Regisztráció Elfelejtett jelszó

Pénzről vagyonról értelmesen

nem bölcs:

#1497049 Koffein Előzmény: #1497048

ezért nem használok wiset, sem revolutot...kipróbáltam, de a pénzem nem bíznám rájuk.. s van aki főbankként használja.. vicc

Szükség van még készpénzre? És kinek? Minek?

#1496829 Koffein Előzmény: #1496826

Szerintem jha, szükség van, ha már nem lesz kp, akkor egy rossz gondolat hatására zárolhatják a számládat oszt nincs vásárlás... nem kell kínáig menni lásd denevér betegség alatt, amikor itt a nyugati világban, a kanadai miniszter ez a trudó minden számlát zároltatott, aki támogatta a kamionosok tüntikéjét... szóval, kell a kp, s jó ha van a párnacihában, ha beüt a szar... ha nem üt be, akkor mák, ha beüt, akkor van mihez nyúlni..

Karagich István

#1496317 Koffein

aszondja, a nyugati családok ezerszer oligarchábbak, mint a mi oligarcháink...


Gazdagok, de szegények

#1495362 TrendMan Előzmény: #1495360

Ó, hát ezt rég ismerjük már.

A világ második leggazdagabb embere azon aggódik, hogy nem ő a leggazdagabb.

Vásárolható-e pénzért boldogság?

#1494439 TrendMan Előzmény: #1494419

Azt írtad, hogy itt az emberek boldogok és vígan vásárolgatnak, most meg azt írod túlzás, ami felmerül.

Pedig a megfelelő méretű lakás jogos igény.

A topik címe '... értelmesen' ... lenne.

Vásárolható-e pénzért boldogság?

#1494432 prfecó Előzmény: #1494431

És másik oldal is van. Amig fiam középvezetőként Svédországban élt a multi bérelt neki lakást , mindent fizettek, Döntése volt inkább visszaköltözött és ugyanannak a multi cégnek csinálja Magyarországon ugyanazt a munkát (csak 4 évbe telt meggyőzni a cég vezetést Magyarországról is lehet már nemzetközi munkát végezni)

Most közel egy éve harcol a magyar mesteremberekkel , 1,5 év alatt már duplájára emelkedett a ház építési költsége. Egyetlen mester sem vállal igazi felősségét.Minőségi alapanyagokat fiam szerzi be ( munkaköre beszerzési Igazgató)

Van több ismerősöm , aki komoly munkaköre van , fizetése is jó . De Norvégiában nem tudott lakást venni , mert olyan drága. Viszont államilag támogatott lakbérek vannak , érdemes bérelni.

Vásárolható-e pénzért boldogság?

#1494431 prfecó Előzmény: #1494427

Németországban Münchentől 18 km melletti ház ,(általában családosok veszik ki 2-3 évre amikor a férjet középvezetőként Münchenbe helyezik) ahonnan bejárnak melozni.Ha bejön Nekik akkor maradnak ők is vesznek lakáskontóra valamit. Akinek nem jön be , máshova megy melozni és költözik máshova

Münnchenben van két kicsi lakás , de mivel államilag kötött lakbérek vannak , inkább air-en keresztül kiadás megy.

Lányom Hollandia Heerlen kisváros , családi ház. Magamnak Heerlen apartman közel legyek. Igen Németországba megy bevásárolni (12 km ) , egyik Hollandia magán bölcsőde , másik gyerek iskola Belgium 25 km(mert Holland iskola rossz ) Férj Eindhoven 1 óra autó. Ez teljesen természetes távolságok , minden 3 évben autók lecseréve.


Bárhol jártam mindenkinek van lehetősége-, ha van hivatalos fizetése , bejelentett munkahely , rendezett bankkapcsolat van-1,5 % tól 2,5 % kizárólag lakáshitel 15-20-25 éves lejáratokkal. Nem szeretik az idő előtti visszafizetést , csak ha rajtuk keresztül veszel újat (refinanszírozás , na azt szeretik)


Én nem mondom, hogy akár Mo-n vagy máshol minden emberek gondolkodását ismerem , de aki nem bassza el a pénzét sokkal nyugodtabban , anyagilag is jobban él , mint Magyarországon.

Az röhely , hogy volt jól bejáratott kis rendezvényes cégem és jött egy Neres és elvette a piacot. Most kénytelen vagyok betagozodni a rendezvényekre. Vagy bérelni üzleteket Balaton , Tisza-tó , Velencei tó , ami vagy bejön vagy nem.

Vásárolható-e pénzért boldogság?

