Köszi:))
Hívd fel az Eisenstadt -i WKO -t, (Iparkamara) WKO.at
de most nézem az én papíromat..az építőipar átmeneti korlátozás alá esik... de ha be vannak jelentve az alkalmazottam egy német cégnél..akkor szerintem nincs semmi gond..
lehet menni minden bejelentés nélkül..
azért Eisenstadt -ot én felhívnám a helyedben...van ott egy magyarul beszélő nő is..és ott mindent elmondanak amit tudni kell....
hasznos oldal
www.bmwa.gv.at
AMS - osztrák munkaügyi hivatal..www.ams.at
Legálisan németben dolgozó brigád, a német cégtől kapna munkát ausztriai munkavégzési helyszinnel. Kérdés az hogy az osztrákoknál kell-e valami engedély vagy mivel a német cég alválalkozója nem kell semmi. Ha kell kihez kell fordulni?
Előre is köszi:))
kérdezzél...most akarunk Ausztria felé bővíteni...persze más szakterület.talán tudok valami tippet adni..
Ausztriai építőipari munkával kapcsolatban lennének kérdéseim, talán van közöttetek olyan aki válaszolni is tud rá:))
Szerintem olvasd át mégegyszer mit akarsz írni.
Egy vaslappal is megcsinálom neked, hogy egyik fele -18 fok, a másik meg +25.
A baj csak annyi, hogy állati energia kell hozzá mindkét felén.
Így érthetőbb, hogy mit akartam kihozni belőle?
Az hogy a kívül 25 fokos, belül meg -18 nem jelenti azt, hogy jó a szigetelése, csak annyit jelent, hogy jól lettek méretezve a szerkezeti elemek egymáshoz és képes arra a hűtő, amire legyártották. A szigetelés minőségét ebből még nem lehet megállapítani.
Én értem amit mondassz, a 15 pontos fizika felvételimet 15 pontra írtam meg anno :))
De nem fogyasztásról beszéltünk, csak arról, a hőszigetelő lap nem hideg az egyik oldalon, és -18 fokos a másikon. Érdektelen, mennyi energiával nem tudod áthűteni :))
Ugyanis, ha 3 cm-en szobahőmérsékletű, akkor a 3-4 cm közötti rész mit szigetel? Szobahőmérsékletet szobahőmérsékletre? Ha erre tudja egy villamosmérnök a választ, azt szívesen venném :)
Nekem könnyűszerekezetes házam van, belül gipszkarton. Ha azt meggyújtod, le a kalappal:)
ezt a kísérletet meghagyom vállalkozóbb szelleműeknek =)
Tűz ellen a legjobb a füst + CO riasztó (esetleg automata oltórendszer), éghető anyag minden lakásban van épp elég.
Ozzy
"Még ilyenről nem hallottam.
Szerintem semmivel nem tűzveszélyesebb, mint egy gyorsépítésű ház belső burkolata."
Sztem Ozzy eccerü a teendőd, gyujts meg egy darab hungarocellt egy zárt szobában aszt tarts ki ott kb 1 órán át....hirtelen megérted robag mire gondol :)
ricsi,
nincs igazad ozzynál a pont, minél nagyobb a hőszigetelés annál kisebb a hőgradiens, így a hőáram is és így az energia felhasználás is (feltéve h tartani akarod a hőmérsékletet belül) ...ez világos mint az 1x1 :)
azt mondtad, hogy a szélesebb hőszigetelés nem jobb erre hoztad fel a hűtős példát. én meg mondtam, hogy rossz a példa, mert nem bizonyítja, hogy a nagyobb szigetelés nem jobb. Azt csak úgy lehetne bizonyítani, ha a befektetett energiát mérnénk azonos körülmények, de változó szigetelésvastagság mellett.
Villamosmérnökként az ilyen egyszerű fizika nem gond =)
Én nem fogyasztásról beszéltem, hanem csak azt jegyeztem meg, nem hűl át a 3 cm-es hőszigetelés. Mert bent ugye mindig -18 fok van, a külső fala mégis szobahőmérsékletű. Nem tudom, a fogyasztás hogy jön ide, de ha gondolod vitatkozhatunk róla:)
ezzel mondjuk vitatkoznék. Az általad említett példa akkor ül, hogy ha a hűtő fogyasztását is tudjuk két különböző szigetelés mellett.
Még ilyenről nem hallottam.
Szerintem semmivel nem tűzveszélyesebb, mint egy gyorsépítésű ház belső burkolata.
Ha minden jól megy akkor benézek, de nem igérek semmit:))
Meddig tart a hacacáré?
Sokan megbuktak már a "szándék" hiánya miatt, de ezt inkább csak személyesen:))
Ahol én lakom a környéken van (volt) egy kisérleti üzem. 150-200 bar nyomáson sajtolták össze a speciális (vályogszerű anyagot) amiből a fal épült. Alul 150 cm-es falvastagság, felfelé szűkülő falazata. Felül üvegtető, ami nyáron nyitható, télen egy napenergiás ventilátor segítségével visszanyomták alulra az összegyűlő meleget. Más fűtés nem volt a házban, télen is 22 fok volt mindenhol..
bakiba,
ma jössz?
Két utcával odébb egy srác készített magának egy hidraulikus vályogvetőt. Fel is építkezett és azóta egy szép nagy, vastagfalú kockaházban lakik mindenféle komolyabb fűtésköltség nélkül ...
A vályog szerintem még nagyon sok lehetőséget tartogat magában, mind üzletileg, mind szociológiailag stb. csak még a szándék nincs meg erre, ezen hagyományos anyag újra felfedezéséhez:))
nem értek a matekhoz. Tudod hol dolgozom.. Nekem 1-2 % ide vagy oda nem számít. :DDD
Amit mondasz tökéletese igaz. Ezért változtattak az oték-on. Összességében kell megfelelni a háznak. Azért írtam lejjebb az ablakot. Természetesen egy idő után értelmetlen növelni a szigetelés mértékét, akkor technológiát kell változtatni.
Pl. Szomszédom háza: porotherm 30+d cm kőzetgyapot + 5 cm légrés + dísztégla.
és nem beszélem a lábazat, a tető szigetelésről, a fűtési rendszer méretezésről, stb.
Egy kis idézet az egyik leírásból:
Ellentétben az általánosan elterjedt szemlélettel, a falak hőszigetelése fontos, de nem a legfontosabb. Nem véletlen, hogy ez az energiaháztartást befolyásoló tényezők sorában a gazdaságosságot is figyelembe véve a hetedik, utolsó előtti helyre szorult.