Az angolszászok sok tekintetben másképp gondolkodnak, mint a kontinentális európaiak, pl. Angliában teljesen bevett dolog, hogy a házi kedvencet, ha elpusztul kitömik és a szekrényre állítják emlékül.
Ez kb. hasonló nem?
Közben Trump azt mondja, hogy:
"
A megjegyzésekre azután került sor, hogy Trumpot megkérdezték, mi a véleménye Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és felesége, Olena Vogue magazin számára készített fotózásról, amely heves kritikákat kapott az amerikai sajtóban.
"Valószínűleg nem a legjobb dolog" - mondta Trump, mielőtt hozzátette sokat ismételt álláspontját, miszerint az orosz invázió "soha nem történt volna meg", ha ő még mindig elnök lenne.
Trump úgy véli, Ukrajnának hagynia kellett volna, hogy az orosz csapatok elfoglalják a Krím-félszigetet. A kijelentés azért is különösen érdekes, mert az ukrán csapatok pontosan így jártak el, igaz, még 2014-ben.
A volt elnök a podcast hátralévő részében kifejtette, hogy szerinte az orosz csapatok felvonultatása ?okos döntés volt", valamint megjósolta, hogy Vlagyimir Putyin el fogja foglalni egész Ukrajnát."
Szerintem, ha Trump vissza is jut a hatalomba, már nagyon szenilis lesz.
Ez a Trámp egy állat XD
A golf pályáján eltemette a volt feleségét, hogy adókedvezményt kapjon... nem semmi, hogy a halálba is üzleti lehetőséget lát...
szerintem nem meri meglépni, de a mai világban már ezen se csodálkoznék... az asszem, ahogy egy klasszikus is mondá, tüdőn lőnék nem csak magukat, de a világot is...
Lehet, hogy Putyin a félkarú, féllábú, félszemű férfi?
https://index.hu/kulfold/2022/08/01/haboru-orosz-u...
https://twitter.com/i/status/1553722113860698112
kb észak.korea jellegű fenyegetőzés :)
elgondolkodtató, amikor már a német tőzsdés csatornákon is arról megy a kommunikáció, hogy ki mit vásárolt... és nem részvényeket, hanem gyertyát, lámpát, generátort, fát, powerbank stb...
Szerintem ez gesztus értékű csupán, különösen ilyen jellegű feszültségek mellett:
https://index.hu/kulfold/2022/07/28/egyesult-allam...
Az én kérdésem pedig így hangzik:
Vajon az, hogy ilyen nemzetközi helyzet alakulhat ki az atomfegyverek körül, már az IQ általános csökkenésének tünete?
Vajon jó dolog-e olvasni egy olyan szakértőt, akinek a szakértett témában az összes tudása annyi, hogy semmi sem biztos, bármi megtörténhet?
Vajon amikor a szakértő arról okoskodik, hogy mekkora esélye van annak, hogy további évtizedekig sikerül elkerülni a katasztrófát, akkor ez egy olyan zéró értékű okoskodás, mint a csillagok és a bolygók száma alapján azt számolgatni, hogy hány helyen lehet még értelmes élet a világegyetemben?
Nem tudom, hogy ez itt még értelmesnek nevezhető-e és még meddig.
Annyira azért nem bonyi. Egyik ország adottsága sem azonos. MO kitettsége a legnagyobb.
Nem túl jók a készleteink az ukránok fenyegetése miatt, mert át kellett rakni a déli csövekre a naftát.
Miért mi volt akkor ? Csak nem elltörölték a katát ? :)
Én tudom h kinek köszönhetjük, elsősorban a medicieknek, akik kirobbantották dózsa gyurit, másodsorban pedig a fuggereknek akik meeeboosztolták a reformációt és luthert és pénzelték V károlyt és a habsburgokat is, de ez már felsőfok...
csak piciocsó ízelítő a játékból h érezzük a ritmust
A búcsúcédulát amivel a bűnbocsánat "elnyerhető" a mediciek bocsátották ki, míg Luthert aki pont a búcsúcédulák miatt lázadt fel, ami pont a fuggerek jövedelmét apasztotta, a fuggerek támogatták Azt mondhatnánk mindez semmiség hiszen csak egy kis hitéletbeli nézeteltérés, de ebből robbant ki a harminc éves háború ami fél európát letarolta. Oppácska milyen kicsi is a világ....
Ha még visszamész, bő 300 évet, akkor választ is kapsz, hogy miért is tudnak minket átbaszni... de azt sem kell másra fogni, hanem a magyar uraságra..
Azt elismerem, hogy az ország úgymond 'geopolitikai' elhelyezkedését tekintve az EU-n belül elég különleges helyen van.
Ez bizonyos dolgokat érthetővé tesz és megmagyaráz és Magyarország érdekképviseletét nem könnyíti meg.
Ugyanakkor a mai bonyolult világban egyetlen ország sem létezhet szövetségi rendszer nélkül és a természetes szövetségi rendszerünk az EU - nem szeretném, hogy a nevemben a ME belépjen egy harmadik világbeli titkos szerveződésbe ehelyett.
a nagyokat nem fosztja meg pl meglepődnék h az olaszok meg a franciák odaadják. A kicsik közül meg csak nekünk és a cseheknek van mit elvenni, ezért is írtam h kivi leszek a csehekre. A többi akinek nincs elég miért ne fogadná el ? Egy nagy gyarmati szereplő meg a lengyelek meg kivételek lettek. Ennyike
ha már párkapcsolat, ha te előre írásban) belegyezel h megkúrhatnak, akár többen is a "szövetségből" akkor utána hiába hivatkozol erőszakra. Bizalom ? Az elmúlt 200 évbben a németek a franciák az osztrákok az oroszok mindig átbasztak.minket, mire kéne a bizalom ? Az a jó egy szövetségben ha kölcsö9nös érdekeken alapul (win-win) és nem "bizalmon" mert valahol a bizalom mindig nagy hirtelen elpárolog ha az egyik félnek beüt a szar valamiért.és elkezd a másik rovására kimászni a szarból amiből egyébklént az szokott lenni h mind2n nyakig merülnek benne.
A többi országot ez a javaslat nem fosztja meg a szuverenitásától ezen a téren?
A többit miért nem, minket miért igen?
Simán lehet, hogy én nem látom a fától az erdőt...
Valahol azt olvastam, hogy Szijjártó-ék attól tartanak, hogy ha megszavazzuk, akkor kevesebb gázt kapunk majd az oroszoktól.
Nem tudom, ennyire lefeküdni sehova se kéne, se ide, se oda.
A gond az, hogy ide mindig bemutatnak, oda meg mindig lefekszenek és ez utóbbi egyébként nem is publikus, csak elszólásokból derül ki.
Ha valaki belép egy párkapcsolatba és annyi minimális bizalmat sem hoz magával a partnerével szem ben, mint a Fidesz-rendszer az EU-val szemben, akkor az a párkapcsolat 1 nap után megbukik.