https://www.investing.com/news/stock-market-news/o...
már csak QCOM hiányzik a sorból, meg az MU,ha jól rémlik..
https://www.investing.com/news/stock-market-news/o...
már csak QCOM hiányzik a sorból, meg az MU,ha jól rémlik..
matgab végül vettél USAR-t? :)
"Kína friss exportkorlátozásai felfokozták a ritkaföld-szegmens iránti érdeklődést. Az USA Rare Earth árfolyama több mint 18%-ot szárnyalt, a Critical Metals, az Energy Fuels, és az MP Materials is kétszámjegyű növekedést produkált.
Az ázsiai ország lépése kockázatot jelent a technológiai ellátási láncokra nézve, ugyanakkor az amerikai bányászati-feldolgozó kapacitások felpörgetését is ösztönzi.
A JPMorgan országos stratégiai iparágakat célzó programot jelentett be. Tíz év alatt kb. 1,5 ezer milliárd dollár finanszírozást mozgósít, és akár 10 milliárd dollár saját tőkét fektethet be, többek között a kritikus ásványok (ritkaföldfémek) területén."
előreláthatólag 2030-ra az amcsi energiafogyasztás 12%-át fogja kitenni..
Kedden a bankok berúgják az ajtót... lesz mikulásrali, vagy Trump kivégzi az év végi ralit?
ő is fújja a lufit, holdon lévő adatközpontokról elmélkedik 44perc körül mert napenergia van 24/7ben... azt mondja ezen dolgoznak...
ha igaz, vajon kik profitálhatnak? (gondolkodik, és gondolkodik, és...)
Fújják a lufit... én is elszoktam gondolkodni, hogy ki kéne szállni, mert kicsi lesz az ajtó, ha jön a kijózanodás... csak ha meg kiszáll az ember, akkor lemarad, ezért az a taktika, hogy ha megvan a 100%, akkor felezem a pakot, tőke kézbe és hagyom futni a nyerőt...
Időközben AMD +25% arra a hírre, hogy 2026-ban az OpenAI-nak eladnak pár chipecskét...
Igen, annyira mennek most a részvények, olyan hurrá optimizmus van , mint 2020 táján.
Annyi fos papír rallizik, mint az állat , a nagyok is- kivéve az én papírjaim.
Nagy gebasz lesz ebből , meglátjátok!
ki vett 100 alatt és ült rá a mancsára? :) sajnos nem én :((
https://hvg.hu/tudomany/20251004_alibaba-mesterseg...
és még hol van az előző csúcs? na meg az 1T-s klubba való betörés?
érdekességképpen, átlagtól eltérő vételi opciós pozit vett fel valaki, hogy 2027.01.15 ig eléri a 150-es és 200-as szintet... nagy kockázatot nem vállalt, mert ha nem történik nagy faxság a világba, akkor meglehet mindkettő... az egyik 7,8millás, a másik 5,3millás pozi..
érdekessége, hogy szept.26án tették meg a tétet, 30án jött a meta deal..
Igen, nagyon ciki :)
......
Pf is ihletett kapott és lehozta :P
https://www.portfolio.hu/befektetes/20251005/igy-t...
Érdekes, hogy 2 kivételével egyik sem hozza a Nasdaq idei hozamát.
Azt mondják, hogy 9 hónap alatt ekkora hasznot értek el a top hedge fundok.. ha sikerült többet elérni, akkor vered őket.. :)
olvasod is a híreket, hogy mik történnek a cégek háza táján? https://prnt.sc/7_8T-9X6tPmC
ez is érdekes sztori, hiába van h100as chip, meg szerverpark, kell vinyó is, amin az adatokat tárolják.. https://prnt.sc/3hERhuPc8fyD
USAR -t nem ismerem, le kellene ásnom mélyebbre..
SOUN -ba volt pár skalpom, tetszik a biznisz, a jövő sztorija, akár felvásárlási célpont is lehet...
