha, semmi hasznos, valami jó nem jöhet ki.

Jó spekulációt és sok pénzt!!

Re: short állomány

#17140 akpo7 Előzmény: #16763

Du. 1-5-ig meetingen ültem, mit csináltál jó ember?! Így még a végén tényleg meg kell segítenem holnap. :)

#17084 JP Előzmény: #17061

Annyira nem vészes a bukótok. Meg amúgy is, ez Matáv ! :-)

na mégis csak lett 520 s…

#17082 Kugli

na mégis csak lett 520 szelvényvágás előtt, most nem tudom örüljek e vagy sem hogy kaptam!

#17050 Sly-- Előzmény: #17031

Az az érzésem, lesz ez holnap olcsóbb is.

De most már mindegy, talán nem nagy rizikó.

Egyelőre nincs stop.