Regisztráció Elfelejtett jelszó

Alteo

k

#843321 Fornit

https://www.portfolio.hu/vallalatok/energia/kotven...

"Az Alteo Energiaszolgáltató Nyrt. az általa kibocsátott 2019/I.

elnevezésű 925 millió forint össznévértékű, 2019. júliusában lejáró zéró

kupon kötvény refinanszírozását tervezi, melynek során zártkörben -

akár a korábbi kötvények lejáratát megelőzően - kamatozó, vagy zérókupon

kötvényeket kíván kibocsátani, amelyeket ezt követően be kíván vezetni a

Budapesti Értéktőzsdére."

gyj

#832176 Kissherceg

A harmadik negyedévben is nőtt az ALTEO árbevétele

Növekvő árbevétel mellett, a 11 milliárd forintot is meghaladta a befektetési és fejlesztési volumen 2018 harmadik negyedévének végére

Budapest, 2018. november 19. – Az ALTEO Csoport 2018 első 9 hónapjában 303 millió forintos nettó eredményt ért el, teljes árbevétele pedig 13 milliárd 257 millió forint volt, utóbbi 7 százalékkal több az előző évi bázisidőszakhoz képest – áll az energetikai vállalatcsoport 2018 első három negyedévére vonatkozó nem auditált pénzügyi eredményeit bemutató befektetői prezentációjában. A Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriás kibocsátója 1 milliárd 167 millió forintos EBITDA-értékkel zárta a harmadik negyedévet. A 2017-2019-es stratégia keretében megvalósuló 10-15 milliárd forint nagyságrendű befektetési, beruházási programból szeptember végéig 11 milliárd forintot meghaladó befektetési és fejlesztési volumen megvalósítása indult el.

A 2018-as év az ALTEO számára a befektetések és beruházások időszaka, így a vállalat tevékenységét tekintve az év második felében is a 2017-2019-es stratégiával összhangban lévő, 10-15 milliárd forint nagyságrendű befektetési, beruházási program megvalósítása áll a fókuszban. A program keretében a harmadik negyedév végére a realizálható befektetési és fejlesztési volumen meghaladta a 11 milliárd forintot. Ezen belül is a saját kivitelezésű, elsősorban naperőmű beruházásokra koncentrál a Csoport, amelyek kivitelezési profittartalma így a Csoporton belül marad és a projekt jobb megtérülésén keresztül növeli a részvényesi értéket.

Eseménydúsan telt az év eddigi része az ALTEO számára: tovább haladtunk a tavaly megkezdett úton és a 2016-ban meghatározott célok szerint vélhetően 2019 első félévének végéig megvalósítjuk a 10-15 milliárd Ft körüli beruházási terveket. A harmadik negyedév végéig a portfóliónkba került fotovoltaikus projekttársaságok révén, terveink szerint 2019 első félévének végére az ALTEO Csoport naperőművi portfóliója eléri a 20 megawattos teljesítményt. Az év hátralévő részében tehát amellett, hogy továbbra is keressük a releváns beruházási és növekedési lehetőségeket, a cégcsoportunk erőforrásait a folyamatban lévő projektek kivitelezése köti le” – értékelte az eredményeket ifj. Chikán Attila, az ALTEO Csoport vezérigazgatója.

Az árbevétel a tavaly év azonos időszakához képest 7 százalékkal növekedett, 13 milliárd 257 millió forintra, elsősorban a villamosenergia és földgáz kiskereskedelmi szegmens 40 százalékos bővülése miatt. Ezt mérsékelte az Energetikai vállalkozások és szolgáltatásokszegmens csoporton belüli kivitelezési fókusza, illetve az, hogy három, kötelező átvételi rendszerben termelő szélerőmű 2018. első félévének végére megtermelte a rendszerben termelhető maximális mennyiséget, így azok már piaci áron, alacsonyabb árbevétel mellett értékesítik termelésüket.

