Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

1 milliárd euróny hitel kínától

#1501427 matgab Előzmény: #1501415

Kínának ez a globális gyarmatosítási politikája.

Hatalmas infrastruktúrát épít ki, olyan országokban, amik anyagilag meg vannak szorulva (máshol már nem vagy csak nagyon rossz kondiciókkal kapnak hitelt) és lehetőleg egy autoriter vezetősége legyen az országnak.

A hitel fedezete az általában az ország nyersanyag készlete, állami jogai, koncessziói és maga az infrastruktúra.

Aztán mivel maga a rendszer működik ezekben az országokban szarul (mert nagy a korrupció, alacsony az oktatás szintje és alacsony az innováció), ezért persze az ország nem tudja a hitel törlesztését kifizetni. (Ami a hitelpénz korában amúgy is lehetetlen, hiszen a hitelt amit megkap az ország és nem profitcentrikusak az országok, ezért profitot soha nem fog termelni- ezért nem is lehet kivonni az egyszer a rendszerbe került finanszírozást recesszió felvállalása nélkül).

És ha nem tudja az ország fizetni, akkor a nyersanyag meg az infrastruktúra kínai kézbe kerül és kirabolják az országot gazdaságilag. Az autoriter hatalom meg baksisért - illetve magárét azért, hogy Kína a hatalomba tartsa az autoriter vezetőket- fenntartják a rendszert és kiszolgálják a kínai érdekeket.

Így a kínaiak baromi hatékonyan gyarmatosítanak, hiszen nem kell katonailag lerohanniuk az országot (mint ahogy az USA szokta) , nem kell sok kínait ott tartani egy idegen országban megszállóként, nem kell megszálló hadsereget fenntartani, nem fognak a helyiek lázadni idegen hatalom ellen, a sajátjaik ellen meg nem tudnak, mert a szabadságjogok illetve az ellenzék anyagi lehetőségei eleve korlátozottak, ha gond lenne, akkor még mindig ott lehet a kínai anyagi /katonai támogatás is.

Tipikus példa Venezuela, akik annak ellenére , hogy a világ legnagyobb olajtartalékával rendelkeznek, nincs otthon saját olajuk, mert azt a kínaik elszállítják a kínai tulajdonú bányákból , a kínai kézben lévő kikötőkből Kínába. Venezuelában 85-ös benzin van csak, mert évi 20 millió tonna (gyenge minőségű) olajat segélyként kapnak Iránból!

Tehát ide tartunk.

Kína tőlünk azt akarja, hogy ide tehesse az akkumulátor üzemeit (nagy vízigény) és simán elszennyezik a talajt, levegőt, illetve azt akarja, hogy általunk már európai gyártású terméknek minősülnek a termékeik.

1 milliárd euróny hitel kínától

#1501426 TrendMan Előzmény: #1501417

Az is lehet, hogy már rég beléptünk a kínai unióba, csak még nem mondták el.

1 milliárd euróny hitel kínától

#1501415 Koffein

A hitelt kínai bankoktól (Kínai Fejlesztési Banktól, a Kínai Eximbanktól, valamint a Bank of China magyar ágától) vette fel a magyar állam, azt 2027 április 19-ig kell visszafizetni, tehát a futamidő három év.

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20240725/kiderul...

ha eu nem utal, akkor irány kína...

Lézer Jani terel

#1501396 Spade Előzmény: #1501393

+Hát igen, azért a magyar egészségügy tesz arról, hogy ne a cukorba haljon bele az ember, hanem bármi másban előtte.+

huuuu b+, a bármi más 90%-t (korábbi halál) a dohányzás meg a diabetesz(cukor) és ezek szövődményei okozzák....

Lézer Jani terel

#1501393 matgab Előzmény: #1501314

Hát igen, azért a magyar egészségügy tesz arról, hogy ne a cukorba haljon bele az ember, hanem bármi másban előtte.

Miközben agyament összegeket lop el az országból. Ebből tényleg komoly felzárkóztatást lehetett volna csinálni, de a NER bankszámláin kötöttek ki az összegek. Az utak- még az autópályáink is rosszabb minőségűek, mint egy átlag szlovén vagy szlovák mellékúté. Olaszokhoz képest nem is említem.

Az árak, meg elképesztően elszálltak az elmúlt 10 évben. Globálisan is , de itt jobban látom, hogy behozzuk a nyugatot, mint a bérek tekintetében, ahol már messze nem a lengyelekkel versenyzünk, még csak nem is Romániával hanem lassan Albániával.

Persze mindig lehetne még rosszabb is.

Ebbe a szar helyzetbe a migránsok sem akarnak jönni, ez azért nagy előny. Csak pont ugyanemiatt a magyarok is dobbantanak. Most már nemcsak a mosogatófiúk mentek el, meg a sofőrök, hanem az egészségügyi személyzetünk, tanáraink, szakmunkásaink és a többi kvalifikált szakma is.

Ha én ma lennék fiatal, én is elmennék már.