#1494427 Ibiza Előzmény: #1494422

Melyik nagyvárosban vett lakást a lányod és mekkorát? Vagy a várostól 60-80km-re? Mennyit ingázik naponta?
Mert általában az van vett németben, ok és hol? kiderül 60-100km-re a várostól de 1óra alatt beér vonattal, teszik hozzá. Ok igy Budapesten is lehet venni lakást ami igazából Székesfehérvár Hatvan üröm és környéke és 40p alatt bent lehet lenni a városban
Igen azt mondtam legtöbb országban az élet gyümölcse a lakás. Szögezzük már le nem a tiéd a lakás amig nincs kifizetve hanem a banké. Ha 25évesen 25-30 évre vesznek lakást akkor a nyugdijra az övék ha minden rendben volt.
Nálunk nincs rendes jelzálog hitelezés pont az emberek kádári gondolkodása miatt, mi az, hogy elveszik a házam ha nem fizetek.
Hüje voltam felvettem chf hitelt mencsenek meg.
Másrészt a bankok karteleztek itt nálunk, nem egyenlö feltételekkel adtak hitelt.

Vásárolható-e pénzért boldogság?

#1494425 Ibiza Előzmény: #1494421

igen a roma családok is összepattintják a látszat jólét esküvöket. Egy esküvö külföldön is jelentös tétel a bérből élöknek.

Vásárolható-e pénzért boldogság?

#1494423 Koffein Előzmény: #1494419

Ha van cél, és nem bassza el az ember a pénzt, akkor hamarabb lehet venni ingatlant külföldön...

Egyik haver kiment Norvégiába, 5 éve kint élnek, és most vett két szintes házat kis kerttel, plusz van autó, kirándulnak. Semmi álommeló, csupán buszsofőr és felesége takarít. Dolgoztak és elérték a céljukat, és kitűztek egy újat, venni még 2-3-at és ezen pörögnek. Ehhez tenni is kell, qrva sokat dolgozni, de tudnak számolni, nem a mindennapi megélhetés a probléma. Itt sem volt szar melójuk, fogászként dolgozott a haver, a felesége multinál vezetői poziba, de azt érezték, hogy bármennyit is dolgoznak nem tudnak haladni s léptek.

Van ellentétes példa is, másik haver asszonykájával kiment németo.ba, 10éve kint, nincs cél, csak álmok, hogy gazdag akar lenni, tegnapra, de az sem baj ha holnapra, oszt áll egy helyben. Ugyanott lakik, ahol 10éve, megtakarítás minimális, mert elnyaralják, szórakozzák, most ébrednek, hogy lakást kéne venni, de sír, hogy 2%ot emelkedett a kamat. Mondom neki h odakint 2,5-3%, így is ha most belevágsz ugyanannyit fizetsz érte, mint amennyit kifizetsz albérletért. Jó, jó, de ha menni kell? mondom oké, hányszor költöztél az elmúlt 10évben, vagy váltottál munkát? ha jön jobb lehetőség, kiadod, vagy eladod.. ezután jön azzal, hogy mi van, ha feleződik az ingatlanpiac, vagy nullázódik, ha putyin nekimegy a nátónak és berlint bombázza, az előtt meg a covid volt a kifogás... azt látom, hogy ha nincs erős cél, akkor ingatlan vásárlás nuku külföldön is, mert oké, hogy a magyarhoz képest jó pízt kap az egyén, meg most már jobbak a feltételek hitel terén is, de azt el is tudja baszni, vagy túlgondolja és elvegetál a mindennapokban...

Vásárolható-e pénzért boldogság?

#1494422 prfecó Előzmény: #1494419

Azért németeknél , mint magyar állampolgár lányom a fizertéséből lakást vett magának(nem bérel)

Hollandiában , aki nem vesz magának lakást , házat , annak nincs esze , mert annnyíra drága bérelni.

Miután több , mint 30 évet dolgoztam külföldőn én megmérettem magam és vettem , lakásokat befektetésként. És tévedsz a legtöbb országban hosszúlejáratú hitelt vesznek fel a családok ( németek 2 % , Ausztria 1,75% , Hollandia 2,25% , Anglia 3 % ) 25 - 30 évre ! házra , lakásra kölcsönt és aki előre akar jutni megveszi havi fizetéséből és lakáskontóból.

Orbán azért egyenlő a lopással , mert ténylegesen szétlopta az országot, családja érdekében.

Vásárolható-e pénzért boldogság?

#1494421 prfecó Előzmény: #1494419

esküvő ? Mult héten résztvettem , mint szervező az indiai-dubai 634 fős budapesti extra esküvőn. Ott is összedobta a család az európai 2 millíárdos forintos esküvőt. De Indiában 6 hónapig tartottak az előkészületek. Dubaiban pedig 3 hétig tartott a cerenomia.