Regisztráció Elfelejtett jelszó

USA részvények

Irán hosszú árnyéka, akkor vetül, amikor én akarom

#1511482 Ddavid Előzmény: #1511466

TTWO úgy néz ki, hogy kitört és a 280-300-as ranget veszi célba. Ha jó lesz a GTAVI és a mikrotranzakciók is működnek akkor ez egy fejős tehén lesz és a célár hype faktortól függően 300-900 között lehet valahol 2 éves távon.

Usa részvények

#1511271 matgab Előzmény: #1511254

ez mind rajta van a figyelő listámon.

NVO volt, buktam is rajta.

WDC-m is volt vagy Seagate-em, még anno a kripto őrület lecsengésekor, azon is buktam. Rossz nézni ott is a 6-7x-ést.

AMD-t én már akkor néztem, amikor még csak 10 volt az árfolyama, az Nvidiának meg talán 100 , de ez még a splitek előtti 100 volt.

Sandisk-et 500 óta nézegetem, de nem mertem belevenni.

De ugyanígy kb 2022 óta nézem a Raytheon-t vagy LMT-m még volt is anno 300 körülről. Aztán az sem mozdult hosszú ideig.

Vagy Qualcomm. Az még 30 körül volt, csak a sok per miatt azon is bukóval szálltam ki anno.

Volt TSMC-m, szintén 30 körül, amiből kb 40-nél szálltam ki.

Ami nagy sztori volt még és kimaradtam az a Carvana. Az fel -le -fel nagyon nagy utat járt be.

Nézem a Nebius-t 50-nél akartam venni, de pont felrántották és azóta sem ment vissza oda.

Palantir-om is volt még 20 körül, az IPO után, abból is bukó volt anno.

Klarna IPO után viszont szépen beszálltam , azóta is csak szívok vele. Meg az Upstart-tal

Usa részvények

#1511269 Ddavid Előzmény: #1511257

Köszi az irányba állítást. :)
Csinálok 1 topicot ahol a AI kapcsolt cégek/layerekPE/éves növekedés/pro kontra listázva van. Ott meg tudjuk szakérteni ha bármi bárhol sántikál.

Usa részvények

#1511257 Koffein Előzmény: #1511256

Thx. A kérdésre ez még nem konkrét válasz.

1 tipp, ha jól érzékeltem közöd van az IT-hoz. Ebből kifolyólag, neked sokkal egyszerűbb összeszedni mire van szükség az AI működtetéséhez. Nem szoftverileg, hanem hardverbe. Kezd el szétszálazni, megvizsgálni ezeket a cégeket, és tuti találni fogsz olyat, amit még nem talált meg a tömeg, de beszállít olyan cégnek, vagy cégeknek, ami kiveszi a részét és előbb, vagy utóbb ott is lecsapódik a nyereség és a tömegnek feltűnik és egyszercsak kilő.. ez nem egyszerű, de alá kell merülni.. ha a meló el van végezve, a negyedéves jelentések is visszaigazolják a tézist, akkor csak vársz és vársz és hagyni kell a fenébe az olyan cégeket, mint a wizz és társai... a jutalom meg óriási lesz..

Usa részvények

#1511256 Ddavid Előzmény: #1511255

Grat hozzá. Igen kb. ezek a kérdések vannak, hogy a megtakarítási költési görbe hagyjon életteret az élményeknek. :\

Usa részvények

#1511255 Koffein Előzmény: #1511253

Amúgy, hogy ne csak a számokat nézze az ember, meg éljen is.

Tudd megválaszolni, hogy mire van ez a portfólió? A jövőbeni nyugdíj kiegészítésre? Gyerekeknek megtakarítás? Ebből akarod finanszírozni a nyaralást, autót? és még megannyi cél lehet...

Ha ezt megtudod válaszolni, akkor arra be lehet rendezni a portfóliót és csak néha nézel rá..

Ha a válasz az, hogy egy lölö féle jachtot szeretnél venni és azon süttetni a pocakot, miközben naponta köpi az osztalékot, akkor annak az esélye, hogy összehozod a tőzsdén nagyon de nagyon kevés. Nem lehetetlen, de kicsi az esély.

Nekem 2év alatt 120% nyerőt mutat a táblázatom. Az is igaz, ha nem lenne ennyire széttagolt, vagyis diverzifikált, akkor sokkal több lenne a nyerő..

