Regisztráció Elfelejtett jelszó

Sport

EKHO

#1513751 matgab Előzmény: #1513733

Na ezzel a 60 milliós EKHO limitre a sportolókra vonatkozóan a Tisza régi nagy kommunista álmot fog megvalósítani!

Tönkreteszik a nemzet csapatát a Fradit végre! Amit nem tudtak megoldani Rákosiék, azt majd most a Tisza megoldja.

Eddig is nagy lemaradása volt a magyar focinak. Presztízse alacsony, képzett középkategóriás játékosokat csak az alacsony adóteherrel és a viszonylag jó infrastruktúrával lehetett idecsábítani.

Ennek a koncepciónak az volt a lényege, hogy ha ezek a játékosok nem jönnének, akkor a magyar bajnokság- mivel a magyar gazdaság szereplői a focicsapatokat nem tudják és nem is akarják eltartani- ezért nem lenne rá annyi forrás, hogy ezeket normál adózással ide lehetne csábítani- vagy itt lehetne tartani a magyar bajnokságban, ezért lejjebb vitték az adóikat.

Ha ezek a játékosok jönnek , akkor a magyar fiatalok és edzők hátha tudnak tőlük tanulni, színvonalasabb lesz a bajnokság, emiatt majd nő a presztizs és szép lassan egyre több és jobb játékos jön majd ide , a nemzetközi kupaszereplések is egyre sikeresebbek, emiatt a gazdasági és marketing értéke is nő a csapatoknak, emiatt még többen jönnek, még erősebb csapataink lesznek, még nagyobb marketing értékkel.

Nem gyorsan , de a legprofibb klubnál el is indultak ebbe az irányba a dolgok. A Fradi már 8 éve nemzetközi ligákban szerepel folyamatosan és nem is rosszul! A többi csapat -talán a stábjaik szakmai, gazdasági marketing , humán és egyéb managment képességeinek hiányosságai miatt nem tudták ezeket a lehetőségeket kihasználni.

Na , de most aztán le fog csapni magyar péter egykori kedvencének hazudott és inkább elárult együttesére és az egész magyar focira! Hiszen a foci maga volt "a világegyetemben fénylő nap", azaz Orbán Viktor kedvenc népsportja és a véres szájú kommunisták -akik amúgy képtelenek az ország irányítására - legalább cirkuszt adnak a népnek! Egyik nap vezetőszáron visznek el egy Fideszes politikust, másnap Orbán kedvenc sportjának dobják a koporsóba! Ráadásul a kommunistákat mindig utáló Fradin üthetnek a legnagyobbat! Ez külön kéj , még talán az amúgy szenvedélyektől mentes lannert juditnak is!

Szóval egy ilyen szabály után, azok is akik még nem menekültek el a TAO támogatás rendszer összeomlása előtt- azt fogja okozni, hogy inkább el akarják hagyni majd az országot! Itt nem plusz adóbevétel fog bejönni, mint azt a költségvetési excelbe majd kiszámolják, hanem elmennek. Még az 500 miliónak sem fog befolyni a 15%-a, a klubok sem fognak adót fizetni, nem lesz bevétel, csak csődbe menő egyesületek! Nemcsak Csingerek, Vitálisok, Vargák és az összes többi külföldi is, hanem a jövő magyarjai is. Ráadásul mindenki szalad majd elhagyni az országot, így a piaci áron vásárolt játékosokon azonnal anyagi veszteségeket fognak realizálni a klubok! Mert nem lehet normális áron eladni senkit. Nem lesz majd 4 millió eurós érték teremtés egy egy eladott 30 éves csatár után, vagy 12 millió EUR egy fiatal tehetség eladásakor! Külföldön ugyanis jobban lehet keresni. A maradó resztlivel indul majd minden lefelé, kiesünk a nemzetközi kupákból, visszalépnek a szponzorok, vagy kevesebb pénzt adnak, még gyengébb játékosok, még kevesebb néző. A végén üres lerohadt stadionok és lehet majd mutogatnia a kommunistáknak, hogy nézzétek az Orbán által megálmodott infrastuktúra, amikor visszaállították piaci alapúra, hogy lerohadt, senkinek nem kell, nekünk volt igazunk, amikor azt mondtuk, hogy elég lett volna, ha a Puskás Stadion is max 10.000 főt tud befogadni!

