Regisztráció Elfelejtett jelszó

Nagyvilág

budapesti anziksz

#1424964 TrendMan

Én Budapesten az állandó szirénázástól vagyok kiakadva.

Simán elautózom, ideges csak akkor leszek, ha a 70es táblánál kilencvennel közlekedve megpróbálnak leszorítani, mert nem száz fölött megyek.

Persze ott is vannak, de nem annyi mint itt :)

#1424963 Spade Előzmény: #1424957

Hát valszeg azért mert nem választanak meg pl városvezetőnek olyan f@szokat mint karigeri,nidermülli meg a dk-sok.

Csodálod h ilyen idegesek a zautósok ? Budapesten elég 1 km-t menni nem kell 3.2 ezert de még 100 km-t se és már a plafonon lehetsz.

khmmm ... a Bodeni-tó kö…

#1424958 TrendMan Előzmény: #1424957

khmmm ... a Bodeni-tó környékéről publikálhatnál valamit, érdekel az a környék és eddig kimaradt.

Mondjuk az utazás topikban?

Árak, helyszínek, képek, élmények stb

Ha úgy gondolod van olyan, amit közreadni érdemes.

Persze ott is vannak, de…

#1424957 Koffein Előzmény: #1422301

Persze ott is vannak, de nem annyi mint itt :)

Az elmúlt hetet kint töltöttem, jártam Stuttgart környékét, Bodeni tó stb... közel 3e km-ert vezettem, de annyira nem qrták fel az agyam, mint itt 100km-en.. azaz 3e km alatt 1szer lettem ideg, itt meg folyamatosan idegállapotba kerülök a sok agyhalott zombi miatt, akik nem ismerik a jobbra tartást, 50el mennek a belső sávba, amikor lehetne menni 70el, feltartják a forgalmat, befékez, bevág, siet, villog, mutogat, qrva nagy a feszkó a magyar utakon... :)

A megfigyelésem szerint, odakint ismerik a jobbra tartást, nem villognak folyamatosan 1km-erről, hogy jövök kéccáza, húzz a fenébe a szaroddal... max ha előzöl a pályán s nyomi vagy, mert nem néztél tükörbe, beleáll a fékbe, s a balesetet sikerült megúszni, balra indexel, beáll a seggedbe, hogy engedj má, mert mennék, húzz a belső sávból... nincs büntetőfékezés, mutogatás, villogás, max1villantás figyelem felhívásként oszt ennyi... cipzár elv müxik, ami magyarként idegesítő, de logikus, 30az30 és nem 40, 50az50 és nem 60, 80az80 s nem 90, 120is120 és nem 130, ahol lehet csapatni, ott mennek mint állat, amennyit megbír az autó, de a falukban, városokban betartják a sebességhatárt... ez azért is lehet, mert random eldugva kint vannak mozgó traffik, plusz a fix traffik... plusz ha bemutatsz, büntető fékezel egy bejelentés (nem kell kamera felvétel) és repül is a több ezer eurós bünti...

shitshow

#1424917 TrendMan

Drámai vallomást tett egy amerikai önkéntes a szeverodonyecki harcok brutális valóságáról

Harp ismerőse szerint teljes a káosz a frontvonalon: a baráti alakulatok egymást lövik, minimális a kommunikáció, koordináció a harctéren és rosszul szervezett a tüzérségi támogatás.

Az amerikai önkéntes arról írt, hogy elképesztően bátran harcolnak az ukránok, viszont nagyon rosszul szervezettek és rengeteg eszközt és életet pocsékolnak el a hiányos koordináció miatt.

A halálozások és sérülések teljesen fölöslegesek voltak, mert ami itt van, az egy teljes shitshow

? fogalmaz az amerikai önkéntes. A "shitshow" kifejezésnek pontos magyar fordítása nincs; ez a profán kifejezés alapvetően egy nagyon rosszul szervezett, kaotikus helyzet jellemzésére használatos, szó szerint amúgy azt jelenti, hogy "sz*rműsor."

A meg nem nevezett harcos arról ír, hogy egyszer két órán át keményen harcoltak Szeverodonyecknél egy gyalogsági alakulat ellen, melyről kiderült, hogy egy baráti raj, az ukrán különleges erők kötelékéből.

Arról is beszámolt, hogy tud egy olyan esetről, amikor az ukránok egy brit SAS veterán mesterlövészt véletlenül megöltek egy BTR-rel, miközben ő feléjük tartott, mert senki nem szólt az alakulatnak, hogy erősítést kapnak.

Az amerikai önkéntes arra is kitért, hogy volt, hogy az ukránok felrobbantottak egy hidat, mielőtt a baráti egységek át tudtak volna haladni rajta, így ukrán katonák egy része a túlparton rekedt.

