Nekem is sok bizbasz van az autóban. Gondoltam majd kikapcsolom a nagy részét a menüből.
De végül is mindegyiket használom, kivéve a beparkolást (egyszer nagyon fájt a lábam kézzel kellett betenni autóba akkor azzal parkoltam) .
Az adaptiv tempomatnál be lehet állitani milyen távolságból kövesse az előtted levőt. Ha megyek Németoba ott is hasznos, mert a sebességed 50%a méterben a megengedett követési távolság (120nál 60m)
Kedvenceim az adaptiv tempomat, a ledes adaptiv refi a valódi szélvédőre vetités, ülésfűtés, sávtartó, tábla felismerő, kamerák..és a média
elég siralmas az autók életkora mo-on, de legalább a rom.kat leelőzzük...
start stop rendszert én is utálom, nem hiszem, hogy nem bassza szét a motort, a sok újraindítás :)
Sok fasság engem is idegesít az új autókban. Pl az F10-es BMW-ben nem értettem, hogy miért olyan lusta. Há mer ott az üzemmód választó, át kell rakni sportba, minnyá jó lesz.. Vagy ez a hülye motorleállítgatás, azt kapcsolom ki először. Meg sok figyelmeztető bizbasz. Meg ez a távolságtartó tempomat, h utolérek vkit, 100m-re van még de már fékez.. Öregszem, vagy mi. :-)
Én még klasszikusabb:
Elképesztő, mi mindent tud ez az autó. ???
Nekem az alapszolgáltatások teljesen elegendőek és engem tulajdonképpen a fedélzeti számítógép is inkább zavar, mert feleslegesnek érzem.
Így.
Afeela: Pontos árat nem közöltek a gyártók, de annyi biztos, hogy 2025-ben
lehet majd előrendelni és 2026-ban tűnhetnek fel az utakon az Afeelák. A
szoftveres szolgáltatások egy részét havi előfizetéssel lehet majd
igénybe venni.
https://www.startlap.hu/vasarlas/autok-ces-2023/
én klasszikus felfogású vagyok, ha megveszem csilliárdos összegért azt a vasat, akkor legyen már az enyém s ne havonta vonogassák a qrva életbe is...
https://totalcar.hu/magazin/kozelet/autotolvaj/nem kell minden szart beirni a biztositonak. Minden autoban legyen par meglepi. Egyedi vedelem. A gyari cucc mintha nem is lenne.
Igen, ezeket az adatokat én is 'lehívtam'.
Most úgy áll a helyzet, hogy lehet két helyre kell majd fizetnem és az egyik majd visszautalja.
Viszont, ha a kettőt összeadom még majdnem ott vagyok, mint az eredeti biztosító díja lett volna.
Ez amit ez alatt a hozzászólás alatt írtam simán beleillik abba a képbe, amit a biztosítókról alkottam az elmúlt évtizedekben.
Tisztátalan és kétszínű bozótharcot folytatnak, amely az ügyfél kifárasztásán és az időhúzáson is alapul.
Természetesen nem minden esetben, de nem lehet kizárni bármilyen mögöttes taktikát, amit a profit érdekében helyénvalónak tekintenek.
Kicsit szetbonyolitod nem? :)
10en éve dolgoztam alkusznál, azt tudom tanácsolni, saját magad intézd, az a biztos :)
ha van 4-5-6 autó a családban, érdemes akár alkusszal megbeszélni, aki figyeli, vagy netrisk, de időben, mert ha utolsó pillanatra marad, akkor érhetik kellemetlen meglepetés az ügyfelet. pl elakad valahol a felmondás, biztosító nem engedi el, fizet az újnak, a régi nem engedte el, a régihez nem érkezett be a díj, akkor jön a fedezetlenségi díj, akinek utalt vissza kell kérni.. herce hurca... brrr... jobb esetben első hónapban kiderül, rosszabb esetben 2-3 hónap múlva oszt fizetsz napi x ft-ot... hmm nyami..
| Személygépkocsi | Ft/nap |
|---|---|
| 0-37 kW | 650 |
| 38-50 kW | 800 |
| 51-70 kW | 860 |
| 71-100 kW | 1060 |
| 101-180 kW | 1380 |
| 180 kW felett | 1400 |
Mondjuk azt simán el tudom képzelni, hogy a biztosító vív az alkusszal és nem szeretne jutalékot fizetni neki, ezért próbálja kifárasztani/beijeszteni az ügyfelet, hátha az riadalmában majd ott köt személyesen biztosítást.
Én viszont nem szeretnék ennek a küzdelemnek az alanya lenni.
Nagy öröm ez.
Alighanem 10-ből kilenc tranzakció csont nélkül átmegy, ezért az ügyfelek kilencven százaléka elégedett.
Erre alapul az üzleti modell.
Viszont, ha valami közbejön, az ügyfél nem kap időben tájékoztatást, megy az egymásra mutogatás és az ügyfél rohangászhat, mint pók a falon.
Mellesleg a saját megerősítő emailjükben megírt vállalást - miszerint a vonatkozó dokumentumokat feltöltik az online felületre és az ügyfél onnan tudja azt letölteni - sem tudták tartani.
Persze, ha az ember a nyertes kilencven százalékba tartozik, akkor ez nem tűnik fel, hisz az új biztosító időben jelentkezik és minden szép és jó.
Nekem semmi bajom a netrisk-kel. Sőt kifejezetten jó a szolgáltatásuk. Segítőkészek, telefonon utolérhetőek, visszahívnak gyorsan, ha épp nem.
Megcsinálják a felmondást és megkötik az újat.
Ami nagyon jó, hogy az összes autó összes adatát elmentik. Én meghülyülnék, ha anyám, feleségem, saját autóm adatait 9 helyre fel kellene pötyögnöm.
Lehet, hogy az adott biztosító honlapján épp 1-2 e Ft-tal /év olcsóbb a díj- de ennyit nem ér meg nekem a dolog. Sőt , szerintem (én is néztem régen is) nem is volt drágább a netrisk, mint a saját oldal, ha a netrisken is jól felvitted a kedvezményre jogosító tételeket, meg a B/M adatod jól írtad be...
Igen, a Netrisk kb. erre jó, árösszehasonlításra.
Ott van az apróbetűs rész, hogy semmiért nem vállalnak felelősséget ergo az embernek magának kell intéznie mindent.
A stratégiám a következő. Minden évben a netrisken szoktam ellenőrizni, majd utána számolok a top3 biztivel a saját oldalán.
Idén, 2szer is a netrisk adta a legjobb ajánlatot, ezért beregisztráltam apóst is és magam is. Jövőre, ugyanúgy megnézem hol a legjobb és az alapján kötöm újra, vagy netrisken, vagy a bizti oldalán, aki jobb ajánlatot ad. Eddig a netrisk drágább bizti ajánlatot adott, ezért nem regisztráltam, idén fordult a kocka és megérte beregisztrálni.
Felmondani személyesen fogom, egy felmondást e-mailben eltudok küldeni, mint ahogy az elmúlt 10en évben is. Meg én olyan üzeneteket kaptam, hogy mondjam fel a biztosítómnál, a másik biztosító pár napon belül küldte az adatokat online, beregisztrálás, s a másik bizti oldalán minden megjelent.
Amúgy a netrisk oldalán, az üzenetek megtekintése alatt, semmi nem jelenik meg, sem após, sem az én profilomba.
#1490000 hozzászólás!