Regisztráció Elfelejtett jelszó

4IG fórum

Elon Musk is a cégről posztolt

#1513238 Ddavid Előzmény: #1513237

Bayer Constructra bejelentkezett a KESZ Group nem hivatalos infók szerint. Wabererst most jóárasítják, itt is hasonlót tudok elképzelni. A cseh repülőgyártós céget is átadták meg nem nevezett összegért.
Semmi nem változik csak átrendeződés lesz :\
Örülök ha a szemetet nem külföldi konzorcium fogja 6x annyiért elvinni közben negyedórás árazású áram lesz aminek, ha nem lesz felső korlátja igen fájdalmas lesz, de végső soron emelés az is.

#1513237 matgab Előzmény: #1513231

Ne haragudj , de melyik kormányra gondolsz?

A Tiszától nagy megrendelései nem lesznek. Jászai a Fidesz egyik erős embere volt. Belső körhöz tartozva tudta összegrundolni a 4IG csoportot akkorára, amekkorára nőtt. Óriási Fideszes hátszéllel.

Na most a Tisza nemcsak a Fidesz cégeit rombolja le, de még azokat a cégeket is, akiknek fő tulajdonosai őket támogatták.

Egyértelműen látni, hogy a Tisza a külföldi cégek helyzetbe hozásában érdekelt és minden ami magyar érdeket képvisel, azt lehetetlenítik el.

Dolgoztál te már ballib kormányok alatt? Semmit nem hoznak létre, csak ami van, abból zabrálnak. A külföldieknek gyöngyökért hajlandóak kiárulni bármit, ha egy kis baksis leesik nekik.

Nem dolgozni, nem tenni , szervezni szeretnének, még csak az EU-s támogatások lehívási rendszerét is lusták és tehetségtelenek voltak kiépíteni.

Ebben a közegben egy vérbosszúra szomjazó bolsevik kormány esetében a 4IG-t nem nagyon mentheti meg semmi.
Persze a pénzét megtakarításait mindenki oda teszi, ahol jónak látja.

#1513231 speka Előzmény: #1513175

Köszönöm a válaszotokat.

Én azt hallottam, hogy elmarasztalják a céget, de majd nagy megrendelései is lesznek a kormánytól.Ha így lesz akkor sokkal magasabb árfolyam lesz. Én még idén veszem tovább.

#1513175 matgab Előzmény: #1513169

Ebben a politikai környezetben ezen az árazáson továbbra is nagyon kockázatosnak tartom 4IG-t venni.

Egyszerűen a hozam kockázat mutató nem áll össze nálam, ahhoz , hogy a vételt fontolgassa az ember.

Mikor még Freesoftnak hívták , akkor vettem 2000 (mai áron kb 40 ft ) körül. Aztán 2019-ig folyamatosan vettem. 2019-ben el@sztam mert nem adtam el, csak mikor meghiúsult a Tsys vásárlás.

Utána leesett 200-ig kb, ott talán 200-300-nál talán érdemes lett volna venni. De a kockázat ott is megvolt. 5000 sem lett volna, ha nem Trump nyert volna.

De manapság 1500-2000 körül, látva a működését, hogy operatív nyereségességet még a nagyon egyszerű működésű telko cégeken sem tudnak produkálni, úgy, hogy még a hiteleket is kellene törleszteni és amúgy teljesen olyan új területeken akarnak terjeszkedni, ahol Magyarországon, de még talán Európában sincs meg az elégséges szakmai tapasztalat, egy ilyen ellenséges politikai hangulatban több, mint vakmerőség szerintem.

Ha a Fidesz alatt posztolt volna Musk a 4IG-ről, akkor valszeg másnapra duplázott volna az árfolyam, most meg VIP kiszállónak tűnik inkább.

#1513171 Koffein Előzmény: #1513169

én nem veszem :)

csak ha nagyon büntetnék, 1000 körül, alatt.. az átvilágítás most kezdődik, ki tudja mi esik ki a szekrényből..

#1513169 speka Előzmény: #1513053

Ma megérkezett a fizum és vettem hozzá. Csak én veszem? Nincs itt más 4IG részvényes?

Menekülnek

#1511794 speka Előzmény: #1511425

Én bízom a cégben.

Beérett a 4iG távközlési stratégiája: 118 milliárdos rekorderedmény 2025-ben

Tehát 1 tevékenység pipa. Idén az informatika is nagy nyereséget hoz. Tehát 2 tevékenység pipa. Valószínű a hadiipar is már látszani fog majd a nyereségben. Ez csak fél pipa, de a 4 tevékenységből, idén már 2,5 a pipa. Jövőre már a hadiipar is nagy nyereséget termelhet és akkor csak az űripar lesz kérdéses.

