Szerintem ez a modell duma kamu.
Hiszem, ha látom, de a bejátszás - sajnos - ezzel kapcsolatban nem ad információt. :-)
Szerintem ez a modell duma kamu.
Hiszem, ha látom, de a bejátszás - sajnos - ezzel kapcsolatban nem ad információt. :-)
Amikor a sport még sport volt... 32 éve a Magyarország - Kolumbia meccsen (1990 még bőven Pablo Escobar csúcskorszaka alatt!)
a kezdőrúgást egy modell végezte el egy szál tangában és egy cipőben...
https://rangado.24.hu/magyar_foci/2022/06/02/1990-...
Itt a video róla. Ma már ilyen elképzelhetetlen lenne.
a pénz a kluboknál van. Kénytelen kelletlen elengedik a játékosokat a VB-re, de formát nem időzítenek a VB-re. Utolsó pillanatig megy a bajnokság, irány a VB, aztán jöhetnek is haza.
A kutyát nem fogja érdekelni ez a VB max majd a 16 között.
Tele lesz érdektelen meccsekkel, ahol a jobb csapatok csak arra fognak figyelni, hogy ne legyen sérülésük. Ilyen szempontból szerencsés lett volna, ha a magyar válogatott kijut, mert a kisebb válogatottak játékosainak egy ilyen torna fontosabb lett volna, komolyabban veendő.
Az, hogy a Nemzetek Ligájának nincs akkora presztizse, az azért jól látszik a nagyobbak meccsein. Egy edzőmeccsnek fogják fel, ahol fel lehet építeni a csapatot. A magyar (vagy épp most az olasz válogatott) viszont nyilván itt tud és itt akar leginkább bizonyítani, régen is a barátságos meccseken teljesített jól a válogatott, mert ott mi felszívtuk magunkat, míg a németek/ brazilok/ argentínek/ olaszok épp letojták a meccset.
A Nemzetek Ligája viszont , hogy ennyire eldönti a kalapokat az érdekes dolog. Vagy elkezdik majd a nagyobb csapatok is komolyabban venni, vagy azt mondják, hogy legfeljebb indulok a 3. kalapból , aztán úgyis kiverekedjük magunkat. De sztem előbb utóbb elkezdenek az NL-re is figyelni. Más kérdés, hogy akkor valóban nem maradnak barátságos meccsek - amiknek valljuk be tényleg nem sok értelme van.
Egy ponton túl szerintem a játékos magasról tesz ezekre a megfontolásokra és a saját egészségét próbálja az előtérbe helyezni.
Ergo, ha pl. szednek valami teljesítményfokozásra, akkor abból a fontosabb meccsek/tornák előtt indít kúrát.
És még azt is feltételezném, hogy ha mondjuk van a válogatottnak sportorvosa meg van az egyesületnek sportorvosa, ott is lehet valamiféle együttműködés.
Nyilván nem értek a modern-kori sportkuruzsláshoz, de valami biztos van.
Nézd, a Bundesligához nem értek, nem figyelem. De most ligától függetlenül (és ne vegyük figyelembe, hogy a digók most nem jutottak ki).
Szerinted mennyire érdekli egy olasz edzőt, hogy a spanyolországban játszó francia válogatott csatár milyen formában lesz a VB-n? Ha 40 gólt lő a VB-n, de a Madrid mondjuk 5. lesz, úgy rúgják ki, a lába nem éri a földet. És ha összekerülne a VB az olasz válogatott a franciával, akkor egy olasz milyen Benzemát szeretne látni a pályán?
Csak gondolkozz el, nem vitázok, csak beszélgetek.
Khmmm ... ha megnézed akár a Bayern legutóbbi eredményeit, a bajnokságban hetek óta nem tudnak nyerni.
Ha visszagondolsz arra, hogy a Leicester mikor nyerte meg a PL-t, akkor látni fogod, hogy vb utáni évben történt.
Valami biztos van, de hogy a formaidőzítést hogyan követik el és mit jelent egy profi focista számára a gyakorlatban, ezt laikusként én nem tudom megmondani.
Az is lehet, hogy egyes meccsekre a játékos jobban odafigyel és jobban odateszi magát, mint másokra, mer tudja, hogy a nap végén az a másik fog számítani, nem a kisebb torna.
Szerintem ezt a formaidőzítést felejtsük már el. Ezek a focisták a saját bajnokságukban top formában vannak, a BL-ben is, ez a formaidőzítés rég nem igaz. Főleg így, hogy a bajnokság közepére tették a VB-t. Melyik nagycsapat gondolkozik abban, hogy kit érdekel a bajnokság meg a BL, de bezzeg ez a vicces VB.
A másik az, valamelyik nap néztem a spanyol-svájci meccset, amikor a spanyolok egyenlítettek, hihetetlen öröm volt a pályán és a kispadon is, a tv stúdióról nem is beszélve. Ez a nem vesszük komolyan is egy süket duma, legalábbis ami itt Spanyolországban van. Ezek profik, sosem akarnak senkitől kikapni, mindig győzni akarnak.
