Regisztráció Elfelejtett jelszó

matgab utazik

matgab Előzmény: #1499447

Nem azért mondom, de ki megy nyáron nyaralni?

Csak gyerekkel megy az ember nyáron nyaralni, mert akkor amúgy is nyári szünet van és kell valamit kezdeni a gyerekkel (ha még olyan korú, hogy vigyázni kell rá, meg amúgy is). Táborba meg nem lehet küldeni heteken keresztül.

De a (kis)gyerekekkel való nyaralás, az amúgy sem nyaralás, hanem inkább túlélő tábor a szülők részére.

Kb nálunk 3 kisgyerekkel ez úgy néz ki, hogy mindet felöltözteted (nem azt akarja felvenni természetesen amit rá akarsz adni), aztán elmész reggeliért, megcsinálod nekik a reggelit. Reggelinél már nem azt kéri, amit az üzletben mondott, hanem azt amit a másik gyerek választott (haladó szülő mindhárom gyereknek és magának is ugyanazt vesz). Aztán elpakolás. Indulás előtt átöltözteted őket, bekened őket naptejjel (ezt nem hagyják). Indulnátok. Egyik kisbiciklivel, másik gyalog menne, a harmadik nem akar elindulni. Oké elindulnátok, megszavazzátok, hogy melyik strandra/medencéhez. Elindultok. 20 lépés után, egyiknek kakilni kell (jobb esetben, rosszabb esetben bepisilt). Vissza a szálláshoz. Közben a másik kettő már tűkön ül, sietteti azt aki a dolgát végezné, de stressz alatt nehezen megy. Ruhát kicseréled (ha bepisilt), vagy visszaöltözteted, elindultok ismét.

Közben az autó majdnem elüti a biciklivel közlekedőt, nyakadban viszed a törülközőket, a gumi matracot, a karúszókat, a gumi sárkányt, a nyunyót (alvós plüss, ami nélkül sehova nem megy a kicsi), a pótpelust, a nedves törlőkendőt, a pót úszónadrágot, a vizipisztolyt.

Kiérkeztek a 250méterre lévő strandra. Az egyik azonnal a tengerbe akar menni, a másik meglátja a fagyi árust, a harmadik szörnyen éhes lesz.

Kiállod a fagyira a sort, a másik szülő addig bemegy a tengerbe a másodikkal, a harmadik meg szépen eszik (ő már nagyobb).

Indulnál a tengerbe te is a gyerekkel. De pisilnie /kakilnia kell most a másiknak. (Vagy épp a medence pezsgőfürdőjébe jelenik meg egy gyanús folt a gyerek úszópelusa körül. SOS Wc keresés. Intézed. Közben dél lesz. Vissza kell indulni, mert gyorsan valami ebédet kell csinálni, mert tudod , hogy 30 percen belül mindenki olyan éhes lesz , mintha már hetek óta nem ettek volna semmit.

Visszaérsz a szálláshoz, kaki pisi, zuhanyzás átöltözés. Közben az asszony csinálja az ebédet. Ebéd: Nem azt kérem, nem így kérem (épp amikor te is leülsz, akkor apa, szomjas vagyok hozzál inni!).

Megeszitek , elpakoltok, kicsiket lefekteted, mesélsz nekik, nagynak elmagyarázod, hogy csendes pihenő, maradjon csendben. Mire az utolsó elalszik, addigra az első már felébred. Foglald le csendben a nagyokat , hogy a kicsi is tudjon még pihenni.

Délután iránya strand! Öltözés, naptej, mit vigyünk a strandra (mindent). Melyik strandra, ne oda, ott már voltunk (délelőtt, tegnap, 3 napja). Közben hívnak a munkahelyről... Szabin vagy? De jó neked! Na csak azt akarom kérdezni, hogy blablablablabla...

Oké elindulunk, kaki pisi stb. Kiérünk, elkezdesz labdázni velük, éhes vagyok, fáj a fülem, szemembe ment a sós víz, fellöktek a nagyok...

Lassan vacsora idő. Mész haza, gyors zuhany, átöltözés, nem azt akarom felvenni, indulsz a közértbe. Veszel valamit vacsira meg holnap reggelre. Elkészíted a vacsit, közben figyel a másik arra, hogy merre vannak a gyerekek, épp miért ütik egymást.
Tálalás, nem ezt akarom, legyen palacsinta stb stb.

Este aki még nem fürdött a strand után, annak fürdés, kaki , pisi fogmosás, hajszárítás, mese a kicsinek, mese a középsőnek, mese a nagynak.
Este f10. Dugóhúzó elő, egy pohár bor mellett megbeszéled a másnapi teendőket, programot. Meg hogy hány nap van még a nyaralásból...

Valahogy ilyen a nyári nyaralás :-)