Regisztráció Elfelejtett jelszó

Könyvek a tőzsdéről

vazzz

#1490734 Koffein Előzmény: #1490728

Ha drágábban adja el az ember, mint amennyiért megveszi, akkor biztos lesz profilt :)

Ha jól rémlik leírja a reflexivitás elvét... qrva unalmas és nem ettől a könyvtől lesz akkor vagyona az olvasónak, mint amekkora sorosnak van.. sőt! tizede se, ha nincsenek meg az alapok.. :)

szerintem ezt a könyvet már befektetésként értékelik... lehet tévedek, de már csak a kíváncsiság miatt érdekel, hogy mennyit képesek adni érte...

hmm

#1489557 TrendMan Előzmény: #1489550

Bocs, rájöttem megy az is, csak azt olyan böngészőben nyitottam meg, ahol reklám blokkoló fut.

Lényeges témakör, részben a helyzet még súlyosabb, mint említik, részben túl van lihegve.

Súlyosabb, mert szerintem van egy olyan általános jelenség, hogy a cégek most már olyan termékeket hoznak ki a piacra, amely nem csupán a vásárló kényelmét növeli, hanem a vásárló kényelmét növeli olyan áron, hogy externáliát generál más polgárok számára.

Erre lehetne példa az a led-es izzó, amit az ember megvesz magának, hogy jól lásson és közben magasról tesz arra, hogy közben másokat elvakít.

Erre remek példa az elektromos roller mánia vagy az a kérdés (most hangzott el a baráti körömben), hogy

- Te szeretnél látni vagy azt akarod, hogy téged lássanak?

- Hát inkább én szeretnék.

- (Ebben az esetben ezt a vakító fényű Led-es izzót ajánlom!)

De példa lehet az a headset, amelybe beszélve a telefon használója pl. egy üzletben vásárolva folyamatosan mondja a saját privát dolgait más emberek fülébe.

Viszont a témakör túl is van lihegve, mert a telefon körüli értelmetlen időtöltés sok esetben más értelmetlen időtöltést vált ki, tehát a veszteség nem olyan nagy és remélhető talán, hogy majd végbemegy egy ésszerű alkalmazkodás.

Ez ugye még elég kérdőjeles.

Kíváncsi lennék további véleményekre a fentiekkel kapcsolatban!

hmm

#1489476 Koffein Előzmény: #1489472

szerintem tök mindegy milyen könyv, a teljes kiolvasás számít... csak most, csak itt, elfogadjuk a félig kiolvasott szakmai könyvet is 10-15 -nek :)))

én lefekvés előtt szoktam olvasni 5-10 oldalt... tőzsde, életrajz, politikai témákban.. ezért is feleződött meg, anno tömegközlekedésen is olvastam, most a hibrid munkaérában, ez jóval kevesebb, meg kedvem sincs elővenni a könyvet, inkább valami podcastet hallgatok..

hmm

#1489472 TrendMan Előzmény: #1489471

Nem megy ez a link valamiért.

A kérdés az, hogy olyan időkben, amikor valakinek, aki mondjuk valamilyen szoftveres szakterületen van 'úton' rendszeresen 10-15 szakkönyvet kell forgatnia, akkor mennyire lehet értékalapú véleményt mondani róla, ha nem jut hozzá, hogy elolvasson egy szépirodalmi művet vagy akár egy krimi-t hagyományos módon az elejétől a végéig vagy mondjuk csak a nyári szabadsága alatt (ha egyáltalán).

hmm

#1489469 Koffein Előzmény: #1489468

Nem ismerem, így rákeresve anno láttam a hvg-n, de más könyvet választottam e helyett :)

Nem hiszem, hogy többet tud adni, mint amennyit eddig is tudunk a témáról, türelmetlenebbé tesz, azonnal akarunk mindent, infót, választ, nyomkodjuk, figyelem zavarba kerülünk...

hmm

#1489468 TrendMan Előzmény: #1489414

Minek számít a beleolvasás, az átfutás, szakmai könyvek forgatása?

Mellesleg ismeri valaki:

Nicholas Carr:

Hogyan változtatja meg agyunkat az internet? c. könyvét?

hmm

#1489449 Koffein Előzmény: #1489437

A nem semmi :)) Gratulálok! :)

én évekig tartottam a havit 1 könyvet, éves szinten 12, de ez megfeleződött.. na majd 2023-ra :))

hmm

#1489437 Fornit Előzmény: #1489414

Idén eddig 66.

Tavaly 48. Inkább ez szokott az átlagos lenni, kb ennyi is jönne ki, mert 2016-tól (azóta tartom számon) 326-ot olvastam el.


hmm

#1489418 Ibiza Előzmény: #1489414

Én kb 5 --10 db. Általában 2-3 könyvet olvasok párhuzamosan.
Éjszakából szoktam lopni időt az olvasásra de egyre nehezebb, olvasok 2 oldalt és arra ébredek valaki horkol. Ki az? ja én.
Vannak könyvek amiket időnként újra olvasok.. vagy csak beleolvasok.
Gyerekkoromban sokat olvastam, akkor is szakkönyveket (élővilág akvarisztika..határozók) és vadász horgász könyveket. Darell, Molnár Gábor Kittemberger.. és sok delfin és sirály könyv..a szomszédtól.
Anno ezek könyvtári könyvek voltak és pár éve gondoltam megveszem amik nagy élmények voltak.
Kicsit aggódtam újraolvasni, hátha szétpukkan a szivárványos buborék.. de újra átéltem azokat az élményeket..előjöttek a régi érzések...nagyon jó volt.
A gyermeki gondtalanság és ezek a könyvek csodásak voltak. Mint jumandjiban szinte benne voltam abban a történetben az olvasáskor.
Felnőttként a szakkönyvek a gazdaságiak, kellő idegenkedéssel marketing, kémek, maffia, titkosszolgálatok módszerei.
Változik a világ, most sok podcastot nézek hallgatok..
Most épp a kinai gondolkodásmódról olvasok egy könyvet.. kiolvastam de néha bele beleolvasok a Egy gazdasági bérgyilkos vallomásai. könyvbe, Most raktam le az Ököljog könyvet. a 2.részt is...elötte Lénárd Sándor..időnként elolvasom van a listámon és a polcomon amiket még el kell olvasni. Pl Kissinger.. Churchill könyv..

hmm

#1489414 Koffein

a cikk alapján jutott eszembe, ki hány könyvet olvas per év? új topikot nem nyitok e miatt, mert úgy gondolom, hogy itt is jó helyen elvan... könyv, könyv, tök mindegy, hogy tőzsde vagy egyéb.. :)

https://www.femcafe.hu/cikkek/lifestyle/milliardos...

na szóval:

0?

1-3?

5-10?

több mint 10? :)

kezdem én, kb 5 könyvet olvastam idén... ellazáztam, lehetett volna több is...