Ezek szerint a bőrünkön is megvan ez a baci, szinte nem is kell összeszedni:
https://infostart.hu/tudomany/2024/06/29/rusvai-mi...
Akkor lehet, hogy egész máshol kell keresni a problémát?
Ezek szerint a bőrünkön is megvan ez a baci, szinte nem is kell összeszedni:
https://infostart.hu/tudomany/2024/06/29/rusvai-mi...
Akkor lehet, hogy egész máshol kell keresni a problémát?
Ő is összeszedte valahol :O
https://index.hu/kultur/2024/06/24/vadasz-zsolt-op...
Ebben egyenlőre azt nem értem, hogy a sós víz elméletben 'fertőtlenít', az édes vízzel szemben ott jóval kisebb esélye maradhatna ilyen jellegű fertőzésnek és ha ilyen mégis van, az elég ijesztó.
Meg Japánban is nőtt a megbetegedések száma. Az a para, hogy csak idő kérdése a tavainkban mikor fordul elő. De nagyon kis esetszám volt ezért nem volt itt az EU-ban sosem téma.
Ez eddig is volt vagy ez egy új fejlemény?
https://index.hu/kulfold/2024/06/15/nemetorszag-ba...
Nem emlékszem, hogy az elmúlt 20-30 évben Észak-Amerikán kívül bárhol emlegették volna, hogy előfordult ilyesmi ...
???
https://telex.hu/gazdasag/2024/05/20/velence-belep...
"A Szaharában ül egy ember a homokban és folyamatosan csettintget. Arra jár egy másik illető, megkérdezi tőle: – Bocsánat, de miért csettintget? – Távol tartom vele az oroszlánokat. – De hát a Szaharában nincsenek is oroszlánok! – Na ugye, milyen hatásos?"
Hát a tetőcsomagtartóra tenné a cangákat a tököm, légellenállás, zaj, csak hátránya van. Kell egy horog, rá a tartó, csá. Az első gyereknél egy nagyobb egyterűt vettem (VW Sharan), az is fasza volt, abban is elfértek a cangák, ha nyaralni mentünk. Igaz, mögé került a lakókocsi is. :-)
Városnézéskor kocsi letesz, bringák le, mi meg végre sétálhatunk. A zasszonnyal mindketten 10+ kilométerre vagyunk hitelesítve, szal nekünk felüdülés, h mozoghatunk, a kölkök meg vígan jönnek mellettünk. De tavaly csináltam pl olyat is, h elgurultunk Esztergomba (még nem volt arrafelé az ifjúság), megnézték, amit meg kell, Bazilika, múzeum, majd lekaptam a 4 bringát, s szépen a Mária Valéria hídon áttekertünk Szlovákiába, mer ott még nem voltak, a zasszony se. Ott jól bevásároltunk, körülnéztünk, majd visszagurulás. A fiam 8, a lányom 5.5, simán jönnek, s élvezik.
jó, majd elkérem a platós benzinfaló szörnyeteged! (Itt nem az asszonyra gondoltam :-) )
Épp elkezdtem nézni a kerékpár tartókat, csak nincs még vonóhorgom sem. Tetőcsomin kell szállítani majd, ha minden igaz.
Nyugtass meg, hogy miután bemész a városba és lekapod a gyerek cangákat a platóról, utána Ti szülők, nem kocsival folytatjátok az utat ! :-)
ja, az lehet az inflexiós pont, amikor a nagy már vigyáz a kicsire...
Másrészről, azok az ismerőseim, akiknek 13-18 éves gyermekeim vannak úgy nyilatkoznak, hogy attól, hogy nagyobb a gyerek nem lesz könnyebb a nevelése. Sőt más jellegű , nehezebben megoldható problémák merülnek fel... :-)
Amikor mondom a többieknek kb. én is így szoktam számszerűsíteni az egységnyi munka/ gyerek bemutatását. :D Ezek szerint akkor jól érezzük a dolgot, mert Te is azt írtad le kb.