Az EBITDA 1 milliárd 167 millió forint volt szeptember végén, amely 18 százalékos csökkenést jelent a tavalyi őszihez képest. A visszaesést továbbra is a KÁT-ból kiesett szélerőművek alacsonyabb EBITDA-ja, a megnövekedett CO2 ráfordítások és egyes 2017-ben elszámolt egyszeri, kedvező tételek bázist növelő hatásai okozzák.

o 16

#819517 Fornit

"

 • Április 20-án tartotta közgyűlését az Alteo, amelynek keretében a közgyűlés az éves beszámolók és az üzleti jelentés elfogadása mellett az közgyűlés döntött a 250 098 816 forintnyi osztalék kifizetéséről is, amely részvényenként bruttó 16 forintos osztalékot jelent, miután a vállalat a saját részvényei után nem fizet osztalékot.
 • A részvényenkénti 16 forintos osztalékkal és az Alteo részvények jelenlegi, 720 forintos árfolyamával számolva 2,2 százalékos osztalékhozam adódik.
 • Az Alteo közgyűlése mindemellett felhatalmazta a társaság igazgatóságát arra, hogy 2018. április 24. napjától 18 hónapon át saját részvényeket vásároljon, az így megszerzett részvények száma nem lehet több, mint a mindenkori alaptőke huszonöt százalékának megfelelő össznévértékű részvények száma."
 • Re: nincs cím

  #815759 Kissherceg Előzmény: #814988

  A 2017-es január-februári extrém hideg időjárás ellenére a tőzsdén jegyzett magyar energetikai vállalat árbevétele az előzetes számok alapján 32 százalékkal, közel 18, 5 milliárd forintra nőtt, míg a cég EBIDTA-értéke mintegy 1,8 milliárd forintot ért el 2017-ben – derül ki a vállalat most közzétett, 2017-re vonatkozó, nem auditált számokat bemutató előzetes gyorsjelentéséből. Bár a tavalyi EBIDTA a 2016-os kiemelten sikeres év hasonló mutatója alatt maradt, az árbevétel növekedése és a sikeres befektetések biztosítják az ALTEO növekedési stratégiájának fenntarthatóságát.

  A tőzsdén jegyzett alternatív energetikai csoport frissen közzétett időközi gyorsjelentéséből kiderül, hogy a közel 18,5 milliárd forintos árbevétele 32 százalékos, míg a 923 millió forintos nettó eredménye 12 százalékos növekedést tükröz az előző évi bázisértékekhez képest. A vállalat 1,8 milliárd forintos EBIDTA-ja mintegy 22 százalékkal marad el az egy évvel korábbi bázisidőszak adataihoz képest.

  A növekedés köszönhető egyrészt az új, külső termelők virtuális erőműhöz csatlakoztatásának. Másrészt fontos szerepet játszott a bővülésben a nagyobb strukturált villamosenergia-termék értékesítési árbevétele, új vállalkozási munkák elnyerése, valamint a villamosenergia-kiskereskedelem volumenbővülése. Az eredményeket javította az is, hogy a földgáz-kiskereskedelem sikeres első szezonját zárta, a második szezonban pedig folytatódik a növekedés. Ezen kívül sor került a tiszaújvárosi hőszolgáltatási, valamint a HEINEKEN ipari energiaellátási szerződéseknek a meghosszabbítására.

  „Ígéretes és dinamikus pályán vagyunk, hiszen a tavalyi évben megkezdett és némely esetben már le is zárt beruházások és fejlesztések biztosítják az ALTEO növekedési stratégiájának fenntarthatóságát. A tavalyi év legfontosabb feladata a befektetőink felé vállalt fejlesztések és beruházások időarányos megvalósítása volt, amelyet sikerrel teljesítettünk, és amelytől eredményességünk további javulását várjuk. Emellett a meglévő portfóliónkat is eredményesen működtettük, amelyre bizonyíték az árbevétel bővülése, ráadásul ez minden szegmensben megfigyelhető” – mondta ifj. Chikán Attila, az ALTEO Nyrt. vezérigazgatója.

