Regisztráció Elfelejtett jelszó

Európai Unió

baki ez eurozóna adatok körül?

#1493379 TrendMan

Csúnya baki? Egy órával az adatközlés előtt már látszik az eurózóna inflációs adata

Az Eurostat hivatalosan ma 11 órakor közli az inflációs adat gyorsbecslését áprilisból. A közlés rendkívül fontos, az infláció ugyanis 40 éves csúcsra ugrott Európában tavaly, és az Európai Központi Bank erre hivatkozva emeli a kamatokat. A monetáris politika kilátásai pedig az inflációs folyamatokon múlik.

A 11 órás közlésre így rengetegen figyelnek, az inflációs adat közzététele heves piacmozgást hozhat. Értelemszerűen így a statisztikai hivatalnak a megadott közlés előtt nem szabad közzétennie a számot semmilyen fórumon, hiszen azzal a szemfülesek kereskedési előnyhöz jutnának.

A jelek szerint pedig ez akár meg is történhetett.

Az Eurostat adatbázisában ugyanis szerepel egy szám, amely szerint az éves infláció áprilisban 7% volt. Ez a szám könnyen megfelelhet a valóságnak, az elemzők ugyanis 6,9%-ot várnak, és az előző hónapban is 6,9% volt az áremelkedés mértéke.

inflációs baki eurostat

Ez még persze önmagában nem jelenti azt, hogy a tényleges április inflációs adatokat látjuk az adatbázisban. Csakhogy több gyanús jel is arra utal, hogy ez a helyzet: egyrészt a tagállami adatok, amelyek szerepelnek az adatbázisban, megfelelnek a múlt heti közléseknek.

Egyedül az olasz adatok hiányoznak a nagy tagállamok közül, amelyet hivatalosan az eurózóna átlagával együtt teszik közzé, de az Eurostat adatbázisában már ez is szerepel: 8,8%, magasabb az elemzők által várt 8,2%-nál. (Az olasz adat esetén sem tudhatjuk persze, hogy valóban ez lesz majd a hivatalos közlésben.)

Ennél sokkal érdekesebb viszont, hogy múlt héten a GDP-adat ugyanígy órákkal a közlés előtt szerepelt az adatbázisban, és akkor a hivatalos közlésben szereplő számok végül teljesen megfeleltek az adatbázisban a közlés előtt szereplő számokkal.

Hogy ezúttal is így volt-e, azt 11 órakor, szűk 1 óra múlva tudjuk meg. Ha így lesz, az kifejezetten csúnya hibának nevezhető a fent említett okok miatt: a szemfüles kereskedők, vagy azok, akik az Eurostat adatbázisában szereplő számok szerint kereskedik, az előnyhöz juthat a piacon.

Az üggyel kapcsolatban megkerestük az Eurostat sajtóosztályát, amint beérkezik a válasz, frissítjük a cikket.

Limit

#1492517 Koffein

To restrict transactions in cash and crypto assets, MEPs want to cap payments that can be accepted by persons providing goods or services. They set limits up to €7000 for cash payments and €1000 for crypto-asset transfers, where the customer cannot be identified. Given the manifest risk of misuse by criminals, MEPs want to ban any citizenship by investments schemes (“golden passports”) and impose strong AML controls on residence by investment schemes ("golden visas”).

https://www.europarl.europa.eu/news/en/press-room/...

ha választhatnál hova költöznél?

#1491974 Fornit Előzmény: #1491943

Ban Laem - Mae Klong vasút.

Biztos nem élő, mert most 01:23 nak és tök sötétnek kellene lennie.

ha választhatnál hova költöznél?

#1491973 Ibiza Előzmény: #1491942

30 as éveimben meg mostanában 2x
Nem tudom hány éves a papád.

ha választhatnál hova költöznél?

#1491945 Tapasz Előzmény: #1491940

Én Tenerife vagy Spanyolország valamelyik tengerparti vagy óceánparti városában. Pl. San Sebastian nagyon tetszett és Pamplona is (bár ott nincs tenger).

ha választhatnál hova költöznél?

#1491943 TrendMan Előzmény: #1491940

Itt újra élhetitek a legszebb pillanatokat:

Na jó. Lehet nem a legszebb, de pillanat ..

ha választhatnál hova költöznél?

#1491942 KawaBazsy Előzmény: #1491940

Tizszer?? A papák oda járnak csajozni? :-)

Nekem túl meleg volt, én nem élnék ott. Marad a Fr Riviéra, vagy Olaszo, Cinque Terre..

ha választhatnál hova költöznél?

#1491940 Ibiza Előzmény: #1491836

Thaiföld nagy szerelmem..10x voltam.. nekem mindenképp a tengerpart kell.. ha nézek olasz képeket akkor olyan mintha valamikor ott éltem volna...tehát valami mediterrán.

ha választhatnál hova költöznél?

#1491836 matgab Előzmény: #1491804

Hát a németeknél már kvára nem olyan az élet, mint a 80-as 90-es években!

Tele van bevándorlóval, a közbiztonság nagyon gáz lett. A jólét jelentősen csökkent (persze hozzánk képest még bőven előrébb vannak), de iszonyat frusztráló a jóból leadni...

Eszmeileg meg izomból nyomják le a torkukon ezeket az amúgy normál emberi értékektől távol eső libsi értékrendet.

Akkor inkább már Svájcot mondanék én is, csak az meg rohadt unalmas.

Ha valahol máshol kellene élni a világban (aminek eljöhet az ideje, ha egy kicsit eszkalálódik az ukrán konfliktus), akkor Új Zéland, vagy Costa Rica esetleg Thaiföld, Európán belül pedig Szlovénia (esetleg Montenegró).

ha választhatnál hova költöznél?

#1491804 Koffein

kelet eu németországba, nyugat eu meg svájcba élne szívesebben :)

Kép

Itt olvass a sorok között ...

#1451835 Ibiza Előzmény: #1425598

ellenzék halkan beszélt az ingatlan adóról, fura lenne bevezetnék. Tény a világban nagyon komoly adókat fizetnek az ingatlanok után.
Az is fura lenne a klímaadóra hivatkoznának miközben visszatér a fosszilis fűtés euban..

Itt olvass a sorok között ...

#1451826 TrendMan Előzmény: #1425598

Ne aggódj, majd hátha részesülünk a szociális klímaalapból, mint energia szegénységben élők.

Itt olvass a sorok között ...

#1425598 Koffein Előzmény: #1425566

fasza... szóval 2029-től lesz autóadó, meg lakásadó, az alapján, hogy mennyire van leszigetelve + 2024től ez élne a kereskedelmi épületeken és szállításon, tehát nem elég az infláció még ez is beépül az árakba...