Regisztráció Elfelejtett jelszó

Auto-motor technika

a jövő

#1490233 Koffein

Afeela: Pontos árat nem közöltek a gyártók, de annyi biztos, hogy 2025-ben lehet majd előrendelni és 2026-ban tűnhetnek fel az utakon az Afeelák. A szoftveres szolgáltatások egy részét havi előfizetéssel lehet majd igénybe venni.

https://www.startlap.hu/vasarlas/autok-ces-2023/

én klasszikus felfogású vagyok, ha megveszem csilliárdos összegért azt a vasat, akkor legyen már az enyém s ne havonta vonogassák a qrva életbe is...

biztosítás, biztonság, megemelted, az a..xx..d

#1490072 TrendMan Előzmény: #1490061

Igen, ezeket az adatokat én is 'lehívtam'.

Most úgy áll a helyzet, hogy lehet két helyre kell majd fizetnem és az egyik majd visszautalja.

Viszont, ha a kettőt összeadom még majdnem ott vagyok, mint az eredeti biztosító díja lett volna.

#1490071 TrendMan Előzmény: #1490070

Ez amit ez alatt a hozzászólás alatt írtam simán beleillik abba a képbe, amit a biztosítókról alkottam az elmúlt évtizedekben.

Tisztátalan és kétszínű bozótharcot folytatnak, amely az ügyfél kifárasztásán és az időhúzáson is alapul.

Természetesen nem minden esetben, de nem lehet kizárni bármilyen mögöttes taktikát, amit a profit érdekében helyénvalónak tekintenek.

#1490061 Koffein Előzmény: #1490052

10en éve dolgoztam alkusznál, azt tudom tanácsolni, saját magad intézd, az a biztos :)

ha van 4-5-6 autó a családban, érdemes akár alkusszal megbeszélni, aki figyeli, vagy netrisk, de időben, mert ha utolsó pillanatra marad, akkor érhetik kellemetlen meglepetés az ügyfelet. pl elakad valahol a felmondás, biztosító nem engedi el, fizet az újnak, a régi nem engedte el, a régihez nem érkezett be a díj, akkor jön a fedezetlenségi díj, akinek utalt vissza kell kérni.. herce hurca... brrr... jobb esetben első hónapban kiderül, rosszabb esetben 2-3 hónap múlva oszt fizetsz napi x ft-ot... hmm nyami..

Személygépkocsi Ft/nap
0-37 kW 650
38-50 kW 800
51-70 kW 860
71-100 kW 1060
101-180 kW 1380
180 kW felett 1400

https://www.netrisk.hu/fedezetlensegi-dij-tajekozt...

#1490052 TrendMan Előzmény: #1490051

Mondjuk azt simán el tudom képzelni, hogy a biztosító vív az alkusszal és nem szeretne jutalékot fizetni neki, ezért próbálja kifárasztani/beijeszteni az ügyfelet, hátha az riadalmában majd ott köt személyesen biztosítást.

Én viszont nem szeretnék ennek a küzdelemnek az alanya lenni.

#1490051 TrendMan Előzmény: #1490048

Nagy öröm ez.

Alighanem 10-ből kilenc tranzakció csont nélkül átmegy, ezért az ügyfelek kilencven százaléka elégedett.

Erre alapul az üzleti modell.

Viszont, ha valami közbejön, az ügyfél nem kap időben tájékoztatást, megy az egymásra mutogatás és az ügyfél rohangászhat, mint pók a falon.

Mellesleg a saját megerősítő emailjükben megírt vállalást - miszerint a vonatkozó dokumentumokat feltöltik az online felületre és az ügyfél onnan tudja azt letölteni - sem tudták tartani.

Persze, ha az ember a nyertes kilencven százalékba tartozik, akkor ez nem tűnik fel, hisz az új biztosító időben jelentkezik és minden szép és jó.

#1490048 matgab Előzmény: #1490022

Nekem semmi bajom a netrisk-kel. Sőt kifejezetten jó a szolgáltatásuk. Segítőkészek, telefonon utolérhetőek, visszahívnak gyorsan, ha épp nem.

Megcsinálják a felmondást és megkötik az újat.

Ami nagyon jó, hogy az összes autó összes adatát elmentik. Én meghülyülnék, ha anyám, feleségem, saját autóm adatait 9 helyre fel kellene pötyögnöm.

Lehet, hogy az adott biztosító honlapján épp 1-2 e Ft-tal /év olcsóbb a díj- de ennyit nem ér meg nekem a dolog. Sőt , szerintem (én is néztem régen is) nem is volt drágább a netrisk, mint a saját oldal, ha a netrisken is jól felvitted a kedvezményre jogosító tételeket, meg a B/M adatod jól írtad be...