Szoboszlaik helyett majd nem lesznek példaképek, nem akarnak a gyerekek sportolni, focizni és egyesület sem lesz, aki azt a néhány megmaradt tehetségeket felfedezné, felkarolná!

Majd költhetjük a megspórolt már rég másra költött 1000 milliárdokat egészségügyi ellátásra, meg drogrehabilitációra!

azbeszttel szennyezett túraútvonalak

#1513733 TrendMan Előzmény: #1513732

Mindenesetre nézni és látni szörnyű volt a játékot.

A gólok persze tetszettek :-)

azbeszttel szennyezett túraútvonalak

#1513732 matgab Előzmény: #1513712

Azért ez az utolsó 2 meccs szerencsére visszahozta Rossi-t a mezsgyéről...

Ez az ukrán csapat egy igen erős csapat a B ligában. Ők - velünk szemben már valóban az európai elit alatti csapatnak számítanak.

(Top csapatok: spanyol, francia,

Elit csapatok: német, belga, holland, olasz, angol, horvát, portugál

Elit alatti válogatottak: dánok, csehek (ők egy ideje lefelé lógnak innen), svédek )ők is), ukránok, oroszok, szerbek, törökök, svájci stb.

középmezőny- ami már gyakran összeér az elit alattiakkal: lengyel, görög, magyar, ír, albán, román (bár ők most lefelé lógnak ki), szlovák, osztrák stb.

meg a többi...

Ez az ukrán csapat fizikailag erős, magas, gyors és jóképességű játékosokból állt. Szerintem reális lenne, ha 10-ből 5-7-szer megvernének minket, lenne 2-3 döntetlen és a maradék lenne a magyar győzelem.

A grúzok ellen is hoztuk a győzelmet, de ezek a pszt szovjet csapatok ha nem kapnak gólt az elején, akkor nagyon meg tudják nehezíteni az ellenfelek dolgát. Az észak írek sem bírtak velük. Az egész csoport nagyon kiegyenlített, még az ukránok is lehetnek elsők és az észak írek is lehetnek harmadikok.

Az első félidőben szörnyű volt látni, hogy a magyar középpálya előre rohant és várták visszamozgás nélkül azt, hogy majd Szobo vagy valaki felíveli nekik a labdákat , amik még ha el is érkeztek, akkor is persze egyből elvették a fizikálisabb ukránok. Már a 20. percben mondtam, hogy nem látok csak nagyon statikus hátsó mozgásokat, semmi keresztbe, üres területre mozgást, se visszamozgást. Ha fel is érkeztünk a támadó harmadba, akkor is az alapvonaltól 30-35 méterről a pálya széléről akartuk bekanyarítani a labdát a támadókhoz.
Csak Varga nem volt ott. Másoknak meg esélye sem volt. Mondtam , hogy le kell vinni a sarokig vagy max 10-12 méterre az alapvonaltól és onnan laposan erős belőtt labdákkal kell operálni , mert ezeken a magas nagydarab ukránokról is bepattanhat, illetve földön is gyorsabbak tudunk lenni.

Ezért kifejezetten örültem mindkét gólnak, hogy úgy történt, ahogy azt elképzeltem.