  A 2017-2019-es stratégiával összhangban tavaly elkezdődtek a beruházások és befektetések, melyek fő fókuszában a megújuló, valamint az energiatárolási projektek voltak. A domaszéki naperőmű-projekt akvizíció tavaly decemberében zárult, amely 800 millió forint körüli beruházási, befektetési értéket képviselt, a depóniagáz-bővítési projekt Debrecenben egy közel 300 millió forintos fejlesztésnek bizonyult, a monori projektcégek megvásárlásával pedig egy 4 MW-os, további naperőmű projekt is az ALTEO tulajdonába került. Ezeken kívül további, elsősorban ugyancsak naperőmű-projektek kezdődtek meg, az ALTEO Igazgatósága ugyanis a már említett domaszéki és monori projektekkel együtt összességében közel 10 milliárd forint értékű megújuló energetikai beruházás megvalósításának feltételrendszeréhez adott jóváhagyást.
  A gázmotoros erőművi érdekeltségeinek bővítése jegyében a Zugló-Therm Kft. 51 százalékának akvizícióját illetően is adás-vételi szerződést írt alá a társaság, az akvizíció zárása folyamatban van. A megújuló alapú és földgáz tüzelésű energiatermelési pozíciók bővítése mellett, az év fontos, megkezdett beruházási eseménye volt az energiatárolási célú akkumulátoros K+F+I projekt indítása, amelyhez a társaság jelentős, összességében közel 500 millió forintra rúgó támogatási forrást is el tudott nyerni.

  Re: nincs cím

  #814988 Kissherceg Előzmény: #809632

  Bodnár Zoltán személyében február 19-től egy újabb, széleskörű nemzetközi vállalati környezetben szerzett tapasztalatokkal rendelkező felsővezetővel bővül a tőzsdén jegyzett energetikai vállalatcsoport menedzsmentje. Az új gazdasági vezető vezérigazgató-helyettesi pozícióba érkezik, és felel majd az ALTEO Nyrt. és tagvállalatainak pénzügyi, controlling és számviteli működéséért, valamint az IT és az irodavezetés területekért. További szervezeti változás, hogy Kovács Domonkos, a vállalat korábbi tőkepiacok és M&A igazgatója szintén vezérigazgató-helyettesi minőségben folytatja munkáját az ALTEO Csoportnál.

  Bodnár Zoltán 2009 óta volt a UPC vezetői csapatának tagja, 2009-től 2014-ig Magyarországon, majd 2014-től a cég varsói központjában töltött be pénzügyi felső vezetői pozíciót. Az 51 éves szakember korábban hasonló beosztásban dolgozott többek között az AstraZeneca, a Diageo és a Dreher Sörgyárak menedzsmentjében is. „Az ALTEO Csoport az ország egyik vezető energetikai vállalata, ráadásul tőzsdei cég is. Nagyon izgalmas utat járt be eddig, gyorsan növekedett, és biztos vagyok benne, hogy a fejlődés a jövőben is folytatódni fog. Örülök, hogy gazdasági vezetőként én is részese lehetek az ALTEO sztorinak” – mondta az angolul és franciául anyanyelvi szinten beszélő Bodnár Zoltán. Az új gazdasági vezérigazgató-helyettes diplomáit a Budapesti Kereskedelmi Főiskolán és a Corvinus Egyetemen, valamint az amerikai Purdue University-n szerezte.

  Az új vezérigazgató-helyettes érkezésével egy időben az ALTEO Csoport korábbi tőkepiacok és M&A igazgatója, Kovács Domonkos szintén vezérigazgató-helyettesként felel majd a továbbiakban ezeknek a területeknek a működéséért.

  „Az ALTEO töretlenül halad a nagyvállalattá váltás útján, korábban már bejelentett befektetési projektjeink 10 milliárd Ft-ot meghaladó mértékben növelhetik az ALTEO Csoport által menedzselt energetikai eszközállományt és ez még nem is a teljes befektetési pipeline. A most végrehajtott felsővezetői változások a tőzsdei nagy-vállalati létre, az esetleges nemzetközi terjeszkedésre való felkészülést hivatottak támogatni” – emelte ki az új vezérigazgató-helyettesi kinevezések kapcsán Ifj. Chikán Attila, az ALTEO Csoport vezérigazgatója.

  Re: nincs cím

  #809632 Kissherceg Előzmény: #782463

  Lezárult az ALTEO Group anyavállalata, az ALTEO Energiaszolgáltató Nyrt. részvényeinek felosztása, az új részvények jóváírásra kerültek a befektetők értékpapírszámláin. A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett energetikai társaság rendkívüli közgyűlésének döntése értelmében az ALTEO Nyrt. 100 forint névértékű törzsrészvényeinek helyébe egyenként 8 darab, 12,5 forint névértékű törzsrészvény lépett.


  Az ALTEO Energiaszolgáltató Nyrt. nyolcadolt részvényeivel a megfelelő szabályzatok értelmében 2017. december 6-tól már kereskedhettek a befektetők, az elmúlt három tőzsdei kereskedési napon összesen közel 20.700 részvény cserélt gazdát több mint 14 millió forint értékben, 116 kötés során. „Három kereskedési napot követően egyelőre még nehéz bárminemű tapasztalatot megfogalmazni, de a visszajelzések és a kereskedési adatok alapján úgy tűnik, hogy a piac pozitívan fogadja a részvények felosztását. Az eddigi eredmények hosszabb távon mindenesetre bizakodásra adnak okot” – mondta Ifj. Chikán Attila, az ALTEO Group vezérigazgatója.

  A társaság rendkívüli közgyűlése 2017. november 8-án döntött arról, hogy az ALTEO Group anyavállalata, az ALTEO Nyrt. alaptőkéjének változatlanul hagyása mellett nyolcszorozza meg részvényei számát. A vállalati papírok nyolcadolása eredményeképpen a korábbi 2.050.150 darab 100 forint névértékű „A” sorozatú törzsrészvény helyébe 2017. december 8-án 16.401.200 darab, egyenként 12,5 forint névértékű dematerializált törzsrészvény lépett. A részvények felosztása a vállalati papírokhoz kapcsolódó egyéb jogokat nem érintette.

  Re: nincs cím

  #781698 matgab Előzmény: #755742

  szoktam hallani a rádióban a részvény jegyzési lehetőségről...

  Első véleményem az, hogy itt az elmúlt 15 évben a magyar tőzsdén, olyan részvényt, amit bárki bárhol lejegyezhetett az mindig bukó volt, egy átkűrás...

  Másrészt olyan cégnek sem adnék egy fityinget sem, aminek az elnök bezérigazgatója ifj. Chickán nem bírja normálisan kimondani a saját cégének a nevét egy rádió reklámban.

  Azt mondja isten bizony, hogy Altoa részvényeket jegyezzek... Hallgassátok meg!

  Re: nincs cím

  #755742 Kissherceg Előzmény: #753318

  Az összes szükséges engedély és felhatalmazás birtokában a következő gázév kezdetével, 2016. október 1-től elindítja gázkereskedelmi üzletágát az ALTEO Group. A vállalatcsoport a ma már az árbevétel jelentős részét biztosító villamosenergia-kereskedelmi üzletága mintájára konzervatív stratégia mentén lép be a gázkereskedelmi piacra.

  A 2016. október 1-jével induló új gázév kezdetével indítja el a tőzsdén is jegyzett ALTEO Group a vállalatcsoport gázkereskedelmi üzletágát. A vállalat minden szükséges engedéllyel rendelkezik, az új üzleti tevékenység megkezdésére az ALTEO igazgatósága is rábólintott.