#1490022 TrendMan Előzmény: #1490020

Igen, a Netrisk kb. erre jó, árösszehasonlításra.

Ott van az apróbetűs rész, hogy semmiért nem vállalnak felelősséget ergo az embernek magának kell intéznie mindent.

#1490020 Koffein Előzmény: #1490016

A stratégiám a következő. Minden évben a netrisken szoktam ellenőrizni, majd utána számolok a top3 biztivel a saját oldalán.

Idén, 2szer is a netrisk adta a legjobb ajánlatot, ezért beregisztráltam apóst is és magam is. Jövőre, ugyanúgy megnézem hol a legjobb és az alapján kötöm újra, vagy netrisken, vagy a bizti oldalán, aki jobb ajánlatot ad. Eddig a netrisk drágább bizti ajánlatot adott, ezért nem regisztráltam, idén fordult a kocka és megérte beregisztrálni.

Felmondani személyesen fogom, egy felmondást e-mailben eltudok küldeni, mint ahogy az elmúlt 10en évben is. Meg én olyan üzeneteket kaptam, hogy mondjam fel a biztosítómnál, a másik biztosító pár napon belül küldte az adatokat online, beregisztrálás, s a másik bizti oldalán minden megjelent.

Amúgy a netrisk oldalán, az üzenetek megtekintése alatt, semmi nem jelenik meg, sem após, sem az én profilomba.

#1490016 TrendMan Előzmény: #1490000

Ilyenkor te követed a Netrisk személyes felületén, hogy milyen dokumentumok/üzenetek vannak ott feltöltve?

És ha igen, időrendben megjelenik ott a felmondólevél ill. az új biztosító felé küldött új ajánlat etc... ???

#1490001 TrendMan Előzmény: #1490000

Én most nyerő vagyok, különféle cégekkel kötöttem különféle szerződéseket.

Nagy a forgalom, sokan írnak nekem és én is tervezem, hogy jövőre esszé sorozatot írok a Netrisk-ről: A cég, amely megbízásokat vállal, erről visszaigazolásokat küld, jutalékot szed, de a háttérben nem intéz el semmit.

Ez lehetne kb. a magyar társadalom esszenciája is.

A harmadik biztosító, akikkel épp most kötöttem a személyes ügyfélszolgálaton kötelező biztosítást épp a Genertel, ott személyesen még jobb ajánlatot kaptam, mint eddig bármelyik alkusz vagy biztosító bármelyik oldalán. (25k)

Viszont az eredeti szerződésemet egyáltalán nem biztos, hogy a Netrisk felmondta, nagy a bizonytalanság.

Ügyintézés után beültem egy sörre egy közeli helyen, nézem a wifi kapcsolatokat, az egyik ez:

-- TEK MEGFIGYELŐ FURGON --

Noooooormááááális ???

#1490000 Koffein Előzmény: #1489987

Após kötelezőjét most kötöttem újra kb három hete, és a netrisk oldalán volt a legjobb ajánlat. Ugyanazt a legolcsóbb biztinél újrakalkuláltam és dupla akkora ajánlatot adott. Ez a genertel volt, netrisk 22e, saját oldalán 41e-es ajánlattal.. tökre ugyanazt adtam meg, mint a netrisk oldalán. Ezért netrisknél beregisztráltam az öreget és kötöttem újra, s a bizti ugyanazt az árat elfogadta a 22e-eset. Szóval érdekes, neked ugyanazt jelenítették meg, mint a bizti oldalán... Voltak évek, amikor a bizti oldalán volt olcsóbb, most idén fordítva volt, mert az én kötelezőmet is netrisken keresztül kötöttem, így olcsóbb volt, mintha a biztosítóhoz mentem volna... érdekes jelenségek vannak itten kérem szépen.. :)

#1489989 Ibiza Előzmény: #1489987

akkor elqrvultak. nekem anno ment minden mint a karika csapás.

#1489987 TrendMan Előzmény: #1489985

A próbálkozás már megvolt és az nem elég, találatra van szükség.

A Netrisk is jó ajánlatokat ad, de mint kiderül cseszik azt átküldeni a biztosítónak.

Ott buktak le, hogy ők írták a biztosítási ajánlatról nekem, hogy azt a személyes menüpontból tudom letölteni és ott semmi hasonló nincs.

Lehet ezért írta a Független Biztosítási Alkuszok Szövetsége, hogy mindenki járjon utána, mert tudják, hogy a kollégák nem végzik a munkájukat?

(Egyébként online megnézve kb. minden biztosító oldalán ugyanazt az árat látom, mint az alkusz oldalán.)

#1489985 Ibiza Előzmény: #1489983

Netriscen probalkozz, jol mukodik. Osszeszedi a legjobb ajanlatokat. Regen volt olyan a regi biztositommal kotottem ujra szerzodest - 10k val olcsobban.