Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Vállalkozás

Re: nincs cím

#129213 GáborGábor Előzmény: #129207

Két utcával odébb egy srác készített magának egy hidraulikus vályogvetőt. Fel is építkezett és azóta egy szép nagy, vastagfalú kockaházban lakik mindenféle komolyabb fűtésköltség nélkül ...

#129207 Bakiba Előzmény: #129175

A vályog szerintem még nagyon sok lehetőséget tartogat magában, mind üzletileg, mind szociológiailag stb. csak még a szándék nincs meg erre, ezen hagyományos anyag újra felfedezéséhez:))

#129206 Amatoregy Előzmény: #129200

nem értek a matekhoz. Tudod hol dolgozom.. Nekem 1-2 % ide vagy oda nem számít. :DDD

Amit mondasz tökéletese igaz. Ezért változtattak az oték-on. Összességében kell megfelelni a háznak. Azért írtam lejjebb az ablakot. Természetesen egy idő után értelmetlen növelni a szigetelés mértékét, akkor technológiát kell változtatni.

Pl. Szomszédom háza: porotherm 30+d cm kőzetgyapot + 5 cm légrés + dísztégla.

és nem beszélem a lábazat, a tető szigetelésről, a fűtési rendszer méretezésről, stb.

Egy kis idézet az egyik …

#129202 Ricsi

Egy kis idézet az egyik leírásból:

Ellentétben az általánosan elterjedt szemlélettel, a falak hőszigetelése fontos, de nem a legfontosabb. Nem véletlen, hogy ez az energiaháztartást befolyásoló tényezők sorában a gazdaságosságot is figyelembe véve a hetedik, utolsó előtti helyre szorult.

#129200 Ricsi Előzmény: #129183

Ez tényleg mást mond, de ez csak a szigetelt falra vonatkozik, és nem igazak a számok. Mert a szigetelés eredményessége lineáris. Mondjuk centinként 10%, most mondtam egy számot.

És te, aki ért a matekhoz, pontosan tudja, hogy mindig a 10%-al csökkentett értéket kell 10%-al csökkenteni, tehát ahogy nő a szigetelés, annál kisebb a hatásfoka. De ha közé légréteget teszel, akkor újra indul a 100%-ból ez az érték.

Emellett látok sok olyan házat, kívülről feltesznek óriási szigetelőtáblákat, majd a födémre egy 10 cm-es kőzetgyapotot. Pedig a meleg nagy része felfelé és a nyílászárókon megy el.

Én innen vagyok ilyen okos:

http://www.reak.hu/

#129175 GáborGábor Előzmény: #129168

Eger mellett van egy kis kovácsműhely, vályogból . Állítólag még Rákóczi idejében épült ...

;)

A Svédek olyan ablakokat építenek be, ahol 5 réteg űveg van egy tokban. Az érdekesség az, hogy minden tábla 15-20 mm felváltva, alsó, illetve felső hézaggal van beépítve. A külső-belső légnyomás különbsége révén folyamatos szellőzést biztosít.

#129174 Amatoregy Előzmény: #129168

nekem mondod?

A tető hőtükrös mikropórus tetőfólia van.

- Az ács még nemlátot ilyett. Lambériára fektette egy kis részen és mikor esett az eső cserepezés miatt a lambéria felpúposodott és nem értette. Mondjuk azt sem, hogy miért fizettem ki vele a lambéria árát.

A tévés a haját tépte. Látszik a Kékes, de nem jön a jel...

:DDDDD

#129172 Zabás Előzmény: #129170

Nem hiába az egyik legjobb hőszigetelő a préselt hó/oxigén dús jég :)

Eszkimó kunyhó!

#129170 GáborGábor Előzmény: #129165

A szigetelő anyagok mikroszerkezetét figyeljétek meg inkább. Amelyik laza szerkezetű az jobb hőszigetelő. Ezen belűl van olyan szálirányban rendezett anyag, mely a pára kifelé áramlásáért felel ...

#129168 Bakiba Előzmény: #129145

Páratechnika a lényeg, homlokzat, nyílászárok, födém vagy tető megfelelő szigetelése. Az U érték fontos, de ami érdekes, hogy a fenti felsorolás fordítottan érvényes az energia megtakarítás szempontjából, mégis a homlokzat van preferálva /lobbi/ pedig a legkevésbé hatékony viszont látványos /anyú, nézd milyen szép lett a házunk/. Sajnos idehaza a technológia betartása kissé szabadon kezelt:))

Élhetőségi szempontból nekem egy vályogból épült, megfelelő vízszigeteléssel ellátott /talajvíz, talajpára/ födém szigeteléssel /mint régen ahogy a padláson tartott termények szigeteltek/ önmagában megfelelő klima értékeket adó épület a kiindulópont:))

#129165 Ricsi Előzmény: #129145

30 cm szigetelés sem ér többet, mint az 5 cm. Nekem van szigetelési szakember ismerősöm.

Ha közé teszel légréteget mondjuk 5 centinként, akkor ok, de az összefüggő 30 cm baromság.

De a gyáraknak nem az az érdeke, hogy ezt elmondják neked.

Parasztos logikával élve:

Ha megfogod a mélyhűtőd külső szélét, pont szobahőmérsékletű, belül viszont -18 fok van. És a falvastagsága mondjuk 4 cm.

#129150 Hathor Előzmény: #129145

Az EPS-es ház sem penészedik be, ha jól alkalmazzák!

Új házaknál előfordul, hogy idő előtt költöznek be és nem száríják ki a lakást! Múlt héten vakoltak, festettek, ma költözünk címen van bepenészesedés.

Mi fél évig szárítottuk a házat levakolva, üresen. És semmi penész nincs 6cm eps, 44es porotherm mellett.

Egyébként pogácsásan kell felrakni vezető sínnel és akkor légrés van a nikecell alatt, nem telibe kell kenni a nikecellt

#129145 Amatoregy Előzmény: #129133

Elég nehéz páratechnikailag ezt megoldani. A külső homlokzati hőszigetéelés (már az odavaló) mikropórusokat tartalmaz. Ezálta nem dunsztolódik be a ház. Az más kérdés, hogy ez jóva drágább mint a hagyományos eps.

utána meg csodálkoznak, hogy penészedik.

Egyébként meg egy 38 porotherm nf fal + 5 cm u (K) értéke 0,35 körül van. Egy argon gázzal töltött 4-16-4 low-e ablaké 1,1 körül. Az ablak keret ennél több. Szóval ahhoz hogy igazán jó legyen ahhoz 3 rétegű ablak kell.

passzív ház már létezik németben (meg máshol is). Ott a szigetelés miatt elég ha a könyhában megy a gázégő az az egész lakást felfűti. ja ott 20-30 cm-es szigetelés van a házon, + úgy kell tájolni hogy ezt ki is tudd használni..

#129133 Robag Előzmény: #129108

Azért a belső hungarocell felvet némi tűzvédelmi / füstmérgezési aggályokat szerintem.