Regisztráció Elfelejtett jelszó

USA részvények

bravo

#1506956 TrendMan Előzmény: #1506942

Az előző - még megfelelő - munkanélküliségi jelentés adatait is (nagyon durván) lefelé módosították most.

Szerintem ez volt az utolsó csepp a pohárban. Tehát már az előző jelentést is eltorzították, de sorozatban nem akarták ezt tenni.

Igen, durva harcok folynak a háttérben és az előtérben is.

Ha Trump megközelítése érvényesül, akkor jön Bástya elvtárs világa, ahol már egyetlen adatban sem lehet megbízni és mindent az online médiában forgalmazott és világgá kürtölt fals (vagy igaz) információk alapján megjelenő várakozások hatnak át.

bravo

#1506942 Koffein Előzmény: #1506941

ez azért érdekes, mert a fed azt mondja, hogy minden fasza, majd hirtelen 260e-el emelkedik a munkanélküliek száma...

szerintem a háttérben durva harcok folynak minden szinten a kamatcsökkentés vs kamatemelést pártolók közt..

összeomlott a réz ára

#1506921 TrendMan Előzmény: #1506915

Eddig elég átütőnek tűnik az összefüggés, a réz simán előrejelezte a részvénypiaci beadást.

Megegyezett az USA EU-val

#1506885 Koffein Előzmény: #1506884

art of the deal

"Donald Trump és Ursula von der Leyen 15%-os vámban állapodtak meg augusztus 1-jétől az EU-ból az Egyesült Államokba érkező áruk tekintetében. A megállapodás az európai kommunikáció szerint érvényes a gyógyszer-, autó-és a félvezetőiparra is, bár Trump azt mondta, hogy a gyógyszerekre nem terjed ki. Szektorspecifikus vám nem vonatkozik az EU-ra, csak az acél- és alumíniumexportra vonatkozik továbbra is az 50%-os vám. A repülőgépipari cikkek vámja kölcsönösen 0% lesz.

Az EU emellett kötelezettséget vállalt 750 milliárd dollár értékben amerikai energiahordozók vásárlására, valamint 600 milliárd dollárt fektet be az Egyesült Államokban. Ezen felül az USA-ból származó áruk egy része vámmentesen kerülhet az EU-ba, valamint Trump elmondása szerint több száz milliárd dollár értékben fog az EU fegyvert vásárolni tőlük."

#1506884 TrendMan Előzmény: #1506877

Is. Tudniillik a termék árképzésében lesz egy új sor:

Custom --> 15 %

Ezzel lesz drágább a termék.

Viszont néhány EU-s cég majd megfontolja, hogy áthelyezze a gyártás egy részét az USA-ba, mert akkor ezt a költséget megúszhatja.

Naccerű, hogy az EU élén egy fotogén szőke nő áll, aki már német hadügyminszternek is gyenge volt.

Látványos, ahogy beül a kézfogáshoz.

#1506879 Koffein Előzmény: #1506877

EU-s cégek csökkenő keresletet kapnak a vám miatt..

+ EU vásárol 150+milliárd értékben LNG-t, több 100milliárd értékben katonai cuccokat..

szóval hosszabb távon amcsi cégek profitálhatnak, LNG, LMT, RTX, NOC és társaik...

Olyat még nem olvastam, hogy EU profitálna...

#1506877 Fornit Előzmény: #1506876

EU nem fizet semmit, az fizet aki beviszi az árut az usába, végső soron az amerikai fogyasztók.

Gyakorlatilag adóemelés, amit úgy adnak el a lakosságnak, mint amerikai sikert.

#1506876 TrendMan Előzmény: #1506874

Jól értem, hogy ezek csupán egyoldalú vámok, az EU fizet az USA-nak, de fordítva nem?

Ez a 'siker'?

Mégsem a Boeing (de a zindiaiak is megkapják a magukét)

#1506799 TrendMan Előzmény: #1506662

Úgy látom az olyan kicsengésű topikokkal, mint az 'itt van az indiai gazdasági csoda' egyenlőre még várnunk kell.

India túl mélyen süllyedt bele az emberi értékek és a kasztrendszer mocsarába:

https://index.hu/kulfold/2025/07/17/air-india-repu...

Itt egy kapitány nyugdíj előtt inkább a kiterjesztett öngyilkosságot választja, semmint értéktelen nyugdíjasként együtt éljen az idős apjával.

Egy másik sztoriban egy apa lelőtte teniszedző lányát, mert csúfolták amiatt, hogy a lánya tartja el.

Kicsit túl gyorsnak tűnik a fejlődés az indiai átlagember számára.

Ha jól sejtem, akkor mos…

#1506793 TrendMan

Ha jól sejtem, akkor most pénteken határidős kifutás van.

Lehet érdemes lesz beshortolódni?