Arról is írt, hogy a tüzérségi támogatás is igencsak hiányos: a tüzérek képzetlenek és nem is elég aktívak.

Odaadnak egy sorozatgránátvetőt egy olyan embernek, aki az életében nem használta még, majd azt mondják, hogy tüzérségi támogatást kapunk tőle, 1,2 kilométerről, éjjel. Ezt nem én találtam ki. Teljes shitshow

? írja az amerikai önkéntes.

A meg nem nevezett önkéntes összességében úgy látja, hogy ezen tendenciák alapján, ilyen veszteségek és eszközhasználat mellett nem fognak az ukránok nyerni.

Seth Harp semmilyen bizonyítékot nem közölt arról, hogy a beszámoló valóban egy amerikai önkéntestől származik, sőt, még a nevét is kitakarta. Harp viszont alapvetően hiteles információkat szokott közölni az ukrajnai háborúról és rendszeresen ír az ott harcoló külföldi önkéntesekről, olyan nagy amerikai magazinokba, mint a Rolling Stone, a New York Times, The New Yorker vagy a The Intercept. Később arról is írt, hogy egy amerikai önkéntes az életét vesztette Szeverodonyecknél, erről egy fotót is közzétett, melyet kontaktjai adtak le neki.

A meg nem nevezett amerikai önkéntes beszámolója nem mellesleg számos átfedést mutat korábbi beszámolókkal, melyet más külföldi önkéntesek tettek más platformokon. Leghíresebb közülük talán Wali, a kanadai mesterlövész, aki hasonlóan, bár mérsékeltebb stílusban kritizálta az ukrán fegyveres erők szervezettségét és méltatta egyszerre az ukránok bátorságát.

Én ilyen sokat sem olvas…

#1423288 TrendMan

Én ilyen sokat sem olvasni, sem írni nem tudok.

Próbáld meg kiemelni a lényeget, ha van.

ma már felgyorsult a vil…

#1422918 Ibiza Előzmény: #1422894

ma már felgyorsult a világ..már nincs idő ravasz terveket szövögetni amik eléréséhez hosszú idő kell é belerakni 1-2 kuflit..ne lehessen felismerni az irányt.
Most ha látsz egy időtávot..a jelenségeknél raksz egy pontot az időgrafikonra..és összehúzod azokat akkor az jelzi az irányt, felfedezhető a szándék..és ha meghosszabbítod a vonalat ott lehet a cél.
Nálam ezek mind az usára mutatnak.
usának 3 nagy ellenfél. EU, orosz, kína. Usa arrogáns szar ország, hegemoniára törexik.
Ez a 3 entitás jól elvan egymással, usa a perifériára szorul elveszíti világbefolyását.
- Kína elsősége a hiperfegyverek és 5G terén pénzügyi világlsőség közelében. Végtelen pénzeszközök. Egyre növekvő súly a világban. Már nem csak ázsia a befolyási övezete. Nagy export piaca van és egyre inkább a magas minőségű termékek és technológia felé mutatnak a vonalak, szoros szálak EU és orosz felé, importtal is ezeket az országokat kötik magukhoz. Folyamatosan felvásárolják a stratégiai földfémek területeit. Kikötőket létesít afrikában. Ami a legnagyobb bűne a selyemút.
- oroszok nagy felvevő piac, cserébe olcsó energiát és élelmiszert biztosít ami kell a versenyképes és jól fejlődő eunak. Űrtechnika, erősödő multi cégek lehagyja usát a hiperfegyverek terén. Ráadásul már európaiaknak megbízható partnernek tekintik őket.
- EU, már nem usa az elsődleges partner, függetlenedési törekvések technológiában, haditechnikában, űrtechnikában. Bővülő piacok. Folyamatos a fejlődés. Minden adott a fejlődéshez.

Usa ezt nem tűrhette. Covid (nincs kétségem usa terjesztette el kínából inditva) Szankciók..majd jött az orosz basztatása..a liberálbolsevik eszme terjesztése, menekültek.. rátelepedni a világszervezetekre a demokratikus felépítményekre

Ez már egy mesterterv

Ennek a három entitásnak ki kellene szorítani usát, a helyén kezelni.. és leszarni mit akarnak.. de sajna meg vannak véve azok a képviselők akiknek az eu polgárok érdekeit kellene képviselni.

