Kedden a bankok berúgják az ajtót... lesz mikulásrali, vagy Trump kivégzi az év végi ralit?
Kedden a bankok berúgják az ajtót... lesz mikulásrali, vagy Trump kivégzi az év végi ralit?
ő is fújja a lufit, holdon lévő adatközpontokról elmélkedik 44perc körül mert napenergia van 24/7ben... azt mondja ezen dolgoznak...
ha igaz, vajon kik profitálhatnak? (gondolkodik, és gondolkodik, és...)
Fújják a lufit... én is elszoktam gondolkodni, hogy ki kéne szállni, mert kicsi lesz az ajtó, ha jön a kijózanodás... csak ha meg kiszáll az ember, akkor lemarad, ezért az a taktika, hogy ha megvan a 100%, akkor felezem a pakot, tőke kézbe és hagyom futni a nyerőt...
Időközben AMD +25% arra a hírre, hogy 2026-ban az OpenAI-nak eladnak pár chipecskét...
Igen, annyira mennek most a részvények, olyan hurrá optimizmus van , mint 2020 táján.
Annyi fos papír rallizik, mint az állat , a nagyok is- kivéve az én papírjaim.
Nagy gebasz lesz ebből , meglátjátok!
ki vett 100 alatt és ült rá a mancsára? :) sajnos nem én :((
https://hvg.hu/tudomany/20251004_alibaba-mesterseg...
és még hol van az előző csúcs? na meg az 1T-s klubba való betörés?
érdekességképpen, átlagtól eltérő vételi opciós pozit vett fel valaki, hogy 2027.01.15 ig eléri a 150-es és 200-as szintet... nagy kockázatot nem vállalt, mert ha nem történik nagy faxság a világba, akkor meglehet mindkettő... az egyik 7,8millás, a másik 5,3millás pozi..
érdekessége, hogy szept.26án tették meg a tétet, 30án jött a meta deal..
Igen, nagyon ciki :)
......
Pf is ihletett kapott és lehozta :P
https://www.portfolio.hu/befektetes/20251005/igy-t...
Érdekes, hogy 2 kivételével egyik sem hozza a Nasdaq idei hozamát.
Azt mondják, hogy 9 hónap alatt ekkora hasznot értek el a top hedge fundok.. ha sikerült többet elérni, akkor vered őket.. :)
olvasod is a híreket, hogy mik történnek a cégek háza táján? https://prnt.sc/7_8T-9X6tPmC
ez is érdekes sztori, hiába van h100as chip, meg szerverpark, kell vinyó is, amin az adatokat tárolják.. https://prnt.sc/3hERhuPc8fyD
USAR -t nem ismerem, le kellene ásnom mélyebbre..
SOUN -ba volt pár skalpom, tetszik a biznisz, a jövő sztorija, akár felvásárlási célpont is lehet...
Klarnát figyelem, de még nem vettem bele, nagyobb beleadásba NU-t venném Klarna helyett, neobank, terjeszkedik, van sztori benne... klarna akkor lenne érdekes, ha banki szolgáltatásokat is kezdene magára venni, számlavezetés, kriptó, rv, mint a revolut.. gondolj bele, egy hír, hogy kurva sokan nem tudják fizetni a hitelüket, dirr, réssel esik 10-20%-ot.. nem lebeszélni akarlak, mert ha eladnál és 10szerezne szarul érezném magam, csak én így gondolom, mindenki másként látja a dolgokat, az is lehet rosszul gondolom.. :)
Webullt néztem, de ez túl pici, nem látok sztorit benne, hogy felkapná a nép, mint ahogy a Robinhoodot, ami még mindig forró téma..
quantumos céget,
csak akkor vennék, ha visszajönne mondjuk a rigetti 15-ös
szintekre, megtartja a támasz, és pozitív a sztori, ha negatív akkor kivárnék, figyelnék a támaszoknál mit csinál, hírek, x/reddit
sentiment...
amint írtam, nekem ezek az új szerzemények: CRWV, BMNR, OSCR, ami régebbi, azaz a tőke kivételre került: HOOD, AMD, NBIS, SNOW.
ez nem befektetési tanácsadás.. ha most kéne vennem, talán CRWV, BMNR, OSCR -t vennék, az is lehet ,hogy a kínaiakat is megnézném jd, baidu, ali... ha nem növekedési, hanem lealázott cégeket néznék UNH, NVO... mindkettőbe lehet fantázia,hogy 1-2éven belül dupláz, ha jól sáfárkodik a menedzsment... ismétlem, ez én vagyok, mindnyájunknak más az ízlése, látásmódja, tőkét óvatosan emelj, nehogy összefossa magát a világgazdaság ;)))
NBIS-t én is nézem 50 óta, de nem szálltam be.
