Regisztráció Elfelejtett jelszó

USA részvények

VIX + S&P

#1498694 Koffein

https://concordeblog.hu/2024/02/24/ujabb-mutato-je...

"Véleményem szerint nem kell majd meglepődnünk, ha egy hirtelen fordulattal az S&P 500 index márciusban vagy április elején gyorsan leteszteli a jelenleg 4500 pontnál lévő 200 napos mozgóátlagát."

No lássuk, április elejére belenyal-e a 200 napos mozgóátlagba? :)

kirúgó jövedelmezőség és pszicho pacákok:

#1498679 TrendMan

https://telex.hu/techtud/2024/02/23/techcegek-it-l...

Don't be evil már a múlté.

"Bray szerint az elmúlt évtizedben egyre inkább pszichopaták irányítása alá került a cég, akik az emberi szempontokat mindig alárendelik az üzleti érdekeknek. Úgy véli, a probléma az egész IT-szektorra jellemző, és az internetes forradalom nem egy jobb világot hozott az embereknek, hanem „a kései kapitalizmus gépezete és kényszerei” bedarálták a szebb reményekkel indult techcégeket. Az emberek pedig ma már nem bíznak ezekben a vállalatokban, elidegenedtek tőlük, míg a cégek cinizmussal állnak a felhasználóikhoz."

"A kutatók szerint a rövid távú kedvező hatások után az elbocsátások negatív következményei hosszabb távon hatnak. Ilyen lehet az, hogy a maradó alkalmazottaknak csökken a moráljuk, vagy növekszik az őket érő stressz, visszaesik a produktivitás, esetleg az ügyfelek kevésbé lesznek elégedettek. Külön kiemelték azt, hogy a távozó dolgozókkal olyan fontos immateriális javak is elkerülhetnek a cégtől, mint a szaktudás, a zavartalan működést biztosító folyamatok ismerete vagy bizonyos innovációs lehetőségek."

"De más cégek körül is könnyen találni horrorsztorikat: amikor például a Google tavaly karcsúsított, a New York-i iroda alkalmazottainak egy esti körlevélben érkezett a rossz hír, amit nem minden érintett olvasott – ők úgy tudták meg, hogy kirúgták őket, hogy másnap reggel nem működött a belépőkártyájuk. Az érzéketlenségi verseny idei győztese pedig a Frontdesk nevű startup, aminek a vezetője egy kétperces konferenciahívásban vált meg a cég mind a 200 dolgozójától."

az amerikai nagyvállalatok leszálltak a Holdra:

#1498670 TrendMan

50 év után sikeresen landolt a Holdon egy amerikai űrvállalat holdjárója, megy utána a részvényárfolyam is

A texasi székhelyű magáncég leszállóegysége a landolást követően csak gyenge jelet küldött, de Tim Crain, a küldetés vezetője megerősítette, hogy megtörtént a leszállás, és az űreszköz a Hold felszínén áll.

Steve Altemus, az Intuitive Machines vezérigazgatója szintén sikeres leszállásról számolt be.

A vállalat azt nem közölte, hogy a tervezett helyszínen, a Hold déli pólusánál landolt-e a holdjáró, de azt bejelentették, hogy két órával a leszállás után elkezdte az adatok küldését.

Az Egyesült Államok utoljára 1972-ben, a NASA Apolló-programjának idején landolt a Holdon. Az Intuitive Machines az első amerikai magánvállalat, amely Holdra szállást hajtott végre. Januárban az Astrobotic Technology amerikai magánvállalat kísérlete kudarcot vallott, leszállóegysége visszazuhant a Földre.

Bill Nelson, a NASA igazgatója gratulált a sikeres landoláshoz.

A Holdra szállást feszült órák előzték meg, mert meghibásodott a leszállóegység lézeres navigációs rendszere, ezért az űreszköznek még egy kört kellett tennie a Hold körül, és a repülésirányítás a NASA kísérleti lézerrendszerét aktiválta a landoláshoz.

Az Odysseus leszállását a déli pólus közelében, sziklák és kráterek szabdalta felszínen, egy viszonylag sík helyszínen tervezték, a Malapert kráternél. A helyszín azért vonzó, mert a kráterekben jég vagyis fagyott víz lehet.

A landolás után csaknem 15 perccel jelentette be a repülésirányítás, hogy fogja az Odysseus gyenge jeleit.

A napenergiával működő leszállóegység a tervek szerint egy hétig működik, addig, amíg be nem áll a hosszú holdi éjszaka.

A 4,3 méter magas, hatlábú, karbonszálból és titánból épített Odysseus a NASA hat kísérletét vitte el a Holdra. Az amerikai űrhivatal 118 millió dollárral támogatta a magáncéget a leszállóegység megépítésében, az Artemis Hold-program részeként.

Az Intuitive Machines leszállóegységével a Columbia Sportswear is elküldte a Holdra legújabb sportruházati anyagát, a szobrász Jeff Koons 125 mini holdfiguráját, az Embry-Riddle Aeronautical University pedig a leszállóegységről készülő képek rögzítésére szolgáló kamerákat.

Januárban egy japán magán űrvállalatnak sikerült landolnia űreszközével a Holdon.

A sikeres küldetést a befektetők is kedvezően fogadták, az Intuitive Machines árfolyama 44 százalékos pluszban, 12 dollár közelében nyithat.

(Hurray, Hurray, Hurray)

SMCI: 1000% 1 év alatt

#1498569 Koffein Előzmény: #1498568

szólj, hogy miket nézegetsz, hátha megtetszik a sztori és beleveszünk :) de ha belevettél, akkor már mindegy... :)))

SMCI: 1000% 1 év alatt

#1498568 matgab Előzmény: #1498567

igen, 370 óta nézem és verem a fejem a falba. Ha vettem volna, akkor meg már 100 lenne...

AMD/ARM/Intel

#1498542 matgab Előzmény: #1498541

én is azt gondolom, hogy itt a softbank lehet az aki felpumpálja az árfolyamot, hogy minél jobb áron ki tudjon szállni belőle.

AMD/ARM/Intel

#1498541 Koffein Előzmény: #1498540

ARM-ba shortsqueez volt, ezért is pattanhatott így fel... tervezem a beszállást, de majd csak március után, hogy lássam merre megy.

A Softbank birtokában van a részvények 90%-a... a 180 napos lockup meg március közepén jár le, szóval utána jön a terítés... itt most már az a kérdés, hogy honnan kínálja meg a népet a Softbank...

AMD/ARM/Intel

#1498540 Ddavid Előzmény: #1498538

Minden funda nélkül, de az AMD árfolyam pályája kicsit kezd hasonlítani az Nvidia által hónapok előtt leírtra. Beletettem egy kis gubát meglátjuk, ami furcsa hogy az ARM is full speka rally, de nem esett be. Szerintem az is fog tovább menni. Az Intel meg csak döcög -_-