  „Ez egy fontos lépés a számunkra, hiszen a gázkereskedelem elindításával válik teljessé a vállalatcsoport energiakereskedelmi portfóliója. Emellett a Smart Energy Management együttműködések keretében is még integráltabb, még teljesebb szolgáltatatást leszünk képesek nyújtani ügyfeleink számára” – hangsúlyozza Ifj. Chikán Attila, az ALTEO Group vezérigazgatója.

  Az ALTEO a villamosenergia-kereskedelmi üzletág fejlesztésének mintájára konzervatív, de határozott stratégia mentén indítja gázkereskedelmi tevékenységét is. „Földgáz beszerzési oldalról hiába ismerjük már a rendszert és vannak kiváló, az energiakereskedelemhez értő szakembereink, ennek a műfajnak a finomságait nekünk is meg kell tanulni. Felesleges köröket ugyanakkor nem futunk, már a kezdetektől fogva ügyfelekkel akarunk dolgozni, növelni akarjuk a vevői körünket, a saját erőművek ellátása ebből a szempontból fontos, de nem elsődleges célja az új üzletágnak” – emeli ki a vezérigazgató.

  Re: nincs cím

  #753312 Kissherceg Előzmény: #740878

  A megerősödött energetikai csoport mind árbevételét, mind EBITDA-szintjét jelentősen növelte 2015 első három félévében

  Árbevételét 65, EBITDA-szintjét 81 százalékkal növelte az ALTEO Group 2015 első kilenc hónapjában a múlt évi bázisidőszakhoz képest. Az eredményesség jelentős javulása többek között a kiemelkedően teljesítő szélerőműveknek, a továbbra is töretlenül fejlődő energiakereskedelmi üzletágnak és sikeres Sinergy-akvizíció révén új üzletágként a vállalat szolgáltatásai között megjelenő, külső erőműveknek nyújtott üzemeltetési és karbantartási szolgáltatásoknak köszönhető. A vállalat az energiatermelés és az energiakereskedelem mellett kiemelt figyelmet fordít a jövőben ez utóbbi, az ipari vállalatoknak „smart energy management” szolgáltatásokat nyújtó üzletágának fejlesztésére, ezzel biztosítva nagyvállalati stratégiájának megvalósítását.

  Az ALTEO Group árbevételét 65 százalékkal, 6.943 millió forintra növelte 2015 első kilenc hónapjában, az EBITDA-szintű eredmény pedig 81 százalékos növekedéssel 877 millió forintra emelkedett.

  „A májusban sikeresen lezárt Sinergy-akvizíció egyre jobban érezteti hatását az ALTEO Group eredménymutatóiban. Habár egyelőre a Sinergy számai még csak 5 hónap viszonylatában szerepelnek az eredményeinkben, már most is egyértelműen látszik, hogy jó döntés volt a két vállalat egyesítése” – emeli ki Ifj. Chikán Attila, a tőzsdén jegyzett ALTEO Energiaszolgáltató Nyrt. vezérigazgatója.

  A Sinergy sikeres integrálása jelentős hatással volt az ALTEO Group árbevételi struktúrájának alakulására: miközben korábban a cég nem nyújtott külső erőműveknek üzemeltetési és karbantartási szolgáltatásokat, ez az üzletág immáron egyre jelentősebb súllyal van jelen az eredményekben.

  Az árbevételi struktúra kapcsán Ifj. Chikán Attila kiemelte: „Egyre jobban látszik, hogy a vállalatcsoport a jövőben milyen irányok mentén működhet sikeresen a hazai energiaszektorban. A jövő egyértelműen az ipari smart energy management szolgáltatásoké, de a vállalati fejlődés kiemelt eleme lehet az minden területet lefedő energiakereskedelmi szolgáltatások további erősítése is.”