Ha most meglenne a csoportelsőség, akkor az egy frappáns válasz lenne azoknak a fikázóknak, akik már idesotva 50 éve mindig szídják a magyar focit és mindig azon élvezkednek, ha kikapunk, vagy nem jutunk ki valami tornára. Az elmúlt években nem sok sikerélményük volt, de azért mostanában ismét nagyon bátran előjöttek odújaikból, lyukaikból...:-)

Lannert Judit szerencsétlen meg csak áll bután és továbbra sem érti, hogy minek tud örülni az a sok mafla férfi ott a lelátón, "hiszen mégcsak nem is ők fociztak, nem is ők nyertek..." :)

Klopp szokatlan húzása

#1513700 matgab Előzmény: #1513670

Nem lenne jó. Vagyis nem lenne jobb szerintem , mint az 1990-2020 átlaga.

Bognár az a kifejezetten oldschool edző, aki nem nyitott a technológiai fejlődésre, odamondogatásra , szájkaratére hajlamos inkább.

Egykor jó focista volt, sokkal többre is vihette volna, mégiscsak max Toulon illetve a Standard Liege csapatában játszott, nem magasabb szinteken.

Edzőként ott volt a kaszinózás is , ami azt mutatná, hogy nem egy megbízható jellem - de ok, ne ez legyen a legfőbb érv.

A Paks a magyar NB1-ben relatív kis költségvetésből él meg egész jó teljesítményekkel. De azért amikor nemzetközi szereplésre került a sor, ott indokolatlanul gyengén játszott a Paks mindig is. Azaz itthon , ahol tapasztalatából ismeri a hétről hétre látott ellenfeleket ott jól fel tudja készíteni a csapatát, de ha ismeretlen ellenfél ellen kell játszani, akkor olyan, mintha lusta vagy képtelen lenne az ellenfélből felkészülni.

Ez egy válogatott edzőnek pont nagy hátrány. Megosztó személyisége is szintén hátrány lenne.

Ráadásul a paksi játékosokon lehetett látni leginkább, hogy fizikailag nincsenek kimaxolva. Vagy el vannak hízva, mint Böde, vagy Ádám Martin, vagy vékony cingár legénykék, akiket a szél is elfúj (Hahn). Ez azt mutatja , hogy inkább egy Megyei szintre való edző, aki nem képes professzionális szemléletet megkövetelni sem a stábjában, sem a játékosai között. Mit szólnának egy ilyen stílushoz/közeghez a profi szemléletben nevelkedett játékosaink?

Klopp szokatlan húzása

#1513670 TrendMan Előzmény: #1513661

Legutóbb Bognárt hallottam, hogy a háttérből kapacitálják.

Valójában nem tudom, hogy jó lenne vagy sem.

Klopp szokatlan húzása

#1513661 matgab Előzmény: #1513633

Abszolút B csapattal én megmondom neked, mert voltak már ilyen próbálkozások kb 20-25 évvel ezelőtt a válogatottnál (Liga válogatott vagy minek hívták), katasztofális volt.

Sallai és Varga válogatott meccs előtti sérülései nekem is gyanús volt. Nehezen tudom róluk elképzelni, hogy cserbenhagyják a nemzeti 11-et.

Ráadásul mindkettő izomsérülést (izomszakadás Sallainál), de mindkettő már a válogatott meccsek után azonnal visszatér. Ugye az izomsérülésnek nincs külső nyoma, nem látható módon keletkezik és elég könnyű elszimulálni. Szóval lehet, hogy itt valóban edzőbuktatás zajlik a csapat részéről, amihez esetleg ők nem akarták a nevüket adni. Vagy valóban ők akarnák megbuktatni az edzőt, de akkor a többiek akik ott vannak miért játszanak így?
A problémát leginkább tényleg ott látom, mintha megszakadt volna a kapcsolat a csapat és az edző között. És a taktika sem tűnik egyre többször megfelelőnek, nem jól reagál a mérkőzés alakulására, ami azért korábban nem volt jellemző.

Rebrov nem lenne rossz választás, de ő sem fogja a világot megváltani. Rebrov szerintem klubcsapat esetén jobb edző, ahol be tudja gyakoroltatni a maga betonvédekező stratégiáját , illetve kellene egy gyors csatár, akit ki lehet ugratni. Nos ilyen csatárral az utóbbi 30 évben nem igazán rendelkeztünk. Tehát nem látom Rebrovban sem a kitörési pontot.

Jelenlegi klub edzők nem hiszem , hogy feladnák poziciójukat a válogatott kedvéért, sem Dárdai (aki szintén inkább a védekezésre helyezte a hangsúlyt és kevésbé tudott mit kezdeni a támadásépítésekkel), sem Borbély, aki talán a legjobb edzőnek tűnik az elmúlt 30 év alatt egyelőre.

A többi az meg mind talán rosszabb alternatíva Rossinál is. Kit hívnánk Keane-t? Hát ő a fradival sem tudta megnyerni a bajnokságot... És nem láttam ott sem elképzelést nagyon taktikai megvalósításról.

Klopp szokatlan húzása

#1513633 TrendMan Előzmény: #1513626

A pénteki legrosszabb döntésem az volt, hogy akkor néztem azt a meccset, a hétfői legjobb döntésem meg az, hogy nem néztem az északír meccset.

Rossi nekem szimpatikus volt, de szerintem most már mennie kellene.

Szerintem nem hoz jó döntéseket, bár nyilván forradalmat csinálni a magyar labdarúgásban igen nehéz.

A válogatott legnagyobb hibája most szerintem az, hogy minden támadás során háromszor vissza akarják passzolni a labdát Szoboszlainak, akit és amit így könnyű levédekezni és így még a benne rejlő dinamika és kreativitás is elvész.

Az egész munka ott kellene, hogy kezdődjön, hogy legyen legalább még egy irányító játékos.

Nem tudom mi lett volna, hogy ha Rossinak nincs ilyen szerencséje Tóth Balázzsal és Lukáccsal, mindkét újonc szerintem fényesen bevált és mégis így állunk.

Varga és Sallai utolsó perces lesérülése kapcsán megfordult a fejemben, hogy passzívan a kapitány ellen próbálnak dolgozni.

+++

Klopp ugye mos tapasztalatot gyűjt a lehetőségeikről, ezért nekik most a rossz eredmény nem tragédia.

Szerintem nálunk is simán játszathatnánk egy abszolút B-csapatot és akkor tudnánk, hogy mire számítsunk.

Klopp szokatlan húzása

#1513626 matgab Előzmény: #1513528

Kloppnak nem nagyon jött be a húzása, kikaptak a görögöktől 1-0-ra.

Rátérve a magyar válogatott teljesítményére az elmúlt 2 meccsen.

Hullámvölgyben vagyunk. Gyakorlatilag az EB óta, ahova kijutottunk Dibusz hatalmas védéseivel és utána egy percet sem adott Dibusznak lehetőségként védeni.

Valami mintha akkor megtört volna a csapat és Rossi között.

Addig erőn felül teljesítettünk, most meg a kötelezőket sem tudjuk abszolválni.

És értem, hogy bárki lehetne a magyar válogatott edzője, nem tudna nagyon másokat behívni a válogatottba. Egy Sallai és Varga Barni hiánya sajnos megöli a teljes támadó játékunkat, mert ez a két ember van a válogatott környékén, akik képesek lennének elől veszélyt teremteni.

De mind az ukrán mind az észak írek elleni meccsen valami borzasztó szenvedő játékot mutatott a válogatott. Elpárolgott a korábbi magabiztosság , a váratlan húzások hiánya már szinte bántó.

Szoboszlai az első 60 percet végigsétálgatta a meccsen gyakorlatilag.

Ezekről Rossi nem nagyon tehet. Mégis hol látom Rossi hiányosságait?

Egyrészt Lukács és Tóth Milán is nem elől ékként jók, hanem ahogy látom sokkal inkább a szélen. Ott viszont nem voltak használva.

Másrészt Szoboszlai ha futott is, akkor is továbbra is a teljesen felesleges és haszontalan letámadásokat/visszatámadásokat csinálta. Hogy ezek a letámadások azért nem hatékonyak mert a csapattársak nem csatlakoznak, akiknek kellene csatlakozni, vagy azért nem hatékonyak, mert ő szabadon mozoghat és azt hisszük, hogy el tudja venni a labdát az ellenféltől, azt nem tudom. De rendszeresen sprintben támadja le hátulról előlre sprintelve az ellenfél kapusát, utolsó emberét , teljesen feleslegesen. Elfárad benne főleg koncentrációban.

Vagy Rossi nem meri utasítani Szobót? Akkor is hiba van, meg akkor is ha nem látja, hogy ez mennyire felesleges és sok erőt emészt fel.

Sokadik hiba: Bolla csapatba tétele. Bolla iszonyat mennyiségű labdát ad el. Gyakorlatilag az előre indított passzainak a 90%-a kb az ellenfélhez megy, vagy megjátszhatatlan. Az ukrán meccsen 4 méterről a kihagyhatatlant is sikerült kihagynia 0-0-nál. Osváth is lassú és körülményes egy kicsit, de az Észak Írek ellen nagyságrendekkel játszott jobban, mint Bolla a sérüléséig. Amiről utólag kiderült, hogy egyáltalán nem volt annyira súlyos , mint láttatni engedte.

Sokadik plusz egy hiba:

Bárányt felküldte csatárba. Ránézésre is mondom, hogy Bárányon van némi súlyfelesleg. Amíg ez ott van, nem hívnám be a válogatottba. Taktikai hiba: a mezőny legalacsonyabb csatárára mindkét meccsen labdák tömegeit (már amennyiben lehet tömeges magyar támadásokról beszélni) ívelték fel az amúgy 20-30 centiméterrel magasabb védők közé. Esélye sem volt.

Az ukrán meccsen a kapott gól szerintem egyértelműen Redzic és Orban hibája volt. Nagyon sokan hibáztatják Kerkezt, de az ő embere a kint volt a 16-os szélénél a hosszú oldalon. Bebóklászott, mert látta, hogy lyuk van a védelemben, de nem volt esélye odaérni az ukrán játékoshoz. Viszont Orbán a beadás és az azt megelőző időszakban kihúzódott egy tök légüres térbe, otthagyva Csingert bent középen két emberrel. Csinger elszaladt az okosan a rövid irányába elmozduló ukránnal -akit Orbánnak kellett volna kísérnie és tök egyedül hagyta ott a gólt fejelő ukránt. (Lehet azt gondolta, hogy Kerkez azért jött be, hogy őt átvegye.).

Az észak írek elleni meccsen érthetlenül passzív volt a középpálya. Nem volt meg a kapcsolat a védők és középpálya között. Ez vezetett oda, hogy a védők egymás között passzolgattak 45 percen keresztül. Ha nem lép vissza a középpálya, akkor csak előre lehet ívelni, de persze Báránynak vagy Lukácsnak értelmetlen előre ívelni. Itt hiányoltam leginkább azt, hogy Szobo visszalépjen, inkább sétálgatott fent. Csongvai Szűcs, Jurek ilyen szempontból nagyon gyengék voltak. Schafer meg szintén el eltűnt, de ő legalább többet próbálkozott.

Szóval nem a kiválasztott játékosok okán , hanem a taktikai elemek hiánya és Rossi mérkőzésről mérkőzésre mutatott sértettsége, megbántottsága okán lehet én is kezdek hajlani a kapitány váltás szükségességére. Rebrov nem lenne rossz. Mást meg nem tudok elképzelni, Borbély maradjon a Fradinál.

Elcserélte magát, de mes…

#1513486 matgab Előzmény: #1513478

Elcserélte magát, de messze nem az volt a legnagyobb hibája sajnos.

Az egész ami oda vezetett, hogy az írek vissza tudtak jönni a meccsbe, hogy Szobo rohangál csapatkapitányként kapust feleslegesen letámadni és elfárad fejben, meg hogy a szélső középpálya helyett becserélt két védekező középpályást, akiken simán átívélték az írek azokat a labdákat, amiket azért tudtak megszerezni, mert nem tudtuk széthúzni őket (hiszen a szélsőket hozták le), ezt nem kéri számon rajta senki.

Persze a legtöbb ember primitív, egyszerű, vagy legalábbis nem tud folyamatokban vagy összetett módon gondolkozni. Nekik marad az, hogy az utolsó másodpercben kaptunk ki, előtte Rossi cserélt, tehát ott rontotta el Rossi meg a Gulácsi, aki nem ütötte el az előreívelt labdát.

A kérdés most is sokkal inkább az, hogy jó-e az, ha most megnyerjük a B csoportot?
Mert akkor az EB előtt megint az A csoportban fogunk játszani a nehéz ellenfelekkel. És ha kiesnénk a C csoportba, akkor viszont a C csoportos ellenfeleket kellene legyőzni, ott csoportelsőnek lenni az EB kvalifikációhoz.

Legalábbis, ha a kvalifikáció ugyanúgy lesz, mint a VB előtt, amikor a C csoportot megnyerő svédek úgy jutottak ki a VB-re, hogy a selejtező csoportjukban egy meccset sem nyertek. Vagy Románia is a jó NL szereplés miatt érte el a pótselejtezőket.

Mi meg az A csoportban szívtunk az NL-ben és a csoportunkban is 3.-ok lettünk így esélyünk sem volt a pótselejtezőkre.

Tehát ha a kvalifikáción nem változtattak a VB-hez képest, (nem néztem utána), akkor most célszerű lenne végigveretni magunkat.

Sallai, Callum Styles és Varga Barni meg épp megint a válogatott meccs előtt megsérültek. Nem szokott ez jó ómen lenni, amikor a válogatottak meghatáozó emberei hirtelen a válogatott meccs előtt elkezdenek lesérülni (aztán épp meggyógyulnak a válogatott szünet végére (vagy plusz egy meccs)

Fradi Celtic

#1513444 matgab Előzmény: #1513442

Ez a Celtic már sokat gyengült az 5 évvel ezelőtti önmagához képest. De azért még mindig egy erős csapat.

Ifj Lisztesnek, sztem akkor volt elszállva az agya, amikor eladták Frankfurtba. Ott látnia kellett, hogy ha nem dolgozik küzd, akkor kevésnek találtatik.

Hazajött , itt is sérült volt és még mindig nagy arca volt, de a mostani EL meccseken azt átom, hogy már újra megpróbálja nagyon odatenni magát. Képességei jók, ha nem is olyan jók, mint anno Lisztesé voltak. De szerintem tegnap 20 perc alatt többet csinált, mint Bagi 70 perc alatt.

Ráadásul sokat ütközött, megtartotta a labdákat és volt egy jó kapu felé történő rúgása is.

Szerintem pont pszichológiai célból nem teszi még kezdőbe Borbély. Én azt hittem tegnap kezdeni fog.

Van egy olyan tekintete szegény Lisztesnek,ami nem szimpatikus, egy ilyen magától elszállt csávó tekintete, de én már azt látom, hogy újra küzd.

Nem fogja befutni azt a karriert már , amit sérülés nélkül és kellő alázattal az elejétől fogva befuthatott volna, de sztem fogjuk őt még külföldön játszani, remélem legalább egy belga/holland/francia bajnokságban vagy ha mást nem egy törökben/lengyelben . De a Fradinak még segítségére tud lenni.

Egyedül akit nem értek a Fradinál az Keita. Zseniálisan játszik a csávó, de valami nem stimmelhet vele, mert sosem rakják be. Hozzáállásbeli problémát sejtek, vagy erőnlétit vagy mindkettőt. Őt nagyon sajnálom, hogy tudják újraépíteni. Mint ahogy a Fradi nem is arról híres, hogy újra tudna építeni játékosokat (ezért is örülök annak, hogy Lisztesnél látok egyértelmű előrelépést.).

Fradi Celtic

#1513442 TrendMan Előzmény: #1513441

Valóban most jól fut a szekér, ideje volt már, hogy legyen egy ilyen csapat és egy ilyen edző is nálunk.

Ifj Lisztessel nem vagyok kibékülve, még semmit nem tett le az asztalra, de már olyan, mintha sztár-allürjei lennének.

Nem semmi, amit a Celtic összeügyetlenkedett magának, egy hónapja még 3:0-ra vertek egy alig ismert osztrák csapatot hazai pályán CL-selejtezőn és idegenben is vezettek 1:0-ra.

Innen nem jutni be és ilyen mélyrepülésbe kezdeni, ez nem mindennapi.

Fradi Celtic

#1513441 matgab Előzmény: #1513439

Amúgy elképesztő, amit Borbély Balázs művel a Fradival.

Ha csak az eredménysort nézzük, hogy egy olyan sorozatban nem kapott még ki a Fradi, mint az oda visszavágok során a Vojvodina, Twente, Górnik Zabrze, Trabzonspor és most az EL-ben a Celtic Rangers...!

Rebrov előtt ilyen csapatoktól simán mind kikaptunk volna, még ennél gyengébbektől is! (albán meg kosovoi meg bosnyák bajnokok kenték el a Fradi száját)!

Sőt, nem hogy nem kapott ki, hanem mindegyik meccsen messze várható teljesítmény felett ezen párharcokat végig ellenőrzése alatt, néhol meglepően magabiztos győzelmet aratott a csapat!

A korábban mellőzött játékosok megtáltosodtak - nem is sorolnám a nevek sokaságát, hiszen a tavalyi Fradi kezdőt szinte eladták a nyáron - látszik mozgásukon , hogy tudják mit akarnak, mi a feladatuk és el is hiszik, hogy képesek elvégezni azokat.

Látszik, hogy Borbély az elmúlt 25 év egyik leginteligensebb edzője, aki jól tudja motiválni és ugyanakkor fegyelmet is képes tartani a csapatban. Látszik hogy a játékosok összetartanak, küzdenek egymásért.

Okosan látja a meccset, alakítja át a csapatot vagy annak szerkezetét, ha gondot lát, anélkül , hogy feleslegesen megalázná a gyengébben teljesítő játékosokat.

Sokat gyengült a csapat érhető okok miatt. És sok magyar játékos is bekerült, fiatalok is, akik ennek ellenére jól teljesítenek a jó minőségű ellenfelekkel szemben.

Az Európa Liga csapatai közül a jelenlegi kerete a Fradinak kb hátulról az 5. helyre rangsorolja a klubot. Azaz összesen csak 4 nála papíron gyengébb csapat van! Sőt a selejtezők során is sztem mindegyik erősebb volt (talán a Vojvodina kivételével) papíron a Fradinál!

Szóval gratulálok a fiúknak a tegnapi teljesítményért és a legnagyszerű az edző teljesítménye továbbra is!

Tóth Alex out ?

#1513439 matgab Előzmény: #1513214

"de remélem nincsenek ilyen tisztátalan kormányzati szándékok."

https://telex.hu/belfold/2026/09/18/magyar-peter-v...

Tényleg ott tartunk, mintha az ötvenes évekbe vettünk volna időutazásra egy jegyet.

Ilyen törvényeket hoznak, hogy nem tölthetnek be vezető tisztséget (elnök, alelnök, elnökség) a sportszövetségeknél és a nagyobb, 500 főnél több sportolót foglalkoztató sportegyesületeknél a miniszterek, az államtitkárok, a helyettes államtitkárok, a kormánybiztosok, a miniszteri biztosok, a miniszterelnöki biztosok, a pártelnökök, az országgyűlési képviselők, az EP-képviselők és az állami cégek vezetői. "

Lex Kubatov és lex Szíjjártó...

Normális kultúrállamban ilyen jellegű törvényt, ha meghoznak egyáltalán (mármint, nem is értem, hogy egy gazdasági társaság vezetői tisztségviselőibe miért akarna beleszólni egy hatóság??) , akkor azt úgy hoznák meg, hogy innentől fogva számítva, ha valaki ilyen olyan poziciót betölt, akkor 4 év múlva nem tölthet be majd tisztséget vagy max innentől fogva nem jelentkezhet elnöknek olyan személy, aki...

De csakúgy mint az ötvenes években hozzá kell szoknunk ahhoz, hogy itt ebben a nagy demokráciában bizony visszamenőleges hatállyal hozzák a törvényeket.

Tóth Alex out ?

#1513214 TrendMan Előzmény: #1513204

Vitális játszott és gólpasszt is adott a hétvégén.

Tóth Alex úgy belealudt a City második góljába, hogy teljes egészében a nyakába varrhatják.

Mintha csak néző lett volna.

A Fradi - Dózsát nem láttam, de remélem nincsenek ilyen tisztátalan kormányzati szándékok.

NB1

#1513205 matgab Előzmény: #1513204

Alapvetően kevés hazai bajnokit szoktam nézni, de a tegnapi derbibe belenéztem.

Én nem értem az MLSZ-t. Amíg ilyen szinten képzetlenek és részrehajlóak a játékvezetők, addig hogyan lenne a bajnokság nemzetközi színvonalú?

Hogyan szokhatnának hozzá a játékosok ahhoz, hogy mit kell játszani nemezetközi szinten? Mit jelent az, ha az ellenfél testi épségét veszélyeztető szabálytalanság itthon nincs megtorolva? Mit jelent az, ha itthon úgy kell védekezni, hogy a les szabályra nem tudsz hagyatkozni, mert nemcsak a pályán, de a VAR szobában is úgy összevissza húzzák a vonalakat, mintha legalább 5 felest megittak volna az ott ülő bírók?

Értem azt, hogy most a kialakuló önkényuralom idején kormányzati szándék az, hogy a fradit lehetetlenítsék el, gazdaságilag meg minden módon, de ez a fajta csalás tényleg gusztustalan.

Aztán meg vagyunk lepődve, hogy lassan emberemlékezet óta nem játszott magyar játékosokkal (vagy legalább többségében) felálló csapat nemzetközi kupasorozatban. Utoljára talán a Debrecen 2012-ben. Aztán azok is csak azért jutottak oda, hogy utána megbundázzák a meccsek eredményeit.

Tóth Alex out ?

#1513204 matgab Előzmény: #1513194

Azért három meccs alapján nem lehet ítéletet mondani, de nyilván nem szerencsés az elején úgy beragadni, hogy keretbe sem kerül.

Amúgy ez valahol idegesítő is, hogy ezek az angol csapatok 40-50 fős olyan keretekkel működnek, ahol azok a játékosok még keretbe sem tudnak kerülni, akik amúgy a világ bármely más bajnokságában meghatározó játékosok lehetnének. Mennyire igazságtalan és a football régi alapértékeinek ellentmondó csak a profithajhászás miatti dolog az, hogy ezek bárkit összevásárolhatnak, aztán inkább padoztatják, mert akkor legalább nem az ellenfélnél játszanak. Így ezen csapatok erőfölénye behozhatatlan, hiszen a következő csapat már nem a második vonalból tud játékosokat szerezni, csak a harmadik negyedik vonalból. Azt gondolom a Bossman szabály bevezetése az egész futball világra és a futball fejlődésére, demokratizáltságára, fair play-re nézve rendkívül káros dolog volt. Azóta a foci sokkal kevésbé szerethető, sokkal inkább csak egy iparággá , pénzgyárrá vált.

Kíváncsi leszek, hogy Rossi be meri-e tenni meccshiányosan? Ugyanez igaz Vitálisra is pl.