:) 1900alá kerölés necces lehet.
:) 1900alá kerölés necces lehet.
wazzeg, te olyan optimista vagy, hogy beülnél a Moby Dickre vadászni egy gumicsónakba egy fogpiszkálóval és egy adag majonézzal "felfegyverkezve"...
Ha egy hír, amiről nem tudunk semmit 25%-ot növelt, mi lesz, ha tudunk is majd róla valamit! ;) :D
nem elég pozitív szerinted az, hogy 25%-kal nőtt az árfolyama, amióta a hír (amiről még mindig nem tudunk semmi konkrétumot) megjelent?
Képzelj el egy otp-t , hogy a hír hatására nőne mondjuk 6.200-ig 3 nap alatt...
Igen, ez is lehet, jobban átgondolva! (de 2000 Ft-on alulról már nem nagyon van, mert még önthették volna, ha lenne)
Viszont a mai napot, ha megnézzük, itt már keményen be volt szorítva az árfolyam!
Amint elindult valamerre, mindig visszaterelték...
Ahogy írod az utolsó mondatodban, a tőzsdében az a szép, hogy semmi sem biztos :)
Leszögezhetjük viszont, hogy a 24mrd-s keretszerződés, amiben ők is részesek, inkább pozitív irányba fogja vinni hosszabb távon, mint negatívba! Főleg, amint számokat is lát majd belőle a "világ" :)
Ez nekem meg pont azt mondja, hogy kis részvénydarabszámmal felhúzták és ráöntötték a dupláját a spekikre...
Ha nagy indián törzsfőnök lennék, akkor azt mondanám, hogy ez nem jó előjel.
Mondjuk a tőzsde azért szép, mert az adott jelekből mindenki mást olvas ki és azonkívül ott vannak a jeladók is...
Még valami ehhez a sorhoz:
"Felfelé + öntés + tömés:
2009.09.08 2500-ról fel 2750-ig onnan le 2550 -ig forgalom: 39.589 db (itt már öntöttek - tömtek!)"
2750-ig 19.000 db vitte fel :) a maradék 20.000 már lefelé volt 2550-ig.
Összegézés:
1645->2750-ig ~69.000 db
2750->1998-ig ~110.000 db
Oké, benne van az is, hogy valakinek volt régebbről (pl. 2009.04.23.)...
Meglátjuk mit hoz a jövő! :)
Nekem ezekből a forgalom adatokból nagyon úgy látszik, sőt a maiból, hogy mesterségesen rakták vissza ~2000-re!
Ma be is szorították rendesen 2025 környékére.
Speki(k)nek, aki(k) felhúzták nincs ennyi rv-e már..
Szerintem is kgy-ig várnak, addig nem engedik.
És valaki gyűjti ~2000-ren (50-60k fordult meg itt az elmúlt 3 napban!)
A darabszámokból nekem nagyon úgy tűnik, hogy mesterségesen tartják lent!
Felfelé:
2009.09.04 1645-ről fel 1977-ig forgalom: 17.236 db
2009.09.07 2010-ről fel 2372-ig forgalom: 33.207 db
Felfelé + öntés + tömés:
2009.09.08 2500-ról fel 2750-ig onnan le 2550 -ig forgalom: 39.589 db (itt már öntöttek - tömtek!)
Lefelé, öntés:
2009.09.09 2550ról le 2150-re forgalom: 46.152 db
2009.09.10 2149ről le 1998-ra forgalom: 44.445 db
Nyitó-záró árakat írtam (max. az ugye valahol 2750 környékén volt)
jól látod sztm. Kis forgalommal húzták fel, tömés...
én itt pont nem látok mesterségesen letolt árfolyamot.
Szerintem mesterségesen pörgették fel és 2500-2700 között elkezdték önteni. Mivel azóta senki nem akar és nem mer venni, ezért mitől menne fel az árfolyam?
Majd talán a kgy-n lesz valami story...
Már látszik, hogy mesterségesen tartják lent az árat (a cég)!
A mostani rallyban senki nem vett meg annyi részvényt, hogy még pénteken is 2000 Ft-ig
bármikor le tudja szorítani az árfolyamot! Nem érheti meg egy spekinek sem mínuszban szórni!
Ők inkább engednék az árat feljebb menni, mert pénteken mehetett volna és finomabb módszerrel, magasabb áron megszabadulhatott volna, ha még annyi részvény rajta maradt!
Ehhez egyszerűen végig kell nézni az elmúlt félév kötéslistáját, szóval ezt egy 5% alatti tulaj csinálja... (aki valószínűleg 04.23-án 77,6k rv-t vett, 1955 körüli átlagáron...)
Ügyesen meg lehet lovagolni ezeket a rallykat, de amíg érzelmekkel csinálom, addig mindig be fogok ragadni!
Sok mindent kell figyelni egy rallyzó papírnál, plusz kitűzni egy szigorú % nyerőt, mondjuk 5-10% és ott egyből dobni. Vagy ha ezt nem éri ezt el, és van egy-két nagyobb beleadás, akkor is rögtön dobni. Úgy mint egy gép.. Na ezt nehéz megtanulnom.. :)
:)
Reméljük, hogy nem kell sokáig "székelni" :D
Mondjuk a sztori megvan, mehet fel!
Kicsit most megnyugodtam, hogy nem a tulaj(ok) szórják!
Aki meg szórja annak már nem sok lehet... (mármint olyan árról, hogy megérje elszórni)
Másabb téma:
Nagyon jó a NetBrokiban ez a Markers lehetőség! (szeptemberben még ingyenes)
Lehetett látni ennél a részvénynél is az indikátorokon, hogy kb. mikor fordulhat...
Na de akkor még pont nem használtam a Markerst :S :D
Határozott fejlődést tapasztalok magamon: ebbe a papírba már nem szálltam be a rally tetején a lemaradókkal. :)
Remélem nem kell sokáig ülnöd benne.
Mégsem Illés úr öntötte:
http://www.bet.hu/newkibdata/102743710/FreeSoft_090910_TB.pdf
Kinek lehet annyi, hogy megérje önteni 2000-ig??? Valaki 2000 Ft alatt gyűjthette, de olyan sokat nem hiszem, hogy tudott...
Mondjuk beállhatott alá a Concorde is gyűjteni egy kicsit, aztán csinál még egy rallyt :)
Franc tudja mi lesz, bármi lehet ez a legjobb benne :)
"de még aznap délután (ráadásul kicsit magasabban) vissza is vettem"
Ugyanilyen idióta voltam én is, igaz én nem magasabban vettem vissza, hanem alacsonyabb áron többet... (sőt eljátszottam vagy 2szer)
Erre senki sem számított, hogy Illés úr ledob néhány (tíz)ezer részvényt!
Tegnap reggel még vételi erő is volt nyitóban, aztán egyből nyakon öntötte..
Itt aztán nem fog tudni kiszórni 200ezer részvényt még, főleg így, hogy leveri az árat ész nélkül!
Kételkedem benne, hogy a Concorde így csinálná, ha azt a megbízást kapná, hogy adjon el mondjuk 30-50.000 részvényt. Szerintem itt Illés egy kicsit odaszúrt a cégnek, mondhatta a brokiknak, hogy gyilok módra csinálják :)
Ezzel elriasztott most minden kisbüfit egy időre!
A maradék részvényt, majd a kgy felhatalmazása után meg megveszi tőle a Freesoft...
Remélem, hogy többet nem önt már (bár ki tudja, mérges lennék én is önteném :D).