  A vezérigazgató szerint az említett két területet hatékonyan egészíti ki a megújuló alapon, valamint a magas hatásfokú, földgáztüzelésű erőművekkel végzett villamos- és hőenergia termelés. Ennek jó példáját jelentik megújuló alapú erőművek közül a csoport szélerőművei, amelyek a kedvező széljárásnak és a meghibásodásoktól mentes működésnek köszönhetően 2015 első három negyedévében 19 százalékkal több árbevételt termeltek, mint tették azt az előző év hasonló időszakában.

  Az ALTEO Group jelentősen tudta erősíteni pozícióit a villamosenergia-kereskedelem területén is. A végfogyasztókat – elsősorban kis- és középvállalkozásokat – kiszolgáló kiskereskedelmi üzletág, folytatva az elmúlt évek dinamikus bővülését, 22 százalékkal növelte bevételeit, miközben az értékesített áram volumene 33 százalékkal emelkedett.

  A Sinergy révén a csoportba került virtuális erőmű (VPP), amely 2015-ben 6 telephelyen 14 kapcsoltan hőt- és villamos energiát termelő kiserőművi egységgel, összesen mintegy 50 MW beépített villamosenergia-termelő kapacitással rendelkezik, az elmúlt hónapokban jelentősen erősítette a csoport eredménytermelését.

  A megnövekedett vállalati méret magával hozta a közvetlen ráfordítások 54 százalékos növekedését az előző év hasonló időszakához képest. A vállalat tudatos költséggazdálkodásának köszönhetően ez az érték azonban elmarad az árbevétel növekedésének 65 százalékos mértékétől. „A kibővült eszköz- és erőműpark, a továbbértékesített villamos energia volumenének és az energiatermeléshez használt földgáz mennyiségének növekedése, illetve a jelentősen kibővült személyi állomány növelte a költségeket” – magyarázza Ifj. Chikán Attila, aki kiemeli ugyanakkor, hogy a Sinergy-akvizíció jelentősen több értéket hozott a vállalatba, mint amennyi költséget indukált az integráció. A közvetlen ráfordítások összege 2015 első kilenc hónapjában 5.477 millió forintot tett ki.

  A jövőbeni tervekről szólva Ifj. Chikán Attila a fejlődés további irányát továbbra is a stabil működés feltételeinek biztosításában és a kiszámítható befektetési politikában látja. „Most már a feltételek is adottak ahhoz, hogy az ALTEO Group a magyar energetikai szektor meghatározó szereplője legyen az ipari smart energy management szolgáltatások és az energiakereskedelem területén. Ezeket az üzletágakat továbbra is kiemelten kezeljük, hogy a legnagyobb értéket termeljék a vállalat számára. Emellett a jövőben újabb projektek elindítását is tervezzük, tesszük ezt azonban továbbra is megfontolt, a vállalat korábban megszokott befektetési politikájának mentén. Csak értékteremtő projektekbe vágunk bele az elkövetkező időszakban is” – hangsúlyozza a vezérigazgató.

  Re: nincs cím

  #740878 Kissherceg Előzmény: #715564

  Sinergy-vel megerősödött feltörekvő energetikai csoport mind árbevételét, mind EBITDA-szintjét jelentősen növelte 2015 első felében

  Árbevételét 37, EBITDA-szintjét 24 százalékkal növelte az ALTEO Group az idei első fél évben a múlt évi bázisidőszakhoz képest. Az eredményesség jelentős javulása többek között a május elején sikeresen lezárt Sinergy-akvizíciónak és az egyre jobban teljesítő energiakereskedelmi üzletágnak köszönhető. Az alternatív energetikai szolgáltatások folyamatos bővítésével a feltörekvő energetikai csoport tovább halad nagyvállalati stratégiájának megvalósítása terén, amelynek fókuszában az átfogó „smart energy management” szolgáltatások állnak.

  Az ALTEO Group árbevételét 37 százalékkal, 4.146 millió forintra növelte 2015 első hat hónapjában, az EBITDA-szintű eredmény pedig 24 százalékos növekedéssel 546 millió forintra emelkedett.