Én is a helyén tudom kezelni ezt a magyar szereplést, de szerintem én a helyén tudom. Az angliai 0-4 óriási szégyen angliának, még akkor is az lenne, ha csak az U21 szerepelt volna.
Sajnos kb. erre számítottam.
Az olaszok se mennek a vb-re, nekik is itt és most van a formaidőzítésük.
Gulácsit szerintem azért védetik, mert
1. nagy és nagy helyet foglal és
2. mert a védelemben elméletben lábbal is hozzá tud szólni és 11. mezőnyjátékost alakítani. Ezzel jól illeszkedik pl. a Lipcse játékába.
köszi.
Tegnap kár volt berakni Nagy Ádámot (már a német meccsen is a legpontatlanabb , leglassabb játékosunk volt), helyette Vécseivel vagy Callum Styles-szal kezdtem volna (de inkább Vécsei).
Pedig Ádi játékát én szeretem és nagyon hasznosnak tartom általában, de lehet látni, hogy a Pisaban valahogy nem hozzák vele fizikailag sem azt a szintet, amit a Championship-ben elvártak, sem sebességben.
Gula helyett is Dibuszt védettem volna. Bazzeg, hogy már a 10. percben majdnem bedobott maga mögé egy beadást! Azt hittem hülyét kapok! És a gólnál is egy határozott kapus simán elrúgta volna a labdát. Sajnos Gula most már sokkal rosszabb, mint amikor én védettem volna 2015-2020 között. BL meccsek is simán elmennek rajta meg bajnoki meccsek is, a válogatottban meg nagyon régen volt top formában. Ellenben Dibusz tényleg elképesztően teljesít az Euro Ligában és a bajnokságban is.
Szóval ketten összehozták, aztán már veszett fejsze nyele volt, főleg úgy, hogy az olaszoknál nem Gula , hanem Donnarumma védett. Sztem az ominózus nagy helyzetből Gula bekapta volna Styles lövését , de még Szalaiét is.
Szalainak azért 2 méterről be kellett volna tennie, de hát ő műr 2016-ban is baromi lassú volt.
Ádám Martin sajnos dagadt. Látni, hogy jó képességű játékos, de ha nem dolgozik le magáról 10-15 kg-ot , akkor belőle soha nem lesz már focista.
A novemberi selejezőknél nagy kérdés, hogy ki lesz a csatárunk, mert vhogy senkit nem tudok elképzelni, Sallainak nem az a posztja, Varga Kevin és Schön Szabi se tudnak megragadni egy külföldi csapatban sem, Gazdag még lehetne, de ő is csak az USA-ban vigéckedik és nem is vérbeli csatár sztem. Lehet, hogy egy Sallai - Gazdag duó lesz elől? De az meg Rossi elképzeléseivel ellentétes.
Ádám Martin max 3.-4. kalapos csapatok ellen lenne megfelelő alternatíva jelen súlyával.
Szóval Szalai is nagyon gyenge volt az elmúlt 8 évben, de ki legyen helyette?
Azért küldtem neked PÜ-ben, nézegesd. Nekem itt spanyolban nagyon szépen megy.
most nem, de az angol magyar alatt jól jött volna , vagy egy összefoglaló legalább
Bízom abban, hogy a Rossi, Szabics, Joan Carillo trió közül választanék legszívesebben. Közülük is Rossi lenne a top- persze vele sem válnánk ezzel az állománnyal top csapattá.
Ha velük nem sikerül megállapodni, akkor meg talán Horváth Feri, vagy Bódog Tamás -legalább a meccs utáni interjúk szórakoztatóak lennének, ha már a meccsek nem azok...
Azt hiszem bárki mással (Dárdait csak nem szeretném, ha a Herthából elkerülne, ott jó helyen van) csalódott lennék."
Azt mondom jól láttam ezt 2018-ban...
Annyi, hogy Rossi-t még alul és értékeltem, csodát tett a magyar csapattal, bármi is lesz ma este az eredmény.
Igen , régen simán lehetett streamelni a focimeccseket szabadon (emlékszem régen a VB meccseket az irodából simán tudtam nézni a brazil VB idején). Ma meg már összefoglalókat sem lehet találni egy-egy meccsről. Találatnak mindenféle hülye számítógépes játékok szimulációit szokta kihozni video találatnak.
Szép volt ez a Szalai gól.
Ahogy közeledik a visszavonulás pillanata, Szalai egyre szebb gólokat ér el.
De vajon miért kell nekem a magyar híroldalakon arról lejátszásokat néznem, hogyan örültek a magyar szurkolók a meccs után, miért nem lehet videó formátumban megnézni magát a gólt?
Ki vette meg ezeket a jogokat? Miért van ez így?
Majd élesben acélosabbak lesznek a vb-n.
Mondom: Formaidőzítés!
Nem valami acélos ez a német csapat, vagy mi fejlődtünk ennyire fel? :)
Úgy látom Kufstein várában edzősködött és a Wacker Insbruckban:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Sztanyiszlav_Szalamo...
Ha ez igaz.