Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Re: nincs cím

JP Előzmény: #17085

Minek , hogy biztos adóalapot csinálj magadnak? :-) Fene érti na, nem is bosszankodom én most ezen.

No akkor amit igértem Gudakes-nek.

Először 2OO3-ban lettem rá figyelmes, hogy milyen szépen árazza be az osztalékot. Néhány hétbe bele tellett amig egy szép, mutatós emelkedést összehozott magának. Következő évben, már nem akartam kimaradni a tutiból, igy amint megszavazták a 7O ft osztalékot, be is zsákoltam dugig magamat Matávval, de ekkor már nem volt semmilyen emelkedő beárazás, amit persze nem is értettem, hiszen tavaly is úgy volt..... hát persze, hogy úgy volt :-) Na ez volt az első , " de szutyok bir ez lenni" tapasztalat. Az osztalékszelvény vágása előtt két nappal kezdett el mozgolódni, majd utolsó nap, mint a gejzir....másnap természetesen zutty az árfolyamnak.

2OO5.ben nem emlékszem pontosan mi történt, Fotex-dili volt, úgyhogy ehhez ott vannak a historikus árfolyamok, chartok, de mintha úgy emlékeznék, hogy nem volt gejzires szcenário.

2OO6-ban susmus miatt elmaradt, majd decemberben kiugrasztott az ágyamból a közlemény, hogy ripp-ropp, jön az osztalék....ekkor az árfolyam ugrott kb 3 hét alatt 95O-1070ig, de az utosó napon inkább már lefele csorgott az árfolyam. A gejzirre spekulálók elspekulálták a dolgot, köztük én is. Aztán nyakig Phylában fgolamam sincs mi történt 2oo7 nyarán..... 2oo8at meg úgy ahogy van jobb is , ha nem emlékszem mi történt vele.

A mostanit úgy vélem, hogy vagy végig csorgós és aztán gejzires beárazás, vagy csak végig csorgó beárazás lesz, utóbbi, úgy ahogy ezt láthattuk tavaly TVK-nál, MOL -nál, a szelvényvágásra, nem hogy az osztalékot árazta volna be, hanem inkább azt, hogy vágás után úgyis esni fog , és a sok lombardos tőkével , beárazásra játszó spekik, úgy nyomták, ütötték - vágták egymást, ahogy az a mesékben is lehetséges. Szar idők vannak. Kevés a nem momementum trader-es lehetőség a tőzsdén, ezért sokan rá spekázhatnak egy tőkeáttételessel a matáv osztalékra, amiből rendszerint, soha, semmi hasznos, valami jó nem jöhet ki.

Jó spekulációt és sok pénzt!!