Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

re

#1489365 Ibiza Előzmény: #1489354

ez komoly és meg is tették, jól kamatozó állampapírok vannak.
Ez volt mató egyik zsenije, a megtakarításokat bevonta a finanszírozásba.

propagandista

#1489361 Spade Előzmény: #1489356

Persze h el tudja dönteni mindenki hogy te vagy a propagandista meg feco, hiszen én legalább 2 hónapja nem írok semmit, egy kis sport -foci néha, kis zene, meg Rönének válaszolok kérdésre néha. Aki nem ír semmit az meg nem tud propagandázni, nemdebár, úgyhogy maradtatok ti a propagandisták. Úgyhogy hajrááá!

re

#1489360 Koffein Előzmény: #1489354

forrás? mondatra rákeresve egy politikai site jelent meg.. amúgy értelmezés kérdése... meg hogy miként érti a bevonást? állampapír vásárlás? ez esetben érthető, pl önkéntes nyugdíjpénztári vagyon államosítását nem merik megkockáztatni, mert az olyan hullámot indíthat el, amit nagyon régen láttunk..

re

#1489359 prfecó Előzmény: #1489354

Mondjuk megdöbbentő , hogy nem egységes a pénz és gazdaságpolitika és nyíltan beszél róla az Országgyűlésben az MNB Elnök. Matolcsy a kormányra keni a probléma halmazt ( egyebként sokmindenben igaza van ) , jelzést ad a forint shortolásra ugyanakkor kijelenti van devizafedezet.

Nagyon hiányzik már EU pénz , hogy egymás ellen fordul a MNB - PM - és Gazdasági Minisztérium ( vagy ahogy hívják ).

re

#1489358 walex Előzmény: #1489354

Gyuri kritizált, be is indult a karaktergyilkosság a kommancs propagandamédiában, miszerint azért durcis, mert élethosszig akart elnök lenni, de min. 2031-ig és ezt a nagynemzeti bagázs megakadályozta.

Igazán hihető magyarázat.

propagandista

#1489356 walex Előzmény: #1489340

Már megint vau-vau. Köszönjük a roppant értékes hozzászólást! :)

Szerintem mindenki el tudja dönteni, hogy ki itt a propagandista. Nem tűnt még fel, hogy Fletót is szidom (akit szerinted fideszes együgyü logika szerint szeretek, ha már a komcsit nem)?

Részemről lezárva, nem süllyedek le a szintedre.

re

#1489354 Röné Előzmény: #1489341

most nemreg olvastam Facebookon es azota nem vagyok valami nyugodt... egy masik Fb felhasznalo idezte Matolcsit hogy allitlsg azt nyilatkozta Matolcsi hogy : "a hibat belso korben kovettek el es a lakossagi megtakaritasojat bekell vonni a valsagkezelesbe "

Ez most komoly ???

Ezt tenyleg megtehetik ?

„Magyarország válságközeli helyzetben van" - by Matolcsy

#1489339 walex Előzmény: #1489323

Orbán Gyurcsány mellé kerül be a történelemkönyvekbe majd egyszer, mindketten hazavágták az országot.

Benzin. Ma alig kaptam b…

#1489325 Ibiza

Benzin. Ma alig kaptam benzint. Csak 100as oktánszámú volt mondta a csaj nem sok van abból sem.

#1489324 Ibiza Előzmény: #1489323

Anno ugattam minél magasabb hozzáadott érték lenne a cél. Egyrészt a mezőgazdaságban, magasan feldolgozott hús és zöldségek, korszerű fagyasztók tárolók.Az export összetételét meg kellene nézni. Szerintem a zöme az alapanyag színten van, legyen az mgazd vagy ipar. A pénzügyi szektor magát fejleszti némi segítséggel, erre kellett volna egy keretet tenni.
Ott van az ipar, a magas színtű technológiát el lehet adni.
Csődbe meg a dunaferr de pl a svéd acélipart és az ebből készült szerszámgépipar hasít. Nem kínával kell versenyezni a tömeg termékekkel. Osztrákok is jó minőségű elektromos csatlakozókat gyártanak, de pl svájcban is vannak jó minőségű elektronikai termékek. Ha már itt a sok autóscég akkor a beszállítói alkatrészeketre rá lehetne reppenni. A fegyvergyártás jó ötlet de hol tart? Csehek jól élnek ebből is.
Stb stb.. írtam azt is, az ember húz egy vonalat, megnézi a földrajzi helyét, adottságait és ebben fejleszt.
Infrastruktura elég jól áll de az is kell a gazdaság használja ezeket ne az olcsó hitelből urizáló paraszt.
Mondtam azt is akkor kell takarékoskodni amikor jól megy.

