Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

Matolcsi átalakította MO…

#1489379 Ibiza Előzmény: #1489370

Matolcsi átalakította MO. adós-struktúráját. A megtakarításokra adott magasabb kamatot ami itt is marad az embereknél, nem a kufárok zsebét tömik mint a komik. .
A kamatokkal és a kedvező kamatozású papírokkal kedvezően tudta irányítani a pénzeket, pufferelni, ütemezni az adósságot.
Átlátható költségvetés - K-Monitor
itt egy elég jó felosztás.Pénzügyminisztérium és állami szervek kezelik a pénzeket, kifizetéseket.
Az állam is úgy gazdálkodik mint te otthol.
vannak bevételeid és vannak tervezett kiadásaid Vannak lejáró hiteleid amiket vissza kell fizetned és vannak kamatkifizetési idők. Vagy hitelt veszel fel vagy a megtakarításod csökken, vagy eladogatsz a családi éxerekből. Az államnak is vannak "ékszerei"(arany, devizatartalék, részvények, cégtulajdonrészek, állampapírok..) és megtakarításai ezeket kezeli az mnb.
Vannak befektetései is, hiszen az eus pénzeket egyrészt meg kell finanszírozni, másrészt ezekhez kell valamennyi saját rész is.
eZ AZ EGYIK LEGJOBB BEFEKTETÉSE a kormánynak. Pl 20% önrész és a többit kifizeti az eu ez nem hitel hanem vissza nem térítendő zseton. Sokan kritizálják ezt..mééé erre mééé nem arra.. azé paraszt mert sok esetben pántlikázott pénz, meg van adva mire lehet használni.
Voltam egy projektben. Miskolcon legyen szép parkosítás meg szökőkút. Persze komcsi szarok nyomták "mennyi gyerek lakhatna jól meg orbán papa.." Azéé volt ez paraszt mert csak erre lehetett felhasználni.." amúgy nagyon meg volt versenyeztetve, árgus szemek voltak, ki is szálltam nem is tudom mi lett belőle.

Korábban a komcsik mindenre hitelt vettek fel,eladósították az országot nem használták az ingyen eus pénzeket. Hazaáruló szarok :)

re

#1489373 Koffein Előzmény: #1489366

lehet elkerülte a figyelmem :)

ahogy hallgatom a Mató meghallgatását 33 percnél beszél erről...

programokról beszél pl energia hatékonyság, élelmiszeripari termelékenység... nem arra gondol, hogy einstandolni kéne, ahogy a másik oldal próbálja beállítani...

jovore jo otlet lesz hit…

#1489372 Röné

jovore jo otlet lesz hitelt felvenni, vagy inkabb ne ? Varnatok ezzel ?

azt eddig is tudtam, h a…

#1489370 Röné

azt eddig is tudtam, h a megtakaritasokat mar mint ami az allampapirokat illeti nem gyujti a malacperselybe egy bank sem, hanrm abbol fizeti ki pl 3 havi korhaz szamlakat, bereket stb... hiszen mi adunk kolcsont az allamnak es cserebe ad ra kamatot a penzt hasznalatert. Csak akkor nem tudom hogyan ertette, hiszen eddig nem volt valsag es megus hasznalta... es ha valsag van akkor meg tobb penz kell,

Mibol fizet kamatot ? Es az unios penzt mikor kapjuk meg ? Es szerintetek Dobrev Klari normalis h azzal kampanyol h be kapjuk meg az unos penzt ? Hat ez dobbenet ez a no , a magyarok ellen van...

re

#1489366 Ibiza Előzmény: #1489360

Én is olvastam, a berakott mató interjúban benne van, tán abban amit én linkeltem.

"Matolcsy szerint kb. 20 ezer milliárd forint a magyar családok megtakarítása,

„ezt most eszi, rágja, harapja az infláció”.

Ugyanennyi pénz van a magyar üzleti szektorban likviditási tartalékként, ezeket a pénzeket kormányzati programokkal meg lehetne mozdítani – állította. Az, hogy most ilyen sok a tartalék, „a megnyert 2010-es évtized eredménye”, és az egész EU-ban kiemelkedő, ezt fel is lehetne használni a válságkezelésben."

re

#1489365 Ibiza Előzmény: #1489354

ez komoly és meg is tették, jól kamatozó állampapírok vannak.
Ez volt mató egyik zsenije, a megtakarításokat bevonta a finanszírozásba.

propagandista

#1489361 Spade Előzmény: #1489356

Persze h el tudja dönteni mindenki hogy te vagy a propagandista meg feco, hiszen én legalább 2 hónapja nem írok semmit, egy kis sport -foci néha, kis zene, meg Rönének válaszolok kérdésre néha. Aki nem ír semmit az meg nem tud propagandázni, nemdebár, úgyhogy maradtatok ti a propagandisták. Úgyhogy hajrááá!

re

#1489360 Koffein Előzmény: #1489354

forrás? mondatra rákeresve egy politikai site jelent meg.. amúgy értelmezés kérdése... meg hogy miként érti a bevonást? állampapír vásárlás? ez esetben érthető, pl önkéntes nyugdíjpénztári vagyon államosítását nem merik megkockáztatni, mert az olyan hullámot indíthat el, amit nagyon régen láttunk..

re

#1489359 prfecó Előzmény: #1489354

Mondjuk megdöbbentő , hogy nem egységes a pénz és gazdaságpolitika és nyíltan beszél róla az Országgyűlésben az MNB Elnök. Matolcsy a kormányra keni a probléma halmazt ( egyebként sokmindenben igaza van ) , jelzést ad a forint shortolásra ugyanakkor kijelenti van devizafedezet.

Nagyon hiányzik már EU pénz , hogy egymás ellen fordul a MNB - PM - és Gazdasági Minisztérium ( vagy ahogy hívják ).

re

#1489358 walex Előzmény: #1489354

Gyuri kritizált, be is indult a karaktergyilkosság a kommancs propagandamédiában, miszerint azért durcis, mert élethosszig akart elnök lenni, de min. 2031-ig és ezt a nagynemzeti bagázs megakadályozta.

Igazán hihető magyarázat.

propagandista

#1489356 walex Előzmény: #1489340

Már megint vau-vau. Köszönjük a roppant értékes hozzászólást! :)

Szerintem mindenki el tudja dönteni, hogy ki itt a propagandista. Nem tűnt még fel, hogy Fletót is szidom (akit szerinted fideszes együgyü logika szerint szeretek, ha már a komcsit nem)?

Részemről lezárva, nem süllyedek le a szintedre.

re

#1489354 Röné Előzmény: #1489341

most nemreg olvastam Facebookon es azota nem vagyok valami nyugodt... egy masik Fb felhasznalo idezte Matolcsit hogy allitlsg azt nyilatkozta Matolcsi hogy : "a hibat belso korben kovettek el es a lakossagi megtakaritasojat bekell vonni a valsagkezelesbe "

Ez most komoly ???

Ezt tenyleg megtehetik ?

„Magyarország válságközeli helyzetben van" - by Matolcsy

#1489339 walex Előzmény: #1489323

Orbán Gyurcsány mellé kerül be a történelemkönyvekbe majd egyszer, mindketten hazavágták az országot.