2020-nál bázist épít vagy holnapra nagy koppanás?
Húsvét előtt meghajtják és utána beadják?
Sokszor van olyan érzésem, hogy a kérdéses long pozíciók biztosításaként vesznek aranyat.
Nem tudni, elméletben az április az utóbbi időben sokszor erős volt.
És a dollár kamatemelések szüneteltetése is az aranynak dolgozhat.
De ehhez a nagy lépcsőhöz szükség van egy kis pihenőre?
jön az új ath? vagy innen short?
inkább fordulatszaga van... https://invst.ly/-mumc
Érdekes rángatás volt tegnap az ezüst piacán, kirázás szagú.
Az a pf-es cikk is érdekes volt a hétvégén, miszerint ne add el a családi ezüstöt, mert most jön a nagy szárnyalás 30 dollárig - kivéve, ha leesik 18 dollárra.
Az előzetes elgondolások alapján minden nyersanyagot majd adni kell 2023-ban - kivéve az aranyat.
Érdekes, vajon ez az arany-ezüst párosban hogyan realizálódik majd, mert 2022-ben az ezüst túlteljesítő volt az aranyhoz képest.
Közben az ezüst már túl van a 200 naposon, az arany pedig épp most ült fel 1815-nél.
Vajon mi jön most?
Ha a sokéves átlagot hozza, akkor január elejéig erősen fel, ott csinál egy csúcsot és vissza.
??
Érdekes a helyzet:
Az ezüst az elmúlt időszakban túlteljesítette az aranyat, ezért már a 200 naposon van, közben az aranynak még kell 50 dodo addig.
Hogy lehet ezt vajon a legjobban lekereskedni?
kitört az aranyháború? :)
Central banks continued to accumulate gold, with purchases estimated at a quarterly record of nearly 400t.
Ezt a víziót meg tudom erősíteni, itt:
https://www.finanzen.net/ futottam bele egy elemzésbe 2 hete, amely azt jósolta, hogy még év végéig új csúcsra megy az arany.
A negyedéves forduló elméletben lehetne itt is új fordulópont.
tavaly ősszel hallgattam egy podcastot, ami azt jósolta, hogy először egy brutális dollárerősödés várható, majd amikor már a dollár vásárló erejének megtartásában sem fognak bízni a befektetők, akkor pillanatok alatt egy nagyon nagy arany árfolyam emelkedés fog bekövetkezni...
Eddig - legalábbis a dollár erősödés bejött.
Az utóbbi időben mintha az ezüst felülteljesített volna az aranyat.
Kerülték a kockázatkerülést?
Érdekes küzdelem zajlik az arany/ezüst fronton, európai időben beadják, usa időben visszaveszik?
Ezüst eddig szépen elrugaszkodott (arany is) és az áttétel nélküli ezüst certifikát valamennyire véd a forint gyengülés ellen is ...