Oldalunkon a felhasználói élmény javítása és egyes szolgáltatások elérhetővé tétele érdekében
HTTP cookie-kat (sütiket) használunk.
További információk
Az elmondottakat hallgatva az az érzésem, hogy liberális az, aki a tökéletes megoldást keresi, konzervatív meg az, aki a működőképes, bejáratott megoldást akarja, akkor is, ha az ezer sebből vérzik.
Arra a kérdésre pedig, hogy ki a felelős a sorsáért egy kérdéssel lehet a legjobban válaszolni:
Felelős-e a vitorlázó azért, hogy célba ér-e az óceánon?
Itt is érdekes adalékokat lehet találni a témakörhöz:
"Az egyik dolog, amit megtanultam, hogy ha az esély nem haladja meg az 50 százalékot, akkor a lakosság azt gondolja, hogy ez valószínűtlen"
Arra azért kíváncsi lennék, hogy ha a matematikusnak cselekvési tervet kellene javasolnia a lakosságnak, akkor mit javasolna?
Én meg azt tanultam meg, hogy ha az ember passzív egy adott helyzetben, az többnyire azért van, mert nem tud jobb cselekvési tervet, mint amit éppen csinál.
A Cornell Egyetem két kutatója, Justin Kruger és David Dunning kísérletekkel bizonyította be, hogy minél kevesebbet tud valaki egy adott dologról, annál inkább hajlamos arra, hogy túlbecsülje saját tudását …
(”amikor a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel”)
Ha valakinek egy adott területen nincs semmiféle szaktudása, azzal többnyire tisztában van, így a magabiztossága ennek megfelelően alacsony...
A minimális tudással, és tapasztalattal rendelkezők hajlamosak azt hinni magukról, hogy ők kiválóak. .
(... nem értik, hogy nem értik ...)
A tudás és tapasztalat gyarapodásával jellemző a magabiztosság visszaesése, a saját hiányosságok felismerésének képessége ilyenkor nő...
A szakértői tudásszintnél éri el a magabiztosság ugyanazt a szintet, mint a minimális tudás esetén...
… vagy ahogy John Cleese mondja: „Muszáj valamennyire intelligensnek lenned ahhoz, hogy észrevedd, milyen hülye vagy"
nudli, így hatvan közelében, csak a neres okoskákat tudod a "dörzsölségeddel" elámítani. A hasonszőrüekkel meg sem próbálkozól. Te nem versenytárgyalásokra jársz el, így nem kerülhetlsz versenyhelyzetbe. Amit most előadtál, az csak azt bizonyítja, hogy büdös életben nem kellett versenyezned.