Most mi lesz?
Ok egy fontos elem kiesett, a hatékony gazdaságból az olcsó energia. Már gyurcsótiék is beszéltek Paks2ről mi a f@szért nem vágtak bele. Persze emlékezzünk a libsi csőcselék vonítására.. most mire felépülne már talán visszaáll a rend. Leng az inga, lesz olcsó energia de már mindenki át van állva a drágára..
Védekezés lesz. Védeni kell a forintot, mentegetni ingyen pénzzel a munkahelyeket azokat a cégeket akik még tartanak munkásokat, nyomják a f@szmatyik zsebébe az ingyen pénzeket, felesleges pályázatok. A belföldi fogyasztásra alapul a gazdaság benne a nyugdíjasokkal és ezért kell a foglalkoztatás. Most lehet/kell egy irányba állítani a neres cégeket. De pingvinezni fognak "ha nincs beruházás akkor nem tudjuk" ezért lesznek kényszeredett beruházások amik nem a terv részei.

#1489322 Ibiza Előzmény: #1489318

de amúgy érdekes a libsi siserehad..ha a kormányközeli olyat mond ami orbánt gyengíti azt azonnal nyomják és mindjárt igaz.. de ha ugyanez az igazmondó olyat mond ami nem arősíti a támadásukat azonnal hazugozzák..idiótázzák.. ettől látszik ki a libsi csőcselék patás lába.

#1489320 Ibiza Előzmény: #1489318

Ne legyél szimpla mint egy lángossütő ,)
Érzékeld a zsugákat.
Szerintem a kormány színten magas kvalitású emberek vannak, orbán sem hülye. Próbálják kihasználni a játékteret. Muszáj valamennyire populárisnak is lenni.
Van pár dolog:
- én azért haragszom azért 51% a fidesz mert istápolja mentegeti a parasztot bármilyen hüjeséget csinál, nem lehet, szálljanak le a golyói, ha hibázik akkor legyen meg a böjtje, abból tanul.
- Én rendszerváltáskor azt mondtam kerüljön minden annyiba mint az ára a bérek pedig legyenek magasabbak.. DE.. ezt azért nem lehetett megcsinálni, mert szoci gondolkodás van az emberekben, nagyobbrészt a cégek teljesítménye, az emberek mentalitása az árukészlet a szolgáltatások nem voltak piacképesek, ezt kellett volna minden kormánynak fejleszteni és lassan de 10-15év alatt megcsinálni a váltást. A rászorulókat pénzzel támogatni, de figyelembe véve a vagyonelemeit (ahogy külföldön)
- Fidesznek van egy működőképes ideája, az emberek úgy sem nőnek fel gondoskodni kell róluk. Kialakítottak egy vállalkozói réteget akik meg tudják csinálni az állami beruházásokat. Ezek nem lopnak ahogy a nyomik nyomják (megfelelő minőségben elvégzik időre a munkát) hanem helyzetben vannak, nem számláznak többet de jönnek a megrendelések és folyamatos a bevétel, ami szép. Ezt a vállalkozói réteget elvileg egy irányba lehet állítani melléjük szerveztek nagyokat is. De egy idő után a paraszt nagyot gondol és már önálló és királycsináló akar lenni (lásd simics)
- orbán nincs könnyű helyzetben mert kordában kell tartani ezt a siserehadat. Egyrészt mert elszemtelenednek másrészt mert kapzsik lehetnek, összeesküvéseket szervezhetnek..
csak megjegyzem minden regnáló csapat így dolgozik, de azok lopnak.. és keményen..lásd most Blaha l tér. Tarlós összerakta a projektet, lefújta a gyökér karigeri, majd dupla költséggel fele műszaki tartalommal 2éves csúszással szar minőségben kivitelezve lopják a pénzt. Nincs két járólap ami párhuzamos vagy egy síkban van a másikkal. Szürke az áruház mint a KGB székháza, ha körbenézel a Blaha egy meleg színekből összerakott éra. Az áruház oldalán még kilátszik az eredeti színe, egy pasztel szín.
Igazi komcsi tempó. Szóval ezért a fidesz mint ez a szarzsák tolvaj hazaáruló csürhe.

#1489318 KawaBazsy Előzmény: #1489316

Valakinek ki kell mondani az igazságot, ha már senki nem meri.. zseninek azért nem nevezném, előbb kellett volna azt a kamatemelést elkezdeni.