Regisztráció Elfelejtett jelszó

Széles körben gyengül a kínai gazdaság

Re: ollé

#722812 Ibiza Előzmény: #722805

import árura természetesen.

régen TV-ben láttam a kinai gazdasági vezetőt...nagyon logikusan értelmesen gondolkodott..lizingelhetnénk 1-2 évre.

Re: ollé

#722805 Ibiza Előzmény: #722799

évente olvashatunk ilyet..sztem a belső fogyasztást tartogatják a fejlődés fenntartására..most csak a milliomosok költenek..főleg export árura..a pór nép örül ha él.

a gagyi áruk gyártása mellett amik ki fognak halni vagy a középszint felé mozdulnak majd..elmennek sztem a minőségi termékgyártás irányába.

Re: ollé

#722799 Kissherceg Előzmény: #666095

A világgazdaság egészét fenyegeti a kínai gazdaság reformjának késlekedése. Hiába állt elő új célokkal az ország miniszterelnöke csütörtöki beszédében, szakértők szerint elmulasztották az elkerülhetetlen beavatkozásokat akkor, amikor a gyors növekedés még fájdalommentessé tehette volna a változásokat.

http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/mindenkit_maga_ala_temethet_kina_osszeomlasa.594445.html

Re: ollé

#666095 Kissherceg Előzmény: #639889

Jelentős mértékben csökkentette Kína idei és jövő évre vonatkozó növekedési prognózisát az Ázsiai Fejlesztