képzeljétek csatlakoztam anno kb 5 éve egy perközösséghez a Mylan managementje ellen...
Volt anno kb. 10e USD bukó a tranzakción anno 2015-ben a meghirdetett időszakban...
Kértek kimutatásokat , igazolásokat fityfenét, aztán azt mondták , hogy az eljárás során ebből a 10e-ből 1500 USD veszteség az ami az ügylet kapcsán elismert veszteség az alap szempontjából (max 2 USD /részvény, azokra a részvényekre , amiket legalább szeptemberig tartott az ember).
Küldtek egy tájékoztatást , hogy 30m USD-t kaptak, azt fogják szétosztani pro rata alapon.
Erre küldtek egy tájékoztatást, hogy végül 150m elismert veszteséget számoltak össze, ezért a követelések harmadát fizetik ki.
Tegnap kaptam egy értesítést, hogy 300 USD-t fognak utalni. (Először azt írták, hogy csekket küldenek, mondom ne szivassanak, közép európában mit kezdjek én a csekkükkel??).
Erre ma tényleg meg is kaptam 270 dollárt...
Nem mondom, hogy megérte az időt , energiát hogy 10 év után a veszteségem 2,7%-át odaadják, de tudjatok róla, hogy van ilyen, működik..
Most persze gondolkodhatok azon, hogy jövőre majd ezt a bevételt hol szerepeltessen az SZJA bevallásomban ezt az amerikai kártérítési alaptól kapott részvényügylet veszteség kompenzációra adott támogatást ? Majd megkérdezek egy adótanácsadót, aki 250 dollárért biztos elmondja :-)