Klarnát figyelem, de még nem vettem bele, nagyobb beleadásba NU-t venném Klarna helyett, neobank, terjeszkedik, van sztori benne... klarna akkor lenne érdekes, ha banki szolgáltatásokat is kezdene magára venni, számlavezetés, kriptó, rv, mint a revolut.. gondolj bele, egy hír, hogy kurva sokan nem tudják fizetni a hitelüket, dirr, réssel esik 10-20%-ot.. nem lebeszélni akarlak, mert ha eladnál és 10szerezne szarul érezném magam, csak én így gondolom, mindenki másként látja a dolgokat, az is lehet rosszul gondolom.. :)
Webullt néztem, de ez túl pici, nem látok sztorit benne, hogy felkapná a nép, mint ahogy a Robinhoodot, ami még mindig forró téma..
quantumos céget,
csak akkor vennék, ha visszajönne mondjuk a rigetti 15-ös
szintekre, megtartja a támasz, és pozitív a sztori, ha negatív akkor kivárnék, figyelnék a támaszoknál mit csinál, hírek, x/reddit
sentiment...
amint írtam, nekem ezek az új szerzemények: CRWV, BMNR, OSCR, ami régebbi, azaz a tőke kivételre került: HOOD, AMD, NBIS, SNOW.
ez nem befektetési tanácsadás.. ha most kéne vennem, talán CRWV, BMNR, OSCR -t vennék, az is lehet ,hogy a kínaiakat is megnézném jd, baidu, ali... ha nem növekedési, hanem lealázott cégeket néznék UNH, NVO... mindkettőbe lehet fantázia,hogy 1-2éven belül dupláz, ha jól sáfárkodik a menedzsment... ismétlem, ez én vagyok, mindnyájunknak más az ízlése, látásmódja, tőkét óvatosan emelj, nehogy összefossa magát a világgazdaság ;)))
NBIS-t én is nézem 50 óta, de nem szálltam be.
Nagyon mennek a quantumosok is, amiket szintén nézegetek (Rigetti, IONQ, QBTS), valamint Trump NER-es politikája miatt az USAR is jó célpont lenne. A LAC-ról is lemaradtam. Meg a SOUN-ról is, pedig a PF-en ezeket mind nagyon nyomják. Amit még ott nagyon nyomnak, az a RIG, abból persze van, az nem is megy csak max lefelé.
De majd csak elindulnak a fő részvényeim is, az Upstart, Twillio, Klarna, SBSW (na ez legalább ment mostanában) Webull is.
Volna, volna, sajna nem léptük meg, ezen kár siránkozni.. gondolj arra, hogy mit tanultál belőle, s hasznosítsd a következő tradenél..
Ha csak Palantirt vettünk volna 2023 elején, már azzal szép vagyont lehetett volna csinálni pár év alatt.. 2023 közepétől 24 elejéig vettem a korrekciókba, idén év elején eladtam, vártam 60-on, nem jött le, 66 volt az alja, nem mentem utána, azóta újra másfélszerezett... fáj egy picit, de e van...
Új lehetőség után néztem, NBIS megtetszett, az is húz rendesen... most meg CRWV az új szerzemény... egy kezdő tétet tettem BMNR-re is, ez még nálam nagy kérdőjel, hogy rákapnak-e a spekik, vagy sem... meglátjuk...
CVNA ugrott fel mostanában többször.
Durva, hogy 5 év alatt felment 4 dollárról 400-ra, onnan vissza 4 dollárig és most megint 400.
Ha csak ezt megjátsza az ember, akkor az 10.000-szerezés.
Azaz 10 millióból 100 milliárd lehetett volna...
remélhetőleg egy kis esés, hogy jólárasítva tudjunk vásárolni :)
Jha, eldurrant, mert 10%-os részesedést akar vásárolni Trump kormánya...
Most az a kérdés, hogy mi lesz a következő, amibe be akarja vásárolni magát az állami gépezet? Aki feltöri a kódot, ráérez, hogy miként gondolkodnak, az vagyonokat kereshet.. :)