És akkor arról nem is beszélve, hogy idehozzák ezeket a csodás kínai üzemeket, amik biztos, hogy előbb utóbb szanaszét szennyezik a környezetet , de majd jól eldugják, akinek meg le kellene buktatni őket, azt majd jól lefizetik és előbb utóbb tönkre fogjuk szennyezni az országot. A kínaiak másképp állnak a világhoz , mint a nyugatiak. A nyugatiak sem jók, de a kínaiak nagyon veszélyesek.

Lézer Jani terel

#1501323 Spade Előzmény: #1501322

kitalálom mitől volt barna , ott a nem létező német narancsot a kátrány helyettesítette. És igaz h ebben nem a cukor volt a legegészségtelenebb :)

Egyébként én nemtom, nem tuttam h adót vetnek ki a cukrozásra, de az ételek tisztasága miatt ezt tartanám a legkisebb rossznak

Lézer Jani terel

#1501321 Spade Előzmény: #1501320

Azt mondtam h ez nem menti lázárt ( mondjuk o nem kovér lehet tud valamit) de amít írtam akkor is igaz elég készíteni egy fotót a balcsin abből mindent meg lehet érteni többet mond mint 10 tudományos cikk. Megjegyzem már a 100% narancs lé is eleve egészségtelen, de a cukor lassan ölő méreg !

Lézer Jani terel

#1501320 Koffein Előzmény: #1501318

A fenét szól ez az egészségről, adóemelés lesz itten, a cukros italok adója meg lesz emelve. Ez még csak a petting része, csak az kérdés mennyivel.. :)

Lézer Jani terel

#1501318 Spade Előzmény: #1501314

hát szerintem meg te terelsz :). vagy nem tudod mit beszélsz A zétel az zétkezés az első számú probléma Mo-n és a világon, ezé menj ki a balatonon akár, a strandra és nézd meg h hogy néznek ki az emberek. Még 10 évvel ezelőtt is sok sukár 20-as fiatal volt (lányok még ma is vannak) de fiuk szinte egy se ( h csikágót nézd meg azt már nem is mondom). A középkorosztályt megnézésre már eleve nevetséges lenne felhozni. És ez az ilyen szarok miatt van mint a szíjjel E-zett és cukrozott fanta meg mekdönci meg a többi szar, ehhzez képest a kátyú elhanyagolhato (különösen a karogeri karók mellett) de meg a vasűt is.... a vitézi is kövér lehet neki is ezzel többet kéne foglalkoznia. Ez persze nem menti lázárt, de a fontossági sorrend a való életben egészen más sztem.

Lézer Jani terel

#1501317 TrendMan Előzmény: #1501314

Támogatom az előttem szóló meglátásait, bár a korábbiakban is van igazság. Már rég tüntetniük kellene a tömegeknek.

Ha próbálunk a kormánnyal szemben toleránsak lenni, akkor a probléma ott kezdődött, amikor a 2022-es választások előtt valaki úgy gondolta, hogy itt a nagy osztogatás ideje. De más értelmezést is el tudok képzelni.

A Fantára visszatérve, úgy tudom eredetileg a fasiszta Németországban fejlesztették ki. Kérdés melyiket isszuk mi?

Lézer Jani terel

#1501314 Koffein Előzmény: #1501313

Örülök, hogy ez a legnagyobb probléma ebben az országban :)

Az én világomban, ez csak terelés, ennek a problémának a helye valahol a lista végén kellene lennie. A fő probléma, hogy a tömegközlekedés le van rohadva, nincs rá pénz a máv azt javasolja, hogy szállj volánra, lerohadnak a kórházakba a légkondik, ami miatt nincs műtét, az utak siralmas állapotban vannak... lehetne sorolni, de lérzer janinak legfőbb problémája, hogy nincs elég narancs a k fantába, mert nincs elég dolga úgy-e? A nagy lófaszt, az van, hogy nincs zsé, csak megszorít, és kitalál ilyen faxságokat, hogy erről beszéljen a nép... marketing bulshit.. jéééé nincs narancs a fantába, köszi jani! ezt elintézted, ja hogy bármerre megy az ember kátyúba ütközik? óóóó hát ez természetes, legalább 5%al több narancs lesz a fantába... XD

Lézer Jani terel

#1501313 Spade Előzmény: #1501293

Ha úgy lenne h a minisztériumban az eset miatt kitiltották a colát az nagyon jo reakcio lenne, fogyasztó csoportokban kéne országosan bojkottálni a colát. Mert a reklám valahogy az egész világon ugyanaz csak a termék nem. Ne mondja nekem senki h a narancs lé helyett a sárgára szinezett cukros víz meg ipari méretű E akármi összetevő ugyanolyan szárnyaló érzést ad mint a narancs. És ki a faszom megy fel a weblapra elolvasni az összetevőket ??? és ki tudja h azok mit jelentenek, ??? mert pl a narancsot mindenki tudja. Fóleg kánikulában. Az indexnek mint állítólag magyar médiának meg kéne fordulnia a lovon a colát számonkérnie és nem lázárt, de a sok küldött dodo megtette a hatását és ehelyett csontig benyalt a cocának.

Lézer Jani terel

#1501296 matgab Előzmény: #1501293

Kipróbáltam itt Olaszországban a Fantát és tényleg sokkal finomabb, mint a magyar Fanta, még a színe is teljesen más, sokkal inkább halvány sárga és nem olyan kva édes, mint otthon.