Menekülnek
matgab Előzmény: #1511344Kemény vagy...
Én elég régóta tőzsdén vagyok.
Nekem az a meglátásom, hogy nagyon csábító egy olyan papírba belevásárolni, ami sokat esett, de általában nem éri meg. Vagy vegyen az ember olyan papírokat , amik mennek felfelé a világba, vagy az olyan papírik jók, amik korábban nagyon sokat értek, aztán nagyot zuhantak, stabil alapot találtak alul elég sokáig egy lapos tányért formáz a grafikon, ami elkezd szépen lassan felfelé görbülni.
És főleg nem szokott jó ómen lenni olyan papírokba fektetni a pénzt ahol a nagy esés fundamentumokkal is alá van támasztva. Márpedig a 4IG-nél ez az esés egyelőre igen komoly fundákkal van megtámogatva.
Ráadásul mint a magyar papírok többségénél itt is a belső infokkal rendelkező tulajdonosi -management kör igen erősen profitál a nem nyilvános infok megjátszásával (Lásd anno a T-sys felvásárlási kísérlete,vagy annak meghiúsulása előtti árfolyam mozgások).
Amire még rájön az a faktor, hogy Gellértünk mindig falig tolja a talicskát és ez egy külső gazdasági helyzet romlása esetén könnyen meg tudja borítani a cégcsoportot. (CSD- vagy mi volt az általa menedzselt cég neve a 2008-as válság előtt?). Ezzel a mentalitással persze azt éri el, hogy ha nyer, akkor Gellért a fő nyertes, ha bukik , akkor a hitelezők bukják el a pénzüket.
Nyilván most a too big to fail üzemméretet próbálták itt közép európában elérni, de sztem ezt még egyáltalán nem érték fel, még könnyen szétszedhető darabjaira a cégcsoport egy esetleges kudarc esetén.