Regisztráció Elfelejtett jelszó

usa szárnyalás

rbbj11 Előzmény: #813596

Igazad van, a pénzek hazavitelének ilyen hatását én sem vettem figyelembe. De azt erősen túlzó optimistának tartom, hogy egy kereskedelmileg bezárkózó ázsiai kistigris tempót tudna felvenni azért, mert kihelyezett pénzek egy részét hazaviszik. Ha van eszük amcsiknak, akkor államadósság csökkentésre fordítják ezeket a plussz adókat, és akkor is csak töredékét építik le a veszélyesen nagyra hízott terhüknek.

Ráadásul minden így hazavitt pénz pl azonnal és teljes mértékben srv vásárlásra fordítva sem tudna 30%-nál többet növelni a cégek értékén, ha visszaforgatják termelő dolgokba, akkor legyen 50%. Ez esetben is csak az átlagos értékeltségen forogna, ugyanis jelenleg az átlagos értékeltségek 1,5x-ösét közelítjük!!! Ráadásul mindez csak néhány tucat céget iránt, és nem a gazdaságot jobban lekepéző SP200 index, vagy Russsel 2000 index tagjait!!

Szerintem Napnál világosabb, hogy az alacsony kamatok politikáján fúvódtak fel ennyire a részvények. Amelyekben potenciált látok, azok már csak bizonyos bankok, bizonyos nyersanyag-kapcsolt cégek, és persze az a néhány gigász, aki visszaforgatja a kimentett pénzét.

De a többség betegesen túlértékelt és még csak most kezd kibontakozni az utolsó agyeldobós szakasz.