Nagyon mennek a quantumosok is, amiket szintén nézegetek (Rigetti, IONQ, QBTS), valamint Trump NER-es politikája miatt az USAR is jó célpont lenne. A LAC-ról is lemaradtam. Meg a SOUN-ról is, pedig a PF-en ezeket mind nagyon nyomják. Amit még ott nagyon nyomnak, az a RIG, abból persze van, az nem is megy csak max lefelé.
De majd csak elindulnak a fő részvényeim is, az Upstart, Twillio, Klarna, SBSW (na ez legalább ment mostanában) Webull is.
Volna, volna, sajna nem léptük meg, ezen kár siránkozni.. gondolj arra, hogy mit tanultál belőle, s hasznosítsd a következő tradenél..
Ha csak Palantirt vettünk volna 2023 elején, már azzal szép vagyont lehetett volna csinálni pár év alatt.. 2023 közepétől 24 elejéig vettem a korrekciókba, idén év elején eladtam, vártam 60-on, nem jött le, 66 volt az alja, nem mentem utána, azóta újra másfélszerezett... fáj egy picit, de e van...
Új lehetőség után néztem, NBIS megtetszett, az is húz rendesen... most meg CRWV az új szerzemény... egy kezdő tétet tettem BMNR-re is, ez még nálam nagy kérdőjel, hogy rákapnak-e a spekik, vagy sem... meglátjuk...
CVNA ugrott fel mostanában többször.
Durva, hogy 5 év alatt felment 4 dollárról 400-ra, onnan vissza 4 dollárig és most megint 400.
Ha csak ezt megjátsza az ember, akkor az 10.000-szerezés.
Azaz 10 millióból 100 milliárd lehetett volna...
remélhetőleg egy kis esés, hogy jólárasítva tudjunk vásárolni :)
Jha, eldurrant, mert 10%-os részesedést akar vásárolni Trump kormánya...
Most az a kérdés, hogy mi lesz a következő, amibe be akarja vásárolni magát az állami gépezet? Aki feltöri a kódot, ráérez, hogy miként gondolkodnak, az vagyonokat kereshet.. :)
a másik amit nézegetek hetek óta az a LAC, mert mindig annyira írogatják a PF-en a Fin. forecast topikban. Ma éjjel az is eldurrant, lemaradtam erről is.
Bezzeg az Upstart nem akar eldurranni és a RIG is most kezd csak magára találni.
"Jerome Powell Fed-elnök kijelentette: szerinte az amerikai részvénypiacok túl vannak árazva, ennek megfelelően gyorsan be is ütötték az amerikai tőzsdéket."
NBIS-t én is majdnem vettem 45 körül, de aztán sajnos mégsem.
szerintem Trump nem fogja hagyni, hogy egy ekkora amerikai vállalat stratégiai iparágban (chip gyártás) ráadásul amerikai gyártással lerohadjon. Pumpálni fogják bele a lóvét, mert az összes többi chipgyártó csak ígéri , hogy lesz beruházásuk, gyáruk, az Intel meg már ott van. Ha bármi gebasz lenne Kínával, akkor az lenne az egyetlen chipgyártó, ami valós kapacitásokkal bír.
Sztem az NVIDIA sem véletlenül fektetett bele. Ők is lehet úgy fognak amerikai beruházásokat csinálni, hogy az Intelen keresztül, akár fel is vásárolhatják az egészet és máris teljesítik az ígéretüket. Sztem pont ezt árazta ezzel a +30%-kal a piac a nap elején, nem a szaros 5 yardos beruházást önmagában.