gondoltam, hogy arra gondolsz, s itt #1489413
meg is válaszoltam, hogy miért írtam azt..
gondoltam, hogy arra gondolsz, s itt #1489413
meg is válaszoltam, hogy miért írtam azt..
"Figy, ha tanár vagy, akkor tanulj meg egy nyelvet, ahova menni szeretnél és go külföld.. habár fogalmazás alapján nem gondolnám, hogy a tanári pályán mozognál :)"
ezt irtad erre mondtam.
köszi
Jelzálog = Lakáshitel
Gondolom az előzőleg linkelt ábrán a --> saját tulajdonúban az is benne van, ahol még törlesztik a hitelt.
Ez megítélésem szerint nem igazi saját tulajdon, csak amolyan 'kvázi' saját tulajdon (lesz majd később, ha ...)
persze azért deviza hitelnél volt jó pár bukás ilyen hitel alapon is.
Hitel lehet két másik ingatlanra vagy értékpapirokra részvényekre felvett pénz is a jelzálog meg be van jegyezve az ingatlanra. De akár lehet offshore banktól kapott hitel is. Értelme lehet az, ha bebukik akkor nem a lakás bukik.
Gondolom a tullapon látszik.
Hollandoknál tulajdonképpen óvoda csak 4 évesekig van , onnantól kezdve már iskolának hívják. Max 6 óra , nem alszanak bentt. Előtte max. 6 gyerekig magánbölcsi van állammal szerződésben álló muttival - még igy ís drága ( állami elég homogén van nagyon szar , tele arab , ázsiai , néger gyerekekkel - van ketvárosban fehérekkel)
Holland iskola rendszer helyet inkább érdemes akár Belgiumba vagy Németországba vinni a gyerkőcöt. Nálunk hollandul tanul a gyerek Belgiumban , 6 évestől francia nyelv , 8 évestől angol elkezdik.
Tanár (diplomás 3000 eur-tól , óvodai segítő 1.500-2000. , szakképzett óvopedagogus( sok férfi is van) 2500 az alap
nem lekezelés, ezt írta:
"sztem ez olyan borzalmas... hogy 30 eves a 160 ezer ft tanari
fizetesebol nem tud boldogulni... nem tud sajat lakasjoz jutni , evekig
tanult erte , es megis hogy el van lehetetlenitve... vagy keressen 200
ezret az is keves :( abbol is nehez boldogulni. 160 ezer meg talan
normalis fizu is lene, ha nem lenne ilyen magas az inflacio a kenyer mar
7-800 ft es egy 10 ezer mar annyi mint 1000 ft."
ez alapján az jön le, hogy tanári pályán mozog. Egy átlag tanár nyelvtannáci, ad a helyesírásra, fogalmazásra, szóval az is lehet, hogy párhuzamot von... tipp volt..
ha tényleg tanár, akkor érdemes kinézni egy országot, pl hollandoknál 4-6 gyerekre jut egy óvónő/bácsi, németeknél 6 gyerekre jut egy óvónő/bács.. ismerős mondta, hogy 2500-3000eurót kapnak, és tök lazán megélnek, tanár ugyanúgy, amíg magyarországon szívatják szerencsétleneket... vagy skandináv államok, ott is jó a zsé...
Aki ebben a témában jobban otthon van, mint én elmondaná nekem, mi a különbség a hitellel és a jelzáloggal terhelt ingatlan között?
Máshol a tanuláshoz felvett hitelt is 20on évig törlesztik és utána jön a jelzálog ha hitelképes lesz.
Külföldön nem cicóznak ha nem tudod fizetni a hitelt reppen a lakás. De ez nem egy katasztrófa mert valódi jelzálog van, eladják a lakást kifizetik a költségeket a többit megkapod ha marad. Ha nem elég a banknak és a költségekre a pénz akkor sincs több tartozásod. Ez az igazi jelzálog, maga a zálog tárgya a hitel fedezete (elsétálás joga)
tehát a fiatalok zöme bérel lakást és idősebb korára lesz sajátja ha lesz.