  „Az eredménymutatók kapcsán fontos elmondani, hogy azokban még csak kettő – a májusi és a júniusi – hónapokra vonatkozóan szerepelnek a Sinergy számai” – utal Ifj. Chikán Attila, az ALTEO Group vezérigazgatója az idei első hat hónap leghangsúlyosabb változására a vállalatcsoport eredménytermelő képességének vonatkozásában.

  A Sinergy akvizíciójának sikeres májusi zárása hatott az árbevételi struktúra alakulására, hiszen korábban az ALTEO Group nem nyújtott külső erőműveknek üzemeltetési és karbantartási szolgáltatásokat, míg most ez 7 százalékos súllyal van jelen a számokban. A villamosenergia-kereskedelem 48, a hőértékesítés 28, a villamosenergia-termelés pedig további 14 százalékkal járult hozzá a bevételekhez.

  „Habár a számokat nézve nem tűnik jelentősnek az üzemeltetési és karbantartási szolgáltatások nyújtása az ALTEO Group üzletmenetében, az mégis egy fontos eleme lesz a jövőben a vállalatcsoport sikerességének. Ennek megléte ugyanis elengedhetetlen a smart energy management – nagyvállalati stratégiánk alapvetésének – biztosításához” – emeli ki az árbevételi struktúra átalakulása kapcsán Ifj. Chikán Attila, a vállalatcsoport vezérigazgatója.

  Köszönhetően a Sinergy által a vállalatcsoportba érkező villamosenergia-nagykereskedelmi tevékenységnek, az ALTEO Group jelentősen tudta erősíteni pozícióit a villamosenergia-kereskedelem területén is. A végfogyasztókat kiszolgáló kiskereskedelmi üzletág, folytatva az elmúlt évek dinamikus bővülését, 22 százalékkal, 266 millió forinttal növelte bevételeit, miközben a Sinergy révén a csoportba került virtuális erőmű (VPP) 510 millió forintos bevételt termelt a nagykereskedelmi szegmensben. „Ezek együttes hatásaként, az áram kis- és nagykereskedelmi tevékenységek révén az üzletág 67 százalékkal növekedett” – emeli ki Ifj. Chikán Attila, aki szerint ez a szinergia a jövőben is jelentős potenciált rejt magában a csoport eredménytermelésében.

  A megnövekedett vállalati méret, a bővülő erőműpark és a Sinergy-vel együtt érkező egyéb eszközök, a továbbértékesített villamos energia volumenének és az energiatermeléshez használt földgáz mennyiségének növekedése, illetve a jelentősen kibővült személyi állomány óhatatlanul magával hozta a közvetlen ráfordítások 33 százalékos növekedését is. A szigorú költséggazdálkodásnak és a tervezett, a szinergiákat kihasználó üzemeltetésnek köszönhetően azonban ennek mértéke 4 százalékkal elmarad az árbevétel-növekedés 37 százalékos értékétől. A közvetlen ráfordítások összege 2015 első felében 3.323 millió forintot tett ki.

  "Több mint 1,5 milliárd …

  #705788 Fornit

  "Több mint 1,5 milliárd forint értékben bocsátott ki 3 éves lejáratú kötvényeket a decentralizált energiatermelésben érdekelt ALTEO csoport. A társaság sikeresnek találta a kibocsátást, miután az eredetileg felkínált csomagnál árfolyamértéken 101%-kal több kötvényt sikerült értékesítenie, 6,5%-os fix kamatozás mellett.

  A társaság közleményében felhívja a figyelmet, hogy a tegnapi aukció során az intézményi befektetők összesen 1 507,8 millió forint árfolyamértéken vásároltak a Budapesti Értéktőzsdén listázott energetikai cégcsoport évi 6,5 százalékos fix kamatot kínáló kötvényeiből. Ezzel jelentősen túlteljesítették a vállalat előzetes, 750 millió forintos elvárását"

  2011-ben még 12,37% volt a kamatkecsege (2014/d).