Igen, segíteni kellett volna neki.
Ez ami kulcspont nálam
"– November elején kaptam egy értesítést a kormányhivataltól arról, hogy a szomszéd feljelentett, de utána nem kerestek, nem kérdeztek. Így januárban, amikor már két hónap eltelt, örömmel vettem tudomásul, hogy ebből a piszlicsáré esetből nem csinálnak ügyet – mondta Breznay Klára, akit a német nő férje keresett fel aznap, hogy az egyik lova betévedt a birtokukra. – Egy karámban állt a lovam a németek két kancája mellett, valószínűleg a természet hajthatta oda a csődört. Végignéztem a karámot, semmilyen kárt nem láttam. Egy dolgot tudtak mutatni, hogy eldeformálódott az istállóajtó pipavasa, amikor be akarták vonszolni az istállóba a lovamat. Fel is ajánlottam nekik, hogy kikalapálom – emlékezett vissza."
és itt kellett volna a feljelentő kedvébe járni, amikor a ló átment a másik tanyára, hogy minden rendben van-e? okés? biztos? ez az első pillanat...
majd másodszor, amikor a feljelentésről kapott levelet, átmenni és tisztázni wtf van... lehet megtörtént, mi ezt nem tudjuk, ezért hiányosnak érzem a sztorit...
a másik érdekes pont, hogy amikor a hatóság emberei megérkeztek, nem segítséget kért, hanem elmenekül... akkor, és ott kellett volna harcba indulni, hogy ezt nem...
ennek nagyon nem így kellett volna történnie... igen, segíteni kellett volna neki... ma ő, holnap meg valaki más, és ez így nagyon nem jó..