Közmeghallgatás köz nélkül:
Közmeghallgatás köz nélkül:
Bárkinek sikerülhet, akinek a felesége köztársasági elnök.. :)
Miután egy nersevik civilből öt hét alatt alezredes lesz, én már nem lepődök meg ilyen apróságon.
https://ellenszel.hu/2023/02/27/kitalalt-a-szakert...
Nem tudott alkalmazkondi, különutas elképzelések, az embernek nyista:
https://index.hu/belfold/2023/04/27/magyar-honveds...
Zorbán személyisége köszön vissza mindenből.
Igen, segíteni kellett volna neki.
Ez ami kulcspont nálam
"– November elején kaptam egy értesítést a kormányhivataltól arról, hogy a szomszéd feljelentett, de utána nem kerestek, nem kérdeztek. Így januárban, amikor már két hónap eltelt, örömmel vettem tudomásul, hogy ebből a piszlicsáré esetből nem csinálnak ügyet – mondta Breznay Klára, akit a német nő férje keresett fel aznap, hogy az egyik lova betévedt a birtokukra. – Egy karámban állt a lovam a németek két kancája mellett, valószínűleg a természet hajthatta oda a csődört. Végignéztem a karámot, semmilyen kárt nem láttam. Egy dolgot tudtak mutatni, hogy eldeformálódott az istállóajtó pipavasa, amikor be akarták vonszolni az istállóba a lovamat. Fel is ajánlottam nekik, hogy kikalapálom – emlékezett vissza."
és itt kellett volna a feljelentő kedvébe járni, amikor a ló átment a másik tanyára, hogy minden rendben van-e? okés? biztos? ez az első pillanat...
majd másodszor, amikor a feljelentésről kapott levelet, átmenni és tisztázni wtf van... lehet megtörtént, mi ezt nem tudjuk, ezért hiányosnak érzem a sztorit...
a másik érdekes pont, hogy amikor a hatóság emberei megérkeztek, nem segítséget kért, hanem elmenekül... akkor, és ott kellett volna harcba indulni, hogy ezt nem...
ennek nagyon nem így kellett volna történnie... igen, segíteni kellett volna neki... ma ő, holnap meg valaki más, és ez így nagyon nem jó..
Szerintem ez lenne a lényeg:
"Megbocsáthatatlan hiba volt Klára nénit állatkínzóként megbélyegezni. Segíteni kellett volna neki, ami nyilvánvalóan nehezebb út, mint eszetlenül, izomból harmadszor is leigázni. Éppen ezekben a nehéz döntési helyzetekben nem volna szabad mellőzni az emberséget mint emberi mivoltunk legfontosabb alkotóelemét"
De az egész magyar társadalom az alapján a logika alapján működik, hogy aki kikezdhető, azt ki kell kezdeni.
Aki gyenge, az nem kap segítséget, kihúzzák alóla végleg a talajt.
Szép világunk.
https://24.hu/belfold/2023/04/27/jakabszallas-tany...
A cikket elolvasva, nem mondom, hogy nem hibás, mert lennének pontok, ahol bele kellett volna állni a dolgokba, de hogy így kisemmizzenek egy embert, az még viccnek is rossz...
párhuzamot vontak s előbújt a szög a zsákból, erősségek, gyengeségek...
Gondolom, emögött ugyanaz a paradigma van ill paradigma-váltás, mint a hirtelen nyugdíjazott nagyszámú katona mögött.
De ugye eddig nem ugrott elő a nyúl a zsákból .. Magyarán senki nem adott értelmes magyarázatot.
ill. nekem most dereng valami, egy elemzés, amely a legutóbbi nyertes választás után arról szólt, hogy Orbán számára ez a hatalomgyakorlás eszköze, hogy időnként lecseréli a betokozott embereit, nehogy valaki fel tudjon szólamlani ellene.
Ez egy hatalomgyakorlási eszköz lenne a XXI. században?
Ebben az országban élünk?
Vissza az időben?
ezt nem is értem, nincs diplomatánk, vagy mi a tosz van, hogy hirtelen kell előkapni ennyit belőlük?
Összeszerelő üzembe, ahol a tanárok és orvosok is csupán katonák, nem kell diplomatikus diplomata, elég egy gyorsan összeszerelt, lojális diplomata:
https://telex.hu/belfold/2023/04/23/diplomaciai-ak...
Mottó:
Előre a lebutított ország útján!
Olyan esetről, amit elvállalnak.
Mondjuk beavatkozás helyi érzéstelenítéssel.
Beteg jön, panaszkodik, orvos vagy segít neki vagy azt mondja, előjegyzésbe vesszük két hónap múlva 28-ára, tessék visszajönni du. 4-re.
Beteg jön:
Doktor úr, visszajöttem, ahogy megbeszéltük, tessék megcsinálni (mondjuk pl. körömbenövést)!
- Hát Mari néni! Nem arról volt szó, hogy ma megcsináljuk hanem, hogy megnézzük.
- Hát ahogy nézem, jobb ha ehhez nem nyúlunk hozzá, megoldódik magától. Magának is jobb lesz így, mintha szétvágnánk vagy levennénk a körmét. Viszontlátásra!
Na, ha nem viszontlátásra, akkor az egy eset.
ez érdekes.. migrik miatt egyre több német költözik ide, meg olcsóbb, mint németo... winwin...
13 perces dokufilm: https://www.mdr.de/video/mdr-videos/c/video-712890...
ezt azért nehéz elhinni, hogy havonta 7 max 16 esete van az orvosnak. Vagy milyen esetről beszélünk?
Utolsó előtti bekezdés ...
"Új beléptetőrendszert vezetnek be valamennyi állami kórházban. Az egészségügyi dolgozóknak a be- és kilépéskor egy blokkolóórán kell lehúzniuk a mágneskártyájukat, erről pedig videófelvételt is készítenek, hogy ne történjenek visszaélések. Lengyel László helyettes államtitkár beszédét nem fogadta kitörő örömmel a Magyar Kórházszövetség konferenciájának hallgatósága.
Év végéig valamennyi állami kórházban – Pintér Sándor belügyminiszter utasítására – új beléptetőrendszert vezetnek be. Az orvosoknak és más dolgozóknak az intézmény be- és kijáratainál elhelyezett készülékeken kell lehúzniuk a mágneskártyájukat. Az eszköz videófelvételt is készít a személyről, hogy a kártyákkal ne lehessen visszaélni – derült ki Lengyel László, a Belügyminisztérium helyettes államtitkárának előadásából a Magyar Kórházszövetség konferenciájának második napján, amelyről a Népszava számolt be.
Láttuk, hogy vannak egyes kórházak, ahol nagyon eltérnek az átlagtól az orvosi teljesítmények, feltételeztük, hogy kell lenni valami okának. Akinek nyolc órát fizetünk, az legyen benn nyolc órát
– idézi a lap a változtatásokra adott magyarázatot.
A helyettes államtitkár számításai szerint az átlagos, havi egymillió és egymillió-hétszázhétezer közötti bérrel szemben a legrosszabb teljesítményt nyújtó kisvárosi kórházban gyógyítóra évente 89, azaz havonta alig valamivel több mint 7, a legjobb, közepes városi kórházban dolgozóra évi 192, azaz havonta 16 eset jut átlagosan.
Lengyel László beszédét nem fogadta kitörő örömmel az orvosokból és intézményvezetőkből álló hallgatóság, gyakran volt hallható morgolódás a részükről."
A pénz elfogadásra került, a doktor került elfogatásra. ;-)