Regisztráció Elfelejtett jelszó

USA részvények

Mindenki másként értelme…

#1505968 Koffein Előzmény: #1505967

Mindenki másként értelmezi s vezeti vissza... reggel még Bill Ackman twitterét mondták felelősnek, mert azt írta, hogy az elnöknek meg kéne fontolnia, hogy 90 napra felfüggeszti a vámokat... valaki a médiából ezt meg úgy értelmezte, hogy fehér házi infó, s dirr berobbant, majd kiderült, hogy kacsa... :)

https://x.com/BillAckman/status/190931307913095180...

Ez amúgy annak jó volt, hogy lássák Trumpék, hogy az utolsó előtti másodpercben is elég elkapni a kormányt, mert annyira ki van éhezve a piac a pozitív hírre... vagy fene tudja, kb őszig szórakozhatnak, csak azt érik el, hogy a cégek nem mernek fejleszteni, nincs új munkaerő felvétel, leállítanak minden projektet, ez kihat 2026-ra is, és az időközi választásokon ítéletet mondanak az emberek...

Én arra tippelnék, hogy …

#1505962 TrendMan Előzmény: #1505957

Én arra tippelnék, hogy a héten még lesz nemulass.

De persze tévedhetek is.

Egyébként, ha a vámhatások fokozatosan gyűrűznek be, ez a hatás a tőzsdén is fokozatosan jelenhet meg.

Az a bizonyos póráz és az a bizonyos kutya, hol erre szalad, hol meg arra, lehet ez a tökéletes időpont oldalazó kereskedést folytatni.

Azt nézem, hogy minden z…

#1505957 Koffein

Azt nézem, hogy minden zöldbe borult, már a pénzügyi összeomlás is oly távolinak tűnik... mindenki happy...

Már egy normális összeomlást sem tudnak összehozni... k élet...

Vámháború indul, és a virágok virágozzanak

#1505948 TrendMan Előzmény: #1505852

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20250407/evszaza...

"Nehéz egy átgondolt stratégia részeként látni Donald Trump vámjait. Hasonlót 1930-ban láttunk, Herbert Hoover elnöktől, aminek nem lett túl jó vége. A szabadkereskedelmet sokan a fejlődés kulcsának tekintik – bár kétségtelen, hogy negatív hatásai is vannak –, de ami még fontosabb: a globális békés együttélés alappillére."

https://hold.hu/holdblog/zsiday-trump-vamhaboru/

Beteg, amit rángatnak id…

#1505931 TrendMan

Beteg, amit rángatnak ide meg oda.

Ilyen gyertyákat nem láttam még.

Szakadás

#1505911 Koffein

Ahogy elnézem a futureseket, lehet jobban járunk, ha pempit húzunk a bugyogó alá... :-/

Lagarde

#1505894 Koffein

van alternatívája a visa mastercard duónak az eu-ban? lagarde pedzegeti, hogy az eunak le kéne cserélni eus cégre..

Félelem és kapzsiság index

#1505881 matgab Előzmény: #1505853

normál esetben igen . Az a baj, hogy ez most jogos félelem.

Várd meg amíg kapitulálok és eladok mindent, utána elkezd majd emelkedni.

Vámháború indul, és a virágok virágozzanak

#1505843 TrendMan Előzmény: #1505840

Érdemes lesz újraolvasni a gazdaság történet azon fejezeteit, amikor még voltak vámok.

Erre már alig emlékszünk, újra kell tanulni.

Értelmezésem szerint legjobban a kis piacok szenvedhetik meg és a monokulturális piacok, amelyek kevés termékből adnak el nagy mennyiséget és amelyek a saját kereteiken belül nem tudnak átcsoportosítani.

Ilyen értelemben az EU viszonylagosan jobb helyzetben van, mint mondjuk Vietnám.

Bár azt nem tudom, hogy pl. az ASEAN együttműködés most hol tart.