Usa részvények

#1511254 Koffein Előzmény: #1511253

WDC nekem is volt, aztán eladtam :)

Lehet itt nem értetlenkedtem, de más platformon feltettem a kérdést, hogy intel, amd, nvidiát, nvo-t figyeli mindenki, aztán stx, wdc többszörözik.. figyelte valaki? a válasz síri csend, senki... aztán a napokban feldobtam, kinek van, de legalább figyeli a sandisket? senki...

1 tetves év +4000%

Usa részvények

#1511253 Ddavid Előzmény: #1511252

Nekem Intellel volt ugyanaz, eladtam -15%-al. WDC amióta beszéltünk kb. 13x-t dobott....
http://tozsdefigyelo.com/tozsde-forum/temak/2360-w...

Van így is nyerő 2 év alatt 50% a full porfólióra, de lehetett is volna több. Vóna vóna.....

Az a gond, hogy az életünk rövid, vagyonunk jó de nem annyira sok ahhoz, hogy 5-10 éveket üljünk és nézzük a számokat, mert adott esetben egy életrész lezárul. Így nem is idegesít csak kicsit. Ami gond és a legdrágább az az idő, ami már most látszik, hogy 1 emberöltő kevés lesz.... (30 év még a tapasztalatokat összegyűjti az ember) :(

Usa részvények

#1511252 Koffein Előzmény: #1511250

Ne idegelj, 2025 elején vettem AMD-t 100 alatt, vettem ARM-ot is októberben, mert jó ötletnek tűnt, utána esett vagy 40%-ot, kiültem, év elején még 100 körül forgot sokáig, most vagyok +20%ban... nebiusal is megvolt a felezés, 40en elkezdtem venni, majd pislantok kettőt 20, persze vettem vagy 50-60ig, utána elengedtem a vásárlást. ebbe a cégbe belelátom a felvásárlást, hogy egy nagy hal felvásárolja, vagy eu legértékesebb adatközpontjait üzemeltető cégként is..

Amazonba benne van a robotika, adatközpont, chip gyártás, lassan starlink vetélytárs is lesz a leo projekttel.. ha csak ide tesz az ember egy jelképes összeget, vár, nem kapkod, még mindig jó beszállónak mondanám... mondhatni lesz ez még 4T felett is..

Meg anno említetted USAR-t.. mit írtam anno? ha itt vettél akkor dupla #1508336 de ha elmulasztottad és figyelted és most március vége április elején markoltál belőle, akkor is dupla..

Usa részvények

#1511250 matgab Előzmény: #1511245

Hát igen, biztos , hogy ezután is lesz mindig valami hype-olva, de ez a chip dolog könnyen elkpahtaónak tűnik így utólag.

De így többszörözések után már nem merek beléjük venni -egyelőre...

Cserében az Upstart zuhant 17%-ot after-ban...

Usa részvények

#1511245 Koffein Előzmény: #1511241

Sajnálom :(

Pedig voltak jó sztorik, HOOD, PLTR, NBIS..

Még van ami nem késő pl ARM, QCOM, SOFI, ZETA nagyok közül AMZN, MSFT-ba is van még kraft...

A SpaceX ipo miatt az űr cégeket is elkaphatja a hype pl RKLB, PL, FLY..

Usa részvények

#1511241 matgab Előzmény: #1511237

Azért így utólag belegondolva elég sokan elbarkácsolhattuk azt a dolgot, hogy az elmúlt 3-5 évben az AI megjelenésével és hype-jával teljesen egyértelmű volt, hogy a chip gyártóknak meg a mindenféle Drive gyártó cégeknek egy baromi nagy felfutása kell hogy jöjjön.

Ezek gyakorlatilag mind 5-10-20-50-szereztek az elmúlt 5 évben.

Én meg itt álltam megint mindenféle szaros papírral, már el sem tudom mondani hányfélével, amik meg estek, esegettek, jobb esetben lehetett velük nyerni 5-15%-okat...

Pedig nagy ész nem kellett volna hozzá.

Felfutott az arany meg a mindenféle fémek, az olaj, a lítium meg sok minden más is.

De valahogy megint úgy érzem , hogy ebből az egész felfutásból úgy ki tudtam maradni, hogy folyamatosan szinte 100% részvényben voltam.