Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

Aki a Libriben vesz könyvet, az Putyint támogatja

#1494084 TrendMan Előzmény: #1494080

Én meg azt mondanám, hogy gyakran azon kapom magam, hogy a szüleim régi könyveit veszem elő vagy a saját gyerekkori olvasmányaimat újra, mert a könyvesboltokban kevés érdekeset találok.

Mintha a mostanában kiadott könyvek nem arról szólnának, hogy valaki el akar mondani valamit, sokkal inkább arról, hogy van egy marketing mix és ki akarnak adni valamit, ami megfelel a marketing mix elemeinek.

pl.. Tipikusan azok a könyvek, amin női szerző neve szerepel számomra nagyon semmitmondóak, szerintem azért, mert eleve női közönségnek szánták.

#1494080 Tapasz Előzmény: #1494072

Inkább azt mondanám, hogy egyre kevesebb ember vesz könyvet, egyrészt azért mert drága, másrészt azért mert már annyira nem érdekes a regényolvasás. Én pl. gyermekkoromtól kezdve mindig olvastam, de ma már csak a mobilon olvasgatok, meg a laptopon. Lusta vagyok elővenni az olvasó szemüvegemet is :-) Ráadásul nem fogok egy könyvért kiadni 10 000 Ft-ot.

#1494072 Koffein Előzmény: #1494050

Pogi jól megfogalmazta: https://www.facebook.com/pogiblog/posts/7499653004...

"ILLIBRI: sokan valami világvége tragédiának élik meg, hogy a NER felvásárolt egyetlen egy könyvkereskedőt. A helyzet az, hogy ha valaha működött volna az újraelosztás és esélyteremtés nélküli, tökéletes piaci versenyre épülő kapitalista utópia, akkor a széles magyar középosztály most szépen fogná magát, és a sok másik alternatív könyvkereskedőnél venne könyvet.
De nem teszi. Mert nincs széles magyar középosztály, amely el tudna tartani sok-sok könyvkereskedőt. Mert ahhoz, hogy legyen ilyen széles magyar középosztály, érdemi újraelosztást és esélyteremtést kellett volna csinálnia a 2010 előtt regnáló magyar elitnek. Extraktív helyett inklúzív gazdaságpolitikát, az erőforrások terítését. Ha ezt tették volna, lett volna széles középosztály, megélt volna sok-sok könyvkereskedő. És nem mellesleg nem lett volna NER sem."

a fineszes magyar vállalkozó visszavág:

#1494057 TrendMan

Csaltak az útdíjakkal, lebuktak a strómanok: egymilliárdos kárt okozott egy fuvarozó céghálózat

A Fővárosi Főügyészség a férfival szemben különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette, valamint 90 rendbeli közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat - írták, hozzátéve: a vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés, valamint pénzbüntetés kiszabását indítványozzák. Emellett a vádlottal szemben csaknem 250 millió forint erejéig, illetve több céggel szemben további vagyonelkobzásra is indítványt tett a főügyészség.

A vádirat lényege szerint az elkövető olyan céghálózatot alakított ki, amelyben a fuvarozáshoz használt járművek bejegyzett tulajdonosa és üzembentartója eltérő cég volt, a fuvarozási tevékenységet pedig egy tőlük független, harmadik társaság számlázta ki.

Azáltal, hogy a gépjárművek tulajdonosa és üzembentartója elvált egymástól, az üzembentartó társaságok vagyonnal nem rendelkeztek, a fuvarozási tevékenységből származó bevétel pedig a számlázó társaságoknál realizálódott, a vádlott ellehetetlenítette az útdíj és az egyéb közterhek behajtását - ismertette a főügyészség. Kiderült az is, hogy a vádlott a cégeket rendszeresen cserélte annak érdekében, hogy ne keltse fel a hatóságok figyelmét. A strómanokkal szemben külön büntetőeljárások folynak - írták a közleményben.

#1494053 amix Előzmény: #1494050

Ezt a demagóg barmot.

Persze, Putyint támogatod ha könyvet veszel a librinél

Ezek a libsi írók, művészek teljesen agymosottak.

Szerintem tiltsák le a műveik librinél történő forgalmazását.