tudod, ha felfedsz egy i…

#1422917 Ibiza Előzmény: #1422894

tudod, ha felfedsz egy igazságot vagy ráérzel akkor érzed..igen kb ez lehet. De amiket irsz abban ezt nem érzem függetlenül attól, hogy lehet valóságalapja.
Még arra gondolok, hogy az emberek nagyon elpuhultak és az idegenekkel fel lehet éleszteni a védekező ösztönöket. De ez sem igaz mert azonnal letörik ha ilyen van még pl a német sajtóban sem lehet erről beszélni.
Tehát nem látom a mestertervet.. ok vidám, elkötelezett választók, egyszer tán munkaerő meg adózó és fogyasztó polgárok lsznek (a többség a sarki kisboltban vásáról ami azonos nemzetiségű vele) , az őslakosokra tesznek hatást a gyüttmentek, lesznek földrajzi területek ahol 1-2 éven belül lakhatatlanok lesznek a klímaváltozások miatt.. mencsük meg őket, a másik oldalon: alacsony hatásfokú integrálás, párhuzamos társadalmak.. felesleges költségek, nagy társadalmi ár (bizonytalanság, félelem, társadalmi megállapodások és közbizalom elillanása) hatalmas kulturális különbségek, a problémák megoldásához drogfogyasztás és mellé a bűnözés anarchia, nogo zónák, a bizonytalan embereket beszippantják a szekták a bűnszervezetek. A zsidók potenciális célpontok lesznek (ez is lehet cél, nyomás a zsidókra menjenek israelbe lakni, de ezek a zsidók nem igazi zsidók)

szóval nekem még nm jön le mi a tkm ez.

még egy dolog hasonlít.. nincs mesterterv.. a jóléti társadalmak a szélsőbalos áramlat a németekbe a holobiznisz miatt belevert -bűntudat, a szétcseszett "felszabadított arab országok és a internet miatt jobb életre vágyó keleti és afrikai fiatalok egyvelege adhat valami ilyet. Esetleg plusz motiváció a menekültektől nagy pénzeket vesznek el..nagy üzlet.. jut mindenkinek még a soros szervezeteknek is..
és ha még is van egy mesterterv.. usa egyik ellenfele az erős eu ezt lehet gyengíteni a bevándorlók millióival az orosz és kínai szankciókkal az ukránokkal a megemelkedett energiaköltségekkel. Az eus fejesztésre szánt pénzek átkonvertálása szociális kiadásokká.. hadimegrendelésekre usának.
EU 20évre ássa el magát, csökkenti a versenyképességét és korlátozza nagy mértékben a saját piacait.. a növekedés 20évre konyec.

hahaha

#1422906 Ibiza Előzmény: #1422861

- nem beszéltél szakadékról de azt érezteted nem jó az irány. Akkor szerinted jó az irány?
- A tudatra ébredt anyag kifejezés nem marxista hanem az élet keletkezéséhez tartozó kifejezés. Nem látod hol ébredt tudatra?
Olvass közösségi felületeket, vagy járj az életben. Kb az van amit az előzőekben írtam. Kiegészítve azzal egy része a proletár öntudat, ez az, amikor a gazdag embert flegmán szolgálják ki mert hát ők nem hajolnak meg, vagy a pincér úgy viselkedik ő senkinek nem a szolgája, ugyanez a zöldséges aki elmondja ő különben is többre érdemes 2 diplomája van.

- Fékek ellensúlyok. egyáltalán nincsenek leépítve. A sajtó 90%a liberálbolsevik befolyás alatt van. Ezt az arányt hozták orbánék kb 60/40re de a 60% így és a szélsőbalé. Csak megjegyzem anno Antall akart összehozni egy sajtótájékoztatót az eredményeikről, és a sajtó nem ment el. Viszont nyomták folyamatosan a negatív hireket és a szokások lop lop korrupció agymosásokat. Gondolom azt te is látod, a demokrácia intézményeire rátelepedett a szélsőbal és nyomásgyakorlásra használja ezeket legyen az sajtó, minősítő cégek, civil szervezetek, közösségi felületek... Már a dalfesztivált is simán nyerik ukránok mert hát szegények.. Sajnos az objektivitásnak és a független tájékoztatásnak a nyomát sem látom. Szerintem nálunk a demokrácia alapjai erősek a fékek ellensúlyok rendszere működik még sok "fejlett" nyugati országnál jobban.
- másoktól elvenni odaadni. nem vagyok nagy barátja az osztogatásnak én hiszek a piacban de az is tény az állam beruházásokkal kedvezményekkel tudja a céljai irányába terelni a piacot. Magyarországon a tsg-i és szja adó alacsony. Több adózási elv van a világon, orbánék azt választották alacsony adók a fogyasztást adóztatják a fogyasztási adókkal és ráadásul ez az ami könnyen beszedhető. Ez bevált az új számlázási rendszerrel. Nem szeretem az osztogatást mert torzítja a piacot, úgy is a kufárok kezébe kerül és az embereket nem tanítja a pénzügyek alapjaira.

