Akutyamegamacska! Teljesen elkerülte a figyelmemet.... Ha beerősödne a Dollár, ez simán veri az ezret:(
Akutyamegamacska! Teljesen elkerülte a figyelmemet.... Ha beerősödne a Dollár, ez simán veri az ezret:(
zászló volt benne és egy ék van most ... de fülicsészét is lehet látni, de dupla csúcsot is :o) ki mit akar csakfelbontás kérdése az egész
Bakibá, na ez jó, 25-én kuncogás lesz:))
Nagyon úgy fest, hogy az ünnep miatt sokan teszik aranyba, ezüstbe a pénzüket, ugyan nem értem miért, de egyelőre így néz ki. Az arany két nap alatt 40$ fölött emelkedett uszkve 5%-ot.
Szóval okosak, nem okosak ez van:))
Úgy halottam,féléves csúcson zárt, ami szintén nem a részvénypiacok erősödését vetíti előre szerintem.......
Okosabbak már menekülőre fogták, ugye, bakibá??
4órás szétfeszítve, naposon jócskán kint, hetes és hónapos továbbra is érdekes, kivárás, de nemsoká belépő :o)))
az aranyhoz nem értek, de ezt találtam:
http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=120145
a hetes csártban is ez van benne.
ui4.: arrol nem beszelve hogy bef. arany vetele utan nem kell adozni.
HOgy is van ez?
Ha veszek egy telket, szinten befektetesi cellal, vagy reszvenyt, minden utan adozok.
Itt meg: "vegyetek csak vegyetek emberek, ezutan meg adozni sem kell...."
kitapitottam egy osszeeskuves alapjait....:)))))
felhoznam a topikot.
bef. arany miatt irok ide, nem erdekeltseg miatt (nem akarok venni), csak erdekessegkeppen...
egyre tobb aranyat lehet venni, (aranypiac.hu, solarcapital, ywsgold.com), kulonbozo arakon (2 gram 15-17ezer, utobbinal 30ezer)....
nekem ez az egesz buzlik.
Az eddigi "elerhetetlen" arany (kozember szamara), most csak ugy megnyilt az ut, es adjak az aranytomboket?
es en mint vevo, majd kinek adom el?
bank nem veszi meg. Masik kozember vagy van neki (tehat nem vesz) vagy nincs neki (mert masban latja jobbnak a befekteteset, mondjuk telek)...
Ha veszek valamit , akar befektetesi celbol, akkor is szamolnom kell hogy eladom egyszer (mondjuk 5 ev mulva).
Ha krach lesz es aranyert adnak majd egy zsak krumplit, akkor pont egy zsak krumplit fog erni az ara...ha nem lesz vilagvege akkor meg ki venne meg?
szoval nem tetszik nekem ez, hogy hirtelen vegyen a nep aranyat..... ócsóért....
(ui,:1Ursi velemenyet szivesen latom.
ui2: szerintem spekulativabb tozsdei termek mint az arany nincs. nincs mogotte semmi...olajarnal is legalabb van hetente-szerdan-keszletadat jelentes..... no, de ez mar speki-tozsde, nem bef. arany.
ui3: ez csak elmelkedes, filozofalas volt. Én jobb szeretem ekszerben.:))
a technika ördöge még beleszólhat.
lásd hetes csárt.
várok.
Jahhh, a tömeg (befektetési céllal) veszi, az ékszer felhasználás csökken (szezonálisan), a termelés nő, a jegybanki eladások looming, szal......
igen.
sajna egyelőre nem látom hol tudnék benne hosszabb pozit felvenni.
ez, amit meg a t. elemzők megadnak elég széles sáv ...
Ez nemtom Ursi olvastad-e?
"
Válságban csak befektetésnek kell az arany
(2009.08.19)
Csaknem tizedével csökkent a világ aranykereslete a válság miatt. A visszaesést az ékszervásárlások zuhanása okozta, befektetési szándékkal továbbra is sokan veszik a nemesfémet.
Az ékszeripar is megszenvedte a gazdasági recessziót: az idei év második negyedében 9 százalékkal 719,5 tonnára csökkent a világ aranykereslete, jórészt amiatt, hogy az ékszerészek kevesebb aranyat vásároltak – tette közzé szerdán a nemzetközi arany tanács (WGC). Ugyanakkor a befektetési céllal történt vásárlások jelentősen nőttek, 151,9 tonnáról 222,4 tonnára, s ez mérsékelte a csökkenést.
Az ékszerarany iránti kereslet 22 százalékkal 404,1 tonnára esett a második negyedben az egy évvel korábbihoz képest, elsősorban amiatt, hogy a legnagyobb vásárlónak számító Indiában 31 százalékkal 88 millió tonnára esett vissza a felhasználás. Ugyanakkor a második legnagyobb fogyasztó, Kína kereslete 6 százalékkal 72,5 tonnára nőtt. Visszaesett az ipari célú aranyfelhasználás is, 21 százalékkal 93,1 tonnára.
A világ aranytermelése 14 százalékkal nőtt a második negyedben, 927 tonnára az egy évvel korábbi 812 tonnáról. Az arany ára jelenleg 940 dollár unciánként, elemzők szerint a második fél évben az ár 850-950 dollár között ingadozhat."
Minden tiszteletem mellett is Ursi doktornő meg kell jegyeznem nemtom mit látunk másképp, mert én mostani beírásban nem állítottam semmit :)
hát spade doktor másképp látjuk akkor ... szokás szerint :o)
Ritkán írok szakmait, nem lehet mindennap igazgyöngyöt kiizzadni :), ha meg leirtam minek ragozzam.....
Nem hiszem h csak a spekik mozgatnák az euro/usd-t illetve h csak az ö kedvükben járna az árfolyam, valeszeg magasabb összefüggések vannak itt :) az ellenállás áttörve mindenesetre
Az arany hónapos csártja is igen érdekes.....
és érdemes megnézni a hetes eurusd csártot is és az összefüggést megtalálni vajon a spekiknek milyen irányban érdemes elmozdítani eur-t és ez hogyan hat majd az aranyra :o)
mindenesetre poziba léptem.
meglátjuk jól okoskodtam-e.