Regisztráció Elfelejtett jelszó

OTP részvény fórum

Kivonulhat oroszo.-ból

#1513620 Ddavid Előzmény: #1513616

Elég szomorú vagyok, mert a story oda lett és nem a 2-3k értékcsökkenés a gond, hanem a jelenlegi árfolyamra jött volna 15k+ a story miatt.
Azt tudom elképzelni, hogy finoman mondták vagy Luminor és oroszok off vagy oroszok, de akkor Luminor off. Így a bizonytalant odaadták a biztosért. Ugyanúgy mint a NIS nem lesz a MOLé, mert politikai váltás történt itthon...

Ukrán háború 2-5 évig még eltart, mert az oroszok ráértnk a szomszéd meg az USA politikai változását akarja kiülni. Közben az átlag ukrán már nem akar háborúzni, de egy szép ditkatúrát építettek föléjük. Az EU politikai irányváltoztatása még beleszólhat a dolgokba, de siralmas a helyzet.

Kivonulhat oroszo.-ból

#1513616 Koffein Előzmény: #1513612

Én se támogatom, de lehet Csányiék látnak valamit és nagyobb akvik miatt egyet hátrébb lépnek.. meg ott van a Raiffeisen is az orosz piacon..

Kivonulhat oroszo.-ból

#1513612 matgab Előzmény: #1513605

Az nagy gond lenne, ha az OTP-nek ki kellene vonulnia Oroszországból.

Előbb utóbb azért csak végetér ez a szar ukrán orosz háború és akkor az egyetlen nyugati bank aki bent lenne Oroszországban az az OTP lenne. Ez óriási versenyelőny lenne a többi bankkal, ott lenne az ügyfél állomány, ott lenne a munkaerő, ott lenne a kapcsolati háló. És ott lenne a sok potenicális ügyfél, az összes nyugati cég , aki vissza akarna menni Oroszországba. Szerintem ez hosszú távon sokkal nagyobb versenyelőnyt jelentene az OTP-nek, mint bármilyen baltikumi bank akár. A baltikumban lakik max 10 millió ember, erős verseny van a bankok között, Oroszországban meg lakik vagy 150 millió ember, hatalmas gazdasági potenicállal.

Ezért is kár kormányzati/állami szinten beleszállni az Oroszokba, mert az OTP lehetne Magyarország Nokiája, ha vége lenne a háborúnak. Amellett, hogy ha nagyon beléjük állunk, akkor fűteni sem lesz mivel.

KHs vagyok és tényleg jó…

#1512522 Ddavid Előzmény: #1512516

KHs vagyok és tényleg jó az appjuk, bár 1-2 failel mert a backend nema "fancybb", de a Revo is jó. Anno amikor sok eurót kellett váltani akkor ott forgattam át, de az új limitekkel és emelt árakkal jobb, de már annyival nem biztos, hogy komfortzónából kilépjen az ember. A chaten indítható átutalások a QR kód generálás stb, az elég ers, bár idő kérdése más hagyományos bankok mikor fogják megugrani. Őszintén nem látom már az a hatalmas potenciált mint amit 4-5 éve láttam. Kb. Revolut a Tesla pályáját fogja bejárni, nagy növekmény innováció, de a többi hagyományos bank beéri és bekerül a "többi" közé.

Lehet Te nem vagy elszál…

#1512516 Koffein Előzmény: #1512511

Lehet Te nem vagy elszállva, de egy átlag felhasználónak a Revo app sokkal használhatóbb, mint más bank appja.

Kártyát tudsz választani, tervezni, ami egyedibbé tesz a kocsmába :) qr kóddal tudsz utalni havernak, ha nem akarod a revtaget begépelni, tudnak üzenetet írni, vagy gifet berakni a chat felületbe az utalás után.. váltásról ne is beszéljünk, kb 2 ft-ot rak rá a piaci árhoz képest, nincs váltási díj, miközben a bankok ráraknak 10 ft-ot, meg van ahol váltási díj is van.. belépőszintű tőzsde, mert tört részvényt is tudnak venni, kötvényekbe lehet fektetni, eurót le tudsz kötni és napi szinten jóváírják/látja a kamatozást.. ezek nem elhanyagolható dolgok, alap szinten.. más az igénye egy olyan embernek, aki 18 pénzügyi appot kezel, s más annak, aki egyet kettőt..

Felhasználóbarátabb app a kh, abban minden megtalálható, lehet parkolást fizetni, meg több olyan funkció is van, amiért nem kell plusz appokat letölteni... Rafi appja is trendin néz ki, de nincs benne sok funkció, ami hozzáadott érték féleség, az a hűségpont felület, de még egyszer sem vettem igénybe, hiába gyűlnek a pontok..

Nekem a telómon van 13 b…

#1512511 matgab Előzmény: #1512507

Nekem a telómon van 13 banki app + 2 bróker cég app+ 2 kripto +az Államkincstár.

Én nem vagyok elszállva a Revolut apptól, vannak hasznos funkciói, de azért nem az a legátláthatóbb.

A Revolut business-t meg kb 1,5 év volt mire sikerült megnyitni a számlánkat náluk... (jó, a cégstruktúra nem egyszerű és ez egy külföldi holding cég számlája volt), de amikor az adott európai ország cégtárhelyének a hatóság által digitálisan hitelesített igazolását nem akarták elfogadni , mint a cég hivatalos címének igazlását, hanem ahhoz akartak ragaszkodni, hogy egy olyan csomag futár számláját küldjük meg, ahol a csomagot a céghez sikeresen kézbesítették, az azért furcsa volt.).

De amikor pl. a szlovák Unicredit app-ot kb. minden hónapban újra kellett telepítenem, mert nem engedett visszalépni, akkor azt mondtam, hogy a magyar rednszerek azért nem is rosszak.

Mondjuk a magyar Unicreditnél meg az arcfelismerési képességet vesztette el és hiába kapcsolom be ezt a funkciót, egyszerűen, mintha nem lenne.

Magyar Raffinál meg egyszerre lépek be a céges és a magán számláimhoz és néha meglepődök egy pillanatra, hogy mennyi pénz van a számlámon. Aztán rájövök, hogy az nem is a sajátom.

Magyar Erste nem rossz, bizonyos funkciói (pl. a hitelkártyához tartozó ft beváltásokat) jól elrakták szem elől, azt mindig művészet megtalálni. De pl. hogy a mobilappból tudom úgy hívni az ügyfélszolgálatot, hogy már be vagyok azonosítva, az hasznos (pl. ilyen az Unicreditnél nincs.

Vállalati bankolásoknál meg a digitális aláíró felületeket szeretem nagyon, ott a BNP Paribas rendszere tetszett nagyon, de az Unicredit is elkezdte már használni, de az egy kicsit döcögős még.

A litván Swedbank például ebben a digitalizációs megoldásokban el van maradva eléggé -számomra meglepő módon. Ki kellett utaznom, meg a régi tokenükben lejárt az elem. És mivel az észt számlánkat már megszüntettük - akik a tokent eredetileg adták, ezért nem fogadtak el semmi digitálisan hitelesített dolgot, személyit semmit, ki kellett utaznom fizikailag , hogy megtarthassam a hozzáférésem a számlához.

Részvényesként, ez jó hí…

#1512507 Koffein Előzmény: #1512500

Részvényesként, ez jó hír :)

App szempontból nézve, az összes bank egy okádék. Szerintem a Revolut színvonalát egyik se tudja megugrani.