- oda szavazás. amit írtál az ellenzéki duma, nem mernek szabadok lenni, kényelmesebb, agymosottak.. lóf#szt az ellenzék nem alternatíva egy mocskolódó hataloméhes csürhe, az emberek nem látnák biztosan a jövőjüket ha azok lennének hatalmon. Láthatóak a jelek. Pl karigeri vagy pico regnálása MZP meg a DK nyilatkozatai a háború kapcsán.

A tudat leépül? Nem csak átalakul. Ha csak a saját életemet nézem látom a fejlődést. Egy mostani 20-on éves okosabb többet tud mint a 60-70es években a magasabb beosztású emberek zöme.
Van egy mondás. a rossz idők erős embereket szülnek az erős emberek jó időket hoznak a jó idők gyenge embereket hoznak..
Most a gyenge emberek vannak

Az emberek most jól élnek, kényelmesen. Van jó autó, van lakás esetleg nyaraló, tudnak sütögetni, borozgatnak a haverokkal. El tudnak menni nyaralni akár a tengerpartra is. Van laposTV 200TV csatorna internet okostelefon laptop. A gyerekből kicsavarnak egy diplomát Olyan dolgok amik a régi "gazdagok"nak volt csak. olyan szintet értek el. A korábbi szegény emberek a mostani középréteg aljára került, olyan színtre amit nem gondoltak, hogy valaha elérnek. Ha akar és dolgozik most a család akkor bekerül ebbe a flowba.
Ugyanez a réteg régen mit ért el? Panellakás vagy kalákába épített kádár kockaház. Jöttek ismerősök haverok építeni utána te is mehettél egész életedben mert hát vissza kell adni. A max ez volt plusz a csetreszek. Telek, 10en éves zsiguli wartburg, szekrénysor rajta a boszorkányvér és a club99 italok vagy a jugó cézár konyak. Hitelre vett vagy oroszoktól csencselt 2tonnás szinesTV búvárszivattyú. A gyereknek mondták: fiam egy rendes szakmád legyen, később egy érettségi..és ment a kemény meló tólórák...60évesen szép temetés
Most van idő több, nem kell megszakadni, simán megvannak az élet elsődleges elemei, most már lehet tudatra is ébredni. Mindenhez is érteni, közvetlenül orbánnak írni a FB-on mekkora barom, de élvezni ezt az életet. Részt vesznek a társadalom életében, elmondják a véleményüket vagy valakijét amiről azt hiszik az övék.

a muszlim kolónia az ha …

#1422894 matgab Előzmény: #1420961

a muszlim kolónia az ha véletlenül tudna szerezni önálló politikai kvótákat - amihez azért rengeteg pénz kell ( de előbb utóbb lehet), akkor meg generálnának egy polgárháborús helyzetet.

A lényeg, hogy az emberek az államtól- pontosabban a hatalmi szervektől függjenek és a lehető legkisebb közösségi szinten tudjanak csoportosulni érdeket védeni.

Ha minden ember egyedül van, akkor bele vannak kényszerítve a mókuskerékbe és könnyű őket befolyásolni, irányítani. Ha emellé jön egy nincstelen, gyökértelen alulképzett réteg- akiket aztán végképp könnyű manipulálni, annál jobb a politikusokat irányító háttérhatalomnak.

hahaha

#1422861 TrendMan Előzmény: #1422414

Nem tudom, beszéltem én szakadékról valahol?

Nehéz ezt előre megbecsülni, de ha egy kormány a munkáját arra építi, hogy leépíti a fékeket és az ellensúlyokat, akkor ott mindenre fel szükséges készülni.

Ha a kormány vezetőjének ehhez még erős küldetéstudata is van, akkor már ingoványos területen vagyunk.

A múltbeli tapasztalatok alapján ilyenkor vagy más népek vagy bizonyos kirekesztett rétegek rovására építik ki az ideológiát ezek a fantasztikus látnokok.

Mer' ugye az egész országot, népet felfelé mozdítani egy bonyolult, hosszadalmas, sokváltozós egyenlet, mely sok finomhangolást igényelne.

Egyszerűbb valakiktől elvenni ezt-azt és másoknak odaadni.

Most tudatra ébredt az anyag? Hol?

Ez legutóbb nem marxista-leninista duma volt?

Én inkább azt látom, hogy az emberek azért szavaznak oda, hogy nekik ne legyen szükséges tudatosan alakítaniuk a politikát.

Rátestálják hát valakire, aki jelentkezett, hogy ő majd elvégzi.

Épp fordítva, a tudat leépül, nem ráébred.