Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Kissherceg Előzmény: #782463

Lezárult az ALTEO Group anyavállalata, az ALTEO Energiaszolgáltató Nyrt. részvényeinek felosztása, az új részvények jóváírásra kerültek a befektetők értékpapírszámláin. A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett energetikai társaság rendkívüli közgyűlésének döntése értelmében az ALTEO Nyrt. 100 forint névértékű törzsrészvényeinek helyébe egyenként 8 darab, 12,5 forint névértékű törzsrészvény lépett.


Az ALTEO Energiaszolgáltató Nyrt. nyolcadolt részvényeivel a megfelelő szabályzatok értelmében 2017. december 6-tól már kereskedhettek a befektetők, az elmúlt három tőzsdei kereskedési napon összesen közel 20.700 részvény cserélt gazdát több mint 14 millió forint értékben, 116 kötés során. „Három kereskedési napot követően egyelőre még nehéz bárminemű tapasztalatot megfogalmazni, de a visszajelzések és a kereskedési adatok alapján úgy tűnik, hogy a piac pozitívan fogadja a részvények felosztását. Az eddigi eredmények hosszabb távon mindenesetre bizakodásra adnak okot” – mondta Ifj. Chikán Attila, az ALTEO Group vezérigazgatója.

A társaság rendkívüli közgyűlése 2017. november 8-án döntött arról, hogy az ALTEO Group anyavállalata, az ALTEO Nyrt. alaptőkéjének változatlanul hagyása mellett nyolcszorozza meg részvényei számát. A vállalati papírok nyolcadolása eredményeképpen a korábbi 2.050.150 darab 100 forint névértékű „A” sorozatú törzsrészvény helyébe 2017. december 8-án 16.401.200 darab, egyenként 12,5 forint névértékű dematerializált törzsrészvény lépett. A részvények felosztása a vállalati papírokhoz kapcsolódó egyéb jogokat nem érintette.