"Az első helyen Románia végzett, ahol a lakosság 96,1 százaléka rendelkezik saját tulajdonnal, a második helyezést Szlovákia érte el 92,3, a sorban a harmadik fej fej mellett Magyarország és Horvátország 91,3, míg az ötödik helyen Litvánia áll 88,6 százalékkal.
A kutatásból egyértelműen kiderül, hogy a közép-európai régióban sokkal jelentősebb a magántulajdon birtoklása iránti igény, míg Nyugaton népszerű a bérlési kultúra is.
A négyzetméterárak a top ötös listában viszont Magyarországon a legmagasabbak, átlagosan 2250 eurós értékkel számolva.
A bérleti díjak is borsosak, ám ebben Szlovákia és Litvánia megelőzi a magyarokat, nálunk átlagosan 453 euróért vehető ki egy lakás.
A lista végén Németország kullog, ahol a lakosságnak mindössze a fele, 50,4 százalékuk rendelkezik saját lakással.
Visszafelé haladva Ausztria, Dánia, Franciaország és Svédország követik a rangsorban.
Hannah Norton, a Compare the Market szóvivője az eredmények értékelése kapcsán elmondta: a legdrágább megélhetésű országokban és ahol nagyon magasak az albérletárak, ott az emberek nehezebben jutnak saját ingatlanhoz, mivel a keresetük nagy részét elviszi a bérlés, és nem tudnak eleget félretenni a lakásvásárláshoz, ezért hosszú ideig a bérleményben ragadhatnak. Megjegyezte: a lakástulajdonosok aránya és az ingatlanárak között is van összefüggés, Romániában a legkedvezőbb most ingatlant venni, míg Luxemburgban, a 11 364 eurós négyzetméterárak már-már megfizethetetlennek számítanak."
Ne légy lekezelő. Külföldön is dolgozott ha jól rémlik és piacképes jó állása van.
azzal tőkével most nem éri meg belevágni, de nem is adnak mert kevés lesz a törlesztéshez a fizu
Figy, ha tanár vagy, akkor tanulj meg egy nyelvet, ahova menni szeretnél és go külföld.. habár fogalmazás alapján nem gondolnám, hogy a tanári pályán mozognál :)
naja mennyire igaz amit irtal... anyum folyton ezt tolja nekem, folyton emlekeztet ra, hogy mire gyujtok... parszor mar felvetettem neki az alberletet, hogy mar olyan szivesen laknek egyedul , meg ne kelljen mar minfig anyumhoz hazamenni... hanem hadd legyek mar oballo, de szeribte az alberlet kidobott penz es madokat gazdagitunk vele holott ez nem igy van.
A sajat lakhatasodert fizetsz azert h te tudjal hol lakni, ezt igy kell nezni sztem, magadert fizeted az alberletet, nem masert, ezzel is gondoskodsz sajat magadrol...
sztem ez olyan borzalmas... hogy 30 eves a 160 ezer ft tanari fizetesebol nem tud boldogulni... nem tud sajat lakasjoz jutni , evekig tanult erte , es megis hogy el van lehetetlenitve... vagy keressen 200 ezret az is keves :( abbol is nehez boldogulni. 160 ezer meg talan normalis fizu is lene, ha nem lenne ilyen magas az inflacio a kenyer mar 7-800 ft es egy 10 ezer mar annyi mint 1000 ft.
Mo topikban keedeztem a hitelt, h megeri-e felvenni ? Ott arra voltam kivancsi, h pl egy 20 millious ft-os hitelnel mennyi kell visdzafizetni, mert ha pl 6 milliot kell visdzafizetni ,pl egy 35 millios ingatlannal, ahol van mondjuk 15 millios toked es nem szeretned az osdzes toked beletolni , hanem csak 12 milliot, akkor talan nem nagyon eri meg meg belevagni ebbe :( a hitelek most dragak talan. :(
Azert milyen furva ennyi tokebol sem tudsz ingatlant venni, ha csak nem vagy vallalos. En nem vagyok most :(