Állítólag most a kormánnyal egyeztetnek a jövőről. Elhatároztam bárhol lesz az árfolyam, idén minden hónapban veszek 300e -ért.

Menekülnek

#1511425 matgab Előzmény: #1511421

Én ezt el sem tudom képzelni, hogy ennyire különböző komplex tevékenységet végző cégcsoportot , amit ennyire rövid idő alatt tákoltak össze, azt hogyan lehet hatékonyan működtetni. Vagy bárhogyan működtetni. Még akkor is ha egy jól struktúrált vállalat lenne, amiben önálló diviziók vannak ott is mire integrálják a folyamatokat, kontrollokat, a pénzügyi adatszolgáltatásokat az operatív döntési ügyeket stb stb. Arról nem is szólva, hogy ezek (védelmi és telekommunikációs meg az űripar) a szektorok mindnek önálló és bonyolult szabályozási környezetben, ráadásul minden országban ez a szabályozási környezet más és más.

És még az is más lenne, ha lenne egy külföldi anyavállalat, ami ilyen esetben egy terjeszkedő magyar vállalatot tudna támogatni a maga HQ-jával és évtizedek alatt megszerzett tapasztalatával, de ilyen nincs. Az, hogy ez innen van iránytva -azért Magyarországon nem sok vállalatnak van nemzetközi irányítási tapsztalata, emiatt kevés is az ilyen szakember- az meg külön nehézséget okoz.

És nyilván amíg kap hitelt korlátlanul addig sok problémát el lehet fedni, ki lehet nőni, ki lehet kupálni a dolgokat főleg ha nem is hiteleket, hanem állami megrendelésekkel tömik ki, de ha ez eltűnik , akkor könnyen kiderül, hogy van-e ruha a királyon.

Menekülnek

#1511421 Ddavid Előzmény: #1511418

+ Ha piaci alapon kellene megélniük az nem menne, mert process és struktúra szinten egy gányolt katyvasz az egész ami nem hatékony :\

Menekülnek

#1511418 matgab Előzmény: #1511344

Kemény vagy...
Én elég régóta tőzsdén vagyok.

Nekem az a meglátásom, hogy nagyon csábító egy olyan papírba belevásárolni, ami sokat esett, de általában nem éri meg. Vagy vegyen az ember olyan papírokat , amik mennek felfelé a világba, vagy az olyan papírik jók, amik korábban nagyon sokat értek, aztán nagyot zuhantak, stabil alapot találtak alul elég sokáig egy lapos tányért formáz a grafikon, ami elkezd szépen lassan felfelé görbülni.

És főleg nem szokott jó ómen lenni olyan papírokba fektetni a pénzt ahol a nagy esés fundamentumokkal is alá van támasztva. Márpedig a 4IG-nél ez az esés egyelőre igen komoly fundákkal van megtámogatva.
Ráadásul mint a magyar papírok többségénél itt is a belső infokkal rendelkező tulajdonosi -management kör igen erősen profitál a nem nyilvános infok megjátszásával (Lásd anno a T-sys felvásárlási kísérlete,vagy annak meghiúsulása előtti árfolyam mozgások).

Amire még rájön az a faktor, hogy Gellértünk mindig falig tolja a talicskát és ez egy külső gazdasági helyzet romlása esetén könnyen meg tudja borítani a cégcsoportot. (CSD- vagy mi volt az általa menedzselt cég neve a 2008-as válság előtt?). Ezzel a mentalitással persze azt éri el, hogy ha nyer, akkor Gellért a fő nyertes, ha bukik , akkor a hitelezők bukják el a pénzüket.

Nyilván most a too big to fail üzemméretet próbálták itt közép európában elérni, de sztem ezt még egyáltalán nem érték fel, még könnyen szétszedhető darabjaira a cégcsoport egy esetleges kudarc esetén.

Menekülnek

#1511417 Koffein Előzmény: #1511416

én se piszkálom, csak figyelem, tanulmányozom.. azért durva, hogy pár perc alatt 1600ra esett, pánikolnak a 4ig fanok..

Menekülnek

#1511416 Ddavid Előzmény: #1511415

Ilyen politikai trágyákat nem piszkálok. OTT1-el is megszívtam, utána megfogadtam többet rájuk sem nézek, mert ez speka és széljárás változásával beomlanak oyan gyorsna mint ahogy felemelkedtek. :\

Menekülnek

#1511415 Koffein Előzmény: #1511404

ááúúúúú -13,66%... ha rá lennék izgulva, itt tennék egy kezdő tétet 1700 magasságában, innen lefele 1400, majd 1000...

Menekülnek

#1511364 Koffein Előzmény: #1511344

Lehet ez korai lépés volt. Még csak most alakult a kormány, egy huszárvágással leválaszthatnak róla cégrészeket, amit a piac nem feltétlenül szeret..