Regisztráció Elfelejtett jelszó

Vállalkozás

Re: nincs cím

#106701 pruntyoke Előzmény: #106685

nekem már csak volt :D mert a vállalkozást megvette a konkurrecia már több mint 1 és fél éve

még midig van kettő kisebb, egy ingtlan (iroda-raktár) bérbeadás és egy szőlőtermesztő kft.

de ott nincsenek alkalmazottak

kék könyvvel alkalmazok nagy ritkán a szőlőbe, azt ki lehet bírni arra a rövid időre

:)

#106692 Ricsi Előzmény: #106684

Nekem könnyűszerkezetes házam van, baromira meg vagyok elégedve vele.

A szomszédé ytong, kb mindkettő ugyanakkora, és nálunk van melegebb, mégis kb. fele a fűtési költségem.

Az oroszok, finnek, canadaiak is fából építkeznek, pedig ott van kő dögivel.

#106685 BudFox Előzmény: #106670

Teneked milyen vállalkozásod is van ?

meg még a többeket se tudom : Amatoregy ? Ricsi ?

#106684 BudFox Előzmény: #106633

Usákok lényegében ilyen bungallókban laknak..itthon ez nevetséges lenne...persze szépennéz ki meg minden....azért lehet hogy csak ilyen házra futja majd nekem is..sosem lehet tudni...hurrikn fel ne kapja.

#106681 Ricsi Előzmény: #106642

6 hónap próbaidő, utána 1 éves szerződés. Aki 6 hónapot lehúz, már talán kibír még 1 évet:)

#106670 pruntyoke Előzmény: #106642

ez van a munka törvénykönyvben?

nem ismerem a határozott idejű munkaszerződés feltételeit

nalam csak határozatlan idejű volt

fizettem is rendesen végkielégítést mikor addig ügyeskedett az egyik alkalmatottam

míg ki nem erőszakolta, hogy ki legyen rúgva 6 év munkaviszony után (horror fizetéssel a munkaköréhez képset)

:S:S:S

#106633 Hathor Előzmény: #106603

Bocsi, kajálni voltam..

nem szoktam, mert mint mondtam, nincs szabadidőm, így TVt nem nézek egy percet sem. Ha van egy kis időm 8után, akkor az a családé, amikor elalszanak, akkor jövök vissza néha a géphez, megnézni a történéseket, usat.

Egyébként sem tudnék hozzászólni a könnyűszerkezetes házakhoz

Na offolok egyet:

OTP 4770re ment amig kajáltam :)

#106617 pruntyoke Előzmény: #106613

tekintsd magad szerencsés embernek

szerintem Bp-en arrogánsabbak az alkalmazottak

vidéken tán még szorult beléjük emberi érzés

:D

#106613 BudFox Előzmény: #106612

pontosan igy van....nekünk munkaadóknak milyen jogaink vannak ?

jó meg lehet szabni hogy mikor mehet el szabadságra...meg hogy hogyan csináljon...de nem sok minden...

nekünk szerencsére nincs olyan sok bajunk az alkalmazottakkal..jó a viszony mindenkivel..

#106612 pruntyoke Előzmény: #106610

ahogy mondod,

viszont én azt vettem észre a több mint 20 év alatt, hogy a munkavállaókat jobban védi a jog mint a munkaadókat

:-)

#106610 Kriszti@n Előzmény: #106608

én idén kezdtem el ezt bevezetni..ha nem tetszik el lehet menni...kemény,de az én érdekeimet nekem kell védenem..

#106608 pruntyoke Előzmény: #106602

ezt csak akkor tudod kivitelezni szerintem, ha már az elejétől így vezetted be a munkaszerződést és minden ottlévő alkalmazottadnak is határozott idejű a szerződése.

amint megmelegedett a lába alatt a talaj az alkalmazottnak és kiderül, hogy neki nem határozattlan idejű a szerződése rögtön elmegy és feljelent és ha nincs szerencséd még diszkriminációval is meggyanúsít

:S

#106604 pruntyoke Előzmény: #106595

hát igen,

nehéz megbírkózni a konkurrenciává avanzsálodott alkalmazottal mikor tetőtől

talpig ismerik a stratégiádat és árképzésedet + még van instant vevőkore is

:S