Jesolo már fasza, ott motorral voltam 20 éve. Bibione még nagyon az eleje, minden K Eu-i ott kezd, mert az van a legközelebb, érdemes picit lejjebb menni. Mi a kölkökkel eddig HR/SLO-ba mentünk, mert csak 600 km, ne kelljen annyit utazniuk. Aztán ha nőnek, megyünk messzebb, pl Montenegro, Görögo rajta a listán. Kell egy méretes kocsi is a kempinges bulihoz, hogy minden elférjen, általában mindent IS viszünk a komfort végett. :-)
Próbáld ki a cangás megoldást, amit írtam, akkor csak a 2 évest kell cipelni. Nálunk szerencsére jó testvérek, jól elvannak, s általában ugyanazt szeretnék csinálni.
A 3. gyerek majd minden évben kopogtat, de nem hagyom magam, elég kettő.. :-)
Viszont egy ponton jön egy éles fordulat és már a legnagyobb gyereket is be lehet vonni a kisebbek istápolásába és ez a szülőknek onnan kezdve nagy könnyebbség.
igen , nekünk is a kempinges mobil apartmanok jönnek be leginkább és Jesolo /Bibione környékét szereti az asszony- úgyhogy oda megyünk.
De egy 2, 4 ,10 éves gyerekkel egy 300 méteres séta is kemény tud lenni.
Amúgy egyértelmű, hogy 1 gyerek az kb 10 egységnyi nehézség, akkor a két gyerek az a négyzeten, 3 gyerek az meg a köbön számítandó a nehézségi szintben.
Már csak azért is, mert 1 gyerekre ha jut 2 felnőtt, akkor az egyik felnőtt az tudja intézni a gyereket, a másik felnőtt meg a felnőtt dolgokat (vagy pihen/szórakozik) és amíg a gyerek alszik, addig mindkét szülő ráér intézkedni, vagy pihenni.
2 (kis)gyerek esetén már egy felnőttre jut egy gyerek. Minden más intézendő esetén 1 felnőtt intézi a felnőtt dolgokat és a másik felnőtt egyszerre kell , hogy intézze a gyerekek dolgait, vagy a felnőtt intéznivalók elmaradnak. A gyerekek közös alvás ideje lecsökken, hiszen az egyik előbb felkel, a másik később alszik el.
3 (kis)gyerek esetén pedig gyakorlatilag vagy az egyik szülőnek 3 gyereket kell egyszerre menedzselnie, míg a másik intézi a felnőtt feladatokat , vagy inkább 2 gyerek plusz 1 gyerek+ felnőtt felállás van és a gyerekek együttes alvásideje csak az estére korlátozódik (ott is jelentősen lecsökkenve) a délutáni közös alvás eltűnik.
Valahogy megértem, ebben a lehetőségekkel teli aránylag magas életszínvonalú világban jobb dolgokat találnak az időtöltésre az emberek. De az gondoskodási ösztön kielégítésére beszerznek egy kutyát vagy macskát. Mondom ezt 2 gyerekkel :D Ez a trend megfigyelhető az albérleti piacon is még 10 évvel ezelőtt max 10% kerestt állatbarát albérletet ma ezt valahol 20-30% között van.
A listára főleg az USA déli államaiból és Európából kerültek fel városok, melyeket azon turistáknak ajánlja a cikk, akik nem keresik az egyedi élményeket, helyettük inkább a hétköznapi dolgokra kíváncsiak. Egyes városok már a nevükben is ezt sugallják, mint például az Oregon állambeli Boring, jóllehet ez mégsem került fel a tízes listára.
Felkerült viszont a turisták által is kedvelt Pisa, amit a ferde torony ellenére a világ negyedik legunalmasabb városának tart a felmérés. Ennél is unalmasabbnak tartják viszont a közeli Pozsonyt, amit hangulatos történelmi óvárosa ellenére kevés látnivalóval és kevés programlehetőséggel illet, a harmadik helyet megszerezve ezzel.
A felmérés módszerét ugyanakkor nem részletezi a cikk, miközben a turisták igényei is eltérnek egymástól, így összességében akár ezeket a városokat is érdemes lehet meglátogatni, legalább azért, hogy személyesen is eldönthessük, egyetértünk-e az állításokkal.