Ja és ne is tankoljanak üzemanyagot Magyarországon, mert annak alapanyaga Putyintól jön.

#1494050 TrendMan Előzmény: #1494045

"Tegyük hozzá azt is óvatosan, hogy az MCC pénzének nagy része a kormánytól kapott MOL-részvényekből származik. A MOL pénzének meg egy jelentős része az oroszokkal való ügyeskedésből. Tehát felmerül, hogy aki ezután a Libriben vesz könyvet, áttételesen Putyint is támogatja néhány fillérrel."

Ezt akár úgy is lehetne értelmezni, hogy Orbán a MOL többségi tulajdonát az emberek magánynyugdíj pénztárakból elkobzott megtakarításaival vette meg 10 évvel ezelőtt.

Ergo most az emberek beeinstandolt pénzéből vásárolják ki a Libri-t és alakítják át a választékot - amennyiben ez történik.

Jelinek

#1494025 Koffein

csak sikerült betennie a lábát a horvát piacra https://www.vg.hu/vilaggazdasag-magyar-gazdasag/20...

Előzmények: a szállodás céget 2003-ban privatizálta az egykor a jobboldali gazdasági holdudvarhoz sorolt Vitézy Tamás és üzlettársa, Kerekes László.

Tágabb kontextus: az elmúlt években látványosan terjeszkedik Jellinek és a többségi tulajdonába tartozó Indotek: honlapja szerint 14 országban vannak jelen vagy vizsgálják a piacra lépés lehetőségét.

egy kis történelem

#1494007 Koffein Előzmény: #1494003

Ja értem, hirtelen úgy értelmeztem, hogy valami új generációs greenpeace szerűséghez csatlakoznál :)

Ezt említették is, hogy más hollandia és más magyarország, mert amíg ott kitudott alakulni a polgári réteg, addig itt nem is volt 90ig, utána kezdett el valami elindulni, de még most sem épült ki, mert más az egyén gondolkodása miskolc külsőn, ahol függ az egyén az adott politikus jóindulatól, mint bp-en, ahol sokkal több a lehetőség..

Plusz említik az oktatást, hogy tudatosan építi le a politika, logótól, párttól függetlenül az összes, ezzel is konzerválva a fennálló helyzetet..

egy kis történelem

#1494003 TrendMan Előzmény: #1494002

Én nem mondtam, hogy oda becsatlakozni.

Valamely értelmes és előremutató, akár tudományos/gazdasági kezdeményezéshez csatlakozni. Ha ilyen létezik/létezne.

További két észrevétel:

1) Az USA polgárosodásáról igen ritkán hallunk. Európa polgárosodásáról hallunk, amelyet a következő vitában a Nyugat hanyatlása jelzővel illetünk. Ez önmagában képzavar, egy fejlődést kívánatosként említeni, majd utána elkezdeni sopánkodni, hogy ez az entitás leáldozóban van.

2) A vitában emlegetett országok (Benelux országok továbbá Olaszország) 1957 óta az EKG tagjai és évtizedeken keresztül vaskos mezőgazdasági támogatásokat zsebeltek be.

A polgárosodás egyik feltételeként emlegetett gazdasági függetlenség az említett holland kisvárosokban évtizedekig adva volt, ami nálunk sohasem.

A két térséget és történelmi helyzetet nem lehet egy lapon említeni.

egy kis történelem

#1494002 Koffein Előzmény: #1494001

Minek becsatlakozni? hogy megmondják neked, hogy éves kgy-n záptojással kell megdobálni Hernádit, hogy változzon valami? és fog változni valami? aligha.. :)

új technológiát, rendszereket kell kitalálni, ami megold problémákat... sajna a zábtojás dobálás meg az aszfalthoz ragasztás nem oldja meg a környezetszennyezést...

egy kis történelem

#1494001 TrendMan Előzmény: #1493997

Bizony sokan vannak, akik értelmesen tudnak erről a témáról beszélgetni.

Viszont senki nem csinál semmit.

Ez kb. olyan, mint amikor a zembereket ijesztgetik a globális felmelegedés következményeivel, de alig van olyan tényleges kezdeményezés, ahová be lehet csatlakozni.