"Megöregedtem! Nehéz elmondani mennyire utálom! Nem tehetsz ellene semmit, a kor érezteti a hatását. Nem ismered fel az arcokat, elveszted a látásodat. Felkelsz - és a fenébe - csak azt érzed, hogy fájnak a végtagjaid. Ezért kértem meg Anthony fiamat, hogy szervezze meg az eutanáziámat, amikor készen állok.
A végrendeletemet már megírtam, hogy az örökségem ne legyen vita tárgya leszármazottaim között.
Egy bizonyos életkor után mindenkinek joga van csendben távozni, anélkül, hogy járná a kórházakat, és injekciókon, gyógyszereken élne.
Az élet már nem sokat ad nekem. Amire szükségem volt, azt megkaptam, és láttam mindent, amit látnom kellett.
De leginkább a korunkat utálom, ami körülvesz minket. Minden hamis, minden eltorzult, nincs tisztelet, nincs többé adottszó. Csak a pénz számít. Úgy fogok elmenni, hogy nem sírom vissza ezt a világot…”
(Alain Delon)
Sokan ezért sírják vissza a 60-70es éveket. Béke volt, életszeretet, egyszerű de kiszámítható élet sok apró örömmel. Volt ritmusa. Minden az volt aminek lennie kellett. Szerelmek, mozi, éttermek, fagyizás, séta a dunaparton a Margitszigeten beülni egy sütire valahova... egymással játszás, kártyacsaták a meleg estéken ulti, kanaszta snapszer, nagy beszélgetések egy sör vagy bor mellett. A gyerekek is játszottak egymással, hunyó indiánosdi/katonásdi. autókvartett..gombfoci, rugós foci..tengó az utcán..bélyeg szakkőr.. mecsbox klub..bringázások (lezárás nélkül kint hagytuk a ház előtt a bicajt max a szelepsapkát csórták le. .Nyár, balaton vagy strand, kukorica, sült keszeg, hurkázások..palacsinta Az évszakok is megvoltak. Mikuláskor este piros lett az ég és szakadt a hó..a szülők kiengedtek a szomszédokkal szánkózni.. 20-25cm hó esett.. Karácsony finom karácsonyi illatokkal..karácsonyfa szag.
Ja es nem telepedett ra a politika a társadalomra.. Mármint nem terhelte a kapcsolatokat.. A karrier komcsik meg a meggyőződéses ellenallok is jol elvoltak.
Igen. Usa nélküli világrend épül. Usa hegemóniája recseg ropog.. már nem csicskulnak be a népek..visszaszólogatnak..
Orbán is erről az új világrendről beszél.. ebben kell elhelyezkedni... történelmi pillanatok.
a felemelkedő kínából menekül a vagyon, a hanyatló nyugat fele..
pont a kormánymédia nézett utána... lehet olvasnak minket? :)
"Az alapítók között van Aileen Gettyn kívül Trevor Neilson befektető és
Rory Kennedy, a néhai Robert F. Kennedy szenátor és Ethel Kennedy
legfiatalabb gyermeke is."
A történelem bonyolult összetett és utólag irják. Én nem is szeretem, kronológiai sorrendként érdekel.
A kasztok előjogok, mindig gúzsba kötnek egy országot, ez máig igy van.
Az én értelmezésem szerint, Mátyás után szabadrablás volt, az országot gajra vágták több száz évre... 1800 után jöttek a Dreherek, Zwackok... abban nincs vita, hogy azoknak az országoknak óriási előnyük volt, és van most is, akik gyarmatosítottak, spanyolok, angolok, hollandok, franciák...
Mátyás után civilizálódtunk. Tárt karokkal fogadták a külföldi mestereket, szivták a kulturát magukba..
nem akarok bizonygatni angolok kapcsán..mondtam rémlik szmbe fog jutni minek a kapcsán. Igen a rablás időszakában (gyarmatositás) és az ipari forradalom során jelentek meg a hatalmas vagyonok.
Ebben a korban a jobbágy rabszolga sorban volt minden területen. csúfos életpályával. A gazdagok gazdagodtak.
Biztos volt elmaradott rész, relatíve fejlettek voltak, lásd brit kelet indiai társaság 1600as évektől 1800as évek közepéig.. fél világot gyarmatosították, rendszereket, országokat irányítottak, vitték haza a portékát.. kelethez képest, fejeltebbek voltak, gondolj bele mi volt magyarországon 1600ban? ment a harc a törökkel. 1800ra Habsburgok a háborúikkal szipolyozták magyarországot, majd jöttek Széchenyiék... ha meg így párhuzamot húzunk, akkor inkább mi voltunk az elmaradottabb, barbárabb nép, de hát nézőpont kérdése, ki, mit emel ki... :)
ez fejben dől el, nem tudom egy hozzászólás hogy lehet nagy hangon de hát ezt rád bizom meg nincs is jelentősége.
Azt mondtam valahonnan rémlik... ezt vagy elfogadod vagy sem..ennek sincs jelentősége..
A gyarmatositó rablás és az ipari forradalom után indult be angliában a vadkapitalizmus.. "rémlik volt olyan nagyváros ahol 16 év volt a várható élettartam ,) előtte mezőgazdasági ország volt.
Ez meg mi a franc, betiltották a menzán a szójatejet?
asszem mém lesz ebből a köpős jelenetből.. pár óra alatt 1.3millióan látták XD :D
https://twitter.com/alexstein99/status/15847308696...
a csávó meg azt mondja, hogy egyetem után megy :)
https://twitter.com/bennyjohnson/status/1584981620...
őrület :))
Rishi Sunak azt mondta kb. anglia lesz a világ első boldog lmbtq országa. :) gratulálunk.
huxit akkor lesz ha kevesebb az előnye mint a hátránya, ha marad a kettős mérce, miközben folyik az eladósitás amiért mi is felelősséggel tartozunk. A terheket ide nyomják a pénzeket meg levágják.
Ha előrébb néznél orrodnál, akkor láthatnád a fejlődő országoknak adott pénzek nagy része a fejlett eus országoknál jelent meg mint megrendelés.
Arról az Angliáról rémlik ez neked, ahová Széchenyi az 1830-as évek közepén kiutazott majd nem szűnt meg áradozni róla, megírta a -->Hitel c. alapművét és ez az utazás egész további életének irányt adott?
Ez a barbár Anglia vagy a te lelki szemeid előtt egy másik barbár Anglia lebeg?
Vagy mindegy mit írsz, a lényeg az, hogy nagy hangon tedd?
A helyzet bonyibb, mert nem tudni h ki nyeri meg a 3 vh-t, de az eu már elvesztette ráadásul totális vereséget szemnvedett mert úgy viselkedett mint egy elbaszott iráni kamikaze drón ,mert a célpont helyett magát robbantotta fel még a levegőben a szankciókkal. És ebből rövid távon nincs felállás mert a németeknél nem csak a kormány hanem a cdu is teljesen fogalmatlan és nincs olyan vezető még a láthatáron se aki ebben a helyzetben adaptiv tudna lenni. Ez pedig az eu széteséséhez vezet majd. Érdemes mindig emlékezni, már többször be is írtam h a szia 2007-ben 2027-re prognosztizálta az eu szétesését.......mesteri jóslat volt. Tehát messze nem a huxit a kérdés