Ne legyél szimpla mint egy lángossütő ,)
Érzékeld a zsugákat.
Szerintem a kormány színten magas kvalitású emberek vannak, orbán sem hülye. Próbálják kihasználni a játékteret. Muszáj valamennyire populárisnak is lenni.
Van pár dolog:
- én azért haragszom azért 51% a fidesz mert istápolja mentegeti a parasztot bármilyen hüjeséget csinál, nem lehet, szálljanak le a golyói, ha hibázik akkor legyen meg a böjtje, abból tanul.
- Én rendszerváltáskor azt mondtam kerüljön minden annyiba mint az ára a bérek pedig legyenek magasabbak.. DE.. ezt azért nem lehetett megcsinálni, mert szoci gondolkodás van az emberekben, nagyobbrészt a cégek teljesítménye, az emberek mentalitása az árukészlet a szolgáltatások nem voltak piacképesek, ezt kellett volna minden kormánynak fejleszteni és lassan de 10-15év alatt megcsinálni a váltást. A rászorulókat pénzzel támogatni, de figyelembe véve a vagyonelemeit (ahogy külföldön)
- Fidesznek van egy működőképes ideája, az emberek úgy sem nőnek fel gondoskodni kell róluk. Kialakítottak egy vállalkozói réteget akik meg tudják csinálni az állami beruházásokat. Ezek nem lopnak ahogy a nyomik nyomják (megfelelő minőségben elvégzik időre a munkát) hanem helyzetben vannak, nem számláznak többet de jönnek a megrendelések és folyamatos a bevétel, ami szép. Ezt a vállalkozói réteget elvileg egy irányba lehet állítani melléjük szerveztek nagyokat is. De egy idő után a paraszt nagyot gondol és már önálló és királycsináló akar lenni (lásd simics)
- orbán nincs könnyű helyzetben mert kordában kell tartani ezt a siserehadat. Egyrészt mert elszemtelenednek másrészt mert kapzsik lehetnek, összeesküvéseket szervezhetnek..
csak megjegyzem minden regnáló csapat így dolgozik, de azok lopnak.. és keményen..lásd most Blaha l tér. Tarlós összerakta a projektet, lefújta a gyökér karigeri, majd dupla költséggel fele műszaki tartalommal 2éves csúszással szar minőségben kivitelezve lopják a pénzt. Nincs két járólap ami párhuzamos vagy egy síkban van a másikkal. Szürke az áruház mint a KGB székháza, ha körbenézel a Blaha egy meleg színekből összerakott éra. Az áruház oldalán még kilátszik az eredeti színe, egy pasztel szín.
Igazi komcsi tempó. Szóval ezért a fidesz mint ez a szarzsák tolvaj hazaáruló csürhe.