Meg WC papírt.. :-)
Reggel olvastam, hogy Kína, Kazahok felszólították állampolgáraikat, hogy hagyják el Ukrajnát... utána szembejött egy hír, hogy moszkvai óvóhelyeket takarítanak... du olyan hír jön szembe, hogy szerbia bezárja nagykövetségét kijevbe... ukrán-fehérorosz határnál ismét oroszok sorakoznak...
világos üzenet:
"A Tajvan függetlenségét célzó elszakadási tevékenységekre, a Tajvan ügyeibe beavatkozó külső erők komoly provokációira válaszul határozottan nagyszabású harcot folytattunk az elszakadás és a beavatkozás ellen" - mondta. Megjegyezte, hogy Kína békés újraegyesítésre törekszik Tajvannal, de nem adja fel a katonai lehetőséget a probléma megoldására. Leszögezte: a nemzeti újraegyesítés mindenképpen megtörténik".
https://www.portfolio.hu/global/20221016/hszi-csin...
a világ, a befektetők, ezt a lépést, kinyilatkoztatást, miként fogják értékelni?
2000es évek részben kimaradt, suliból ki, meló, buli, tivornya... kb 2007-8tól vannak meg a dolgok.. :)
De ha abból a megvilágításból nézzük, hogy volt egy 9.11, afganisztán, majd irak, lehman csőd, világválság, ezek nem egymás után jöttek, hanem volt pár év nyugiság... most meg 2020-21kovid, válságkezelés, 2022háború.. meg most az látszódik, hogy nyugatnak feszül kelet.. ki tudja mit hoz számunkra a jövő...
Úgy látod?
Mindez 2001-ben az iker tornyok lerombolásával kezdődött.
2003-ban az amerikai nomenklatúra az iraki háborúval próbált visszavágni.
Mindeközben kidurrant a dotcom lufi.
2008-ban itt volt az akkori nagyon komoly világválság, a végeláthatatlan ingatlan lufival és a Lehman tesók csődjével.
Ehhez képest a 2010-es évek tényleg lájtosabbak voltak, a végeláthatatlan pénzbőség vihar előtti csendjével teltek és olyan kamu fejlesztések ígéretével, amelyek 2015 után kezdtek kidurranni.
Ezek nem nagyon jelennek meg a jópofa képeken.
:)) pár nap múlva írtam, hogy valószínűleg kamu az eltűnés, időközbe kiderült, hogy indiai és afrikai csoportok futtatták meg a sztorit, hihetőnek tűnő oldalakon, és itt a reklám bevétel volt a lényeg..
elég lájtos évek voltak a 2000es és 2010es évek, 2020-21-22-ben szintet léptünk.. :)

Azért ha valóban ennyi van és azokat kilövik akkor lesz ott gond mert csak az atomos cucc marad. De fura lenne, vagy amcsik átadták az infót a legény meg mindjárt befújta a médiába.
Az ukránok szerint vészesen fogynak az oroszok precíziós rakétái (444.hu)
Az a probléma, hogy ezeket a gyerekeket, a háttérből úgy megvezetik, ahogy nem szégyellik, mindezt a nagy pénz/adományok érdekében... ahogy kikerült a sztori, egyből a Donate link be is került...
https://twitter.com/JustStop_Oil/status/1580894010...
és amikor ezt megláttam, azon gondolkodtam el, hogy februárban zárolták a kanadai kamionosok számláját, illetve azokét is, akik adtak a tüntetés fenntartására pénzt, amiből kaját meg fene tudja miket vettek... de ahova ki akarok lyukadni, ezzel a párhuzammal, hogy a viharba van az, hogy ezeket a szervezeteket, akik tönkretesznek dolgokat, nem szankcionálják??? a lányokat lecsukják, vagy pénzbüntetést kapnak, de a szimpatizánsoktól továbbra is csorog a zsé a szervezőknek, hogy hasonló dolgokat műveljenek..
Nem történt semmi, üveg védte a festményt.
Persze az már egy másik érdekes felvetés, hogy volt-e bármi értelme, mert hogy -->
"Azok, aki egyáltalán nem gondolnak a bolygó jövőjére, pont nem azok, akik a Nemzeti Galériában sétálgatnak.”
Ugye egy olajsejk-et vagy Putin-t ez nem fogja elgondolkodtani.
háát egy ukrán jobban kiszinesiti a valót mint az impresszinizmus kiválóságai összesen. Biztosan szereztek sok fegyvert de oroszok is.. biztos juttattak amcsiknak orosz speckó cuccokat de forditva is igaz. Én úgy látom az oroszok a csúcsfegyvereket fejlesztették meg a régieket őrizgették.. a kettő között nincs nekik..vagy nem vetették be.. nem értem miért. Talán azér, mert nem gondolták 50-150km-re kell harcolniuk..úgy gondolták a rakéták döntik el a háborúkat meg a vadászgépek.
faja összefoglaló https://privatbankar.hu/cikkek/makro/a-jovo-orosz-...
most komolyan, ezeknél a bjuzi, lmbtq operett környezetvédő szélsőbalos libsibolsevikoknál nincsenek határok?
Telex: Paradicsomlevessel öntötték le Van Gogh üveggel védett festményét olajellenes aktivisták Londonban
Ha a hülyére rámondják, hogy aktivista, egyből erkölcsösebb fényben tündöklik az illető.
Ez jópofa hozzászólás volt. :-)
Jelenleg szerintem nem a magas tudomány oldala az érdekes számunkra, mert egyrészt én sem vagyok szellemileg olyan magaslaton, másrészt azokat az igazságokat olyan matematikai egyenletekkel lehet leírni, ami - még ha le is tudnám - itt egyáltalán nem lenne élvezhető.
Sokkal érdekesebb számunkra, hogy az emberek ebben a kérdésben is - tehát annak megítélésében, hogy mi véletlen és mi nem - mint oly sok más témában, a gyors gondolkodást rántják elő, nem a lassút és sztereotíp véleményt alkotnak gyorsan és zsigerből.
További szemelvények az ember ilyen irányú 'tehetségéről' itt:
https://bookline.hu/product/home.action?_v=Daniel_...