Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyar mezőgazdaság - Mik a lehetőségek az EU présben?

Szilva, bodza is szépen …

#826159 walex Előzmény: #826156

Szilva, bodza is szépen ment. Leadtad, de még meg sem tudták mondani, hogy mennyiért veszik meg. Majd érdeklődj jövő héten és megmondják utólag.
Most jön a szőlő, amit megint bagóért vesznek úgy, hogy majd talán fél-1 év múlva megkapod a pénzt érte. Kormányoktól függetlenül botrány, ahogy ez működik régóta, beleértve még az olasz bor importot.

Most hallom a felvásárló…

#826156 Fornit

Most hallom a felvásárlók 13 kg áron vásárolnák fel az almát a termelőktől.

Ha egy mázsából eladnak 3,5 kilót a piacon, és a maradékot kiborítják, még úgy is jobban járnának.

Szép kilátások.

Re: nincs cím

#726348 Kissherceg Előzmény: #725369

Több mint tízmilliárd forinttal kívánja az idén finanszírozni az OTP Bank a nádudvari KITE Zrt.-t, amelyben 46,86 százalékos kisebbségi tulajdonrésszel bír. A pénzintézet a hitelezést arra a stratégiai partnerségi megállapodásra alapozza, amelyet még 2013-ban kötött a legnagyobb hazai agrárintegrátornak számító KITE-vel. A vállalatnak az idén öt bank összesen mintegy 50 milliárd forint hitelkeretet nyújt ahhoz, hogy a cég finanszírozhassa integrált termelői partnereit.

http://www.agrarszektor.hu/novenytermesztes/egyeb/nagyot_lep_most_az_otp_igy_finanszirozzak_a_magyar_oriasceget.4724.html

Re: rizst termeszteni!!!

#698017 walex Előzmény: #698007

Egyébként alapból simán ki lehetne ezt vitelezni. Meg kell fogni a bejövő víz egy részét víztározókkal. Ki kellene építeni/fel kellene újítani a régi csatorna rendszereket és egyúttal az Alföld sivatagosodása is megállítható lenne. De nem. Ehelyett semmi ilyen nem történik (nagyrészt a libsi álkörnyezetvédők + demagógia miatt évtizedek óta, lásd dunai vízerőművek kérdése), ami az országba bejön, az Délen távozik, közben pedig nyaranta tombol az aszály, holott kivédhető lenne.

rizst termeszteni!!!

#698007 Kissherceg

Ingyenes lesz a víz - döntött a kormány

A kormány döntött arról, hogy a mezőgazdasági vízfelhasználók részére ingyenesen biztosítja az öntözésre használt vizet, öntözési célból a gazdák ingyen használhatják az öntözővizet - közölte a Belügyminisztérium pénteken.

A közlemény szerint a kabinet határozott arról is, hogy valamennyi állami tulajdonú vízi létesítmény, többek között a 28 000 kilométernyi állami kezelésű vízhálózat vagyonkezelése, fenntartása és üzemeltetése a vízügyi igazgatóságokhoz kerül.

A vízügyi igazgatóságok megkezdték a felkészülést az ingyenes vízszolgáltatás biztosítására. Ez magába foglalja a szivattyútelepek megfelelő állapotba hozását, a csatornák karbantartását - áll a közleményben.

most volt egy tanyafeluj…

#691584 Sumér harcos

most volt egy tanyafelujitási pályázat lehetőség a közelmultban.

mondjuk erre olyat is olvasok,hogy dunántúlon ez nem játszott.

ahhoz nem kellett mg.vállalkozonak lenni,csak ott a tanyán állandó lakosnak.

ebből a pályázatból lesz hasonlo idén ujra.

az állami földek pályázá…

#691579 Sumér harcos

az állami földek pályázásánál,elegendő jogositvány a kopasz östermelő,ezüst,aranykalászos bizonyitvány vagy kifejezetten mezőgazdasági vállalkozonak kell lenni hozzá?

vki?aki hirtelen pályázott már?

Re: nincs cím

#687318 Palimadár Előzmény: #687312

Magyarországon egyáltalán nincs általános föld ínség. A véres valóság az, hogy Magyarországon túl sokan akarnak a földhöz közvetlenül kötődő módon jövedelmet termelni, ez viszont a hatékonyság romlásához vezet, amit versenyképtelenségnek hívnak.

Szlovákiában nagyjából 2,5 millió ha EU támogatást élvező földterület van, hozzávetőleg 12 ezer támogatás igényló művelésében, nálunk 5 millió ha 170 ezer támogatás igénylőre jut. Ezek beszédes adatok.

Re: nincs cím

#687316 Margaretta Előzmény: #687312

Ez lehet, hogy így lesz.

De az osztrák határtól 100-150 km-re lévő falvakban mostanában az a "szokás" alakult ki, hogy aki a házához tartozó kb. 1000-1500 m2-es telekrészét, amin régebben kukoricát és egyéb ilyesmi terményt termelt, ingyen odaadja vállalkozóknak, hogy műveljék meg.

Ők általában munkájukat elvesztett kényszer mezőgazdák, akik vesznek egy kistraktort, meg a hozzá tartozó kiegészítőket és ezeken a földeken dolgozgat. Szerencsére akadnak olyan nagyobb vállalkozók, akik őket segítik tanácsokkal, hogy jól működjenek. Egy faluban sok ilyen ingyen odaadott telekrész van, mert a tulajdonos vagy idős ember, vagy nem akar ezzel foglalkozni.

Tudjátok mi a legnagyobb…

#687312 Kiss Zoltán

Tudjátok mi a legnagyobb gond,nem lesz föld,amit a gazdák megművelhetnek!Nálunk itt a nyugati határszélen tudok olyan falvakat,ahol szinte minden földterület egy-két osztrák gazda kezében van!Most,hogy már a mieink is erősödnek és gazdálkodni szeretnének,nincs hol!Ráadásul még nekik áll feljebb,és ha véletlenül egy terület eladó azonnal le akarnak csapni rá,aztán viszik a terményt ki "burgenlandba"! Ha a feleségük magyar akkor annak a nevén,ha nem akkor egy a cégnél dolgozó magyar ember nevére íratták a földeket!Már a korábbi kormányoknak is gondolkodniuk kellett volna!Nehéz lesz kicsavarni a kezükből!

Re: A génmódosítás-mentes Európa jobban teljesít

#687295 Racional Előzmény: #687286

HVG gazdaságinak álcázott balliberális politikai hetilap. Célja akár hazugságok árán is a fidesz lejáratása, de erre semmi szüksége, mert e nélkül is le tudja járatni magát.

Egyébként pályázati feltétel, hogy ne legyen tartozása a pályázónak, szemben az eddigi bérlő 1,8 milla sarával. Természetesen a HVG "elfelejti" azt is leírni, hogy további pályázók miért nem nyertek, miért nem feleltek meg a kiírás feltételeinek, de a lényeg, hogy a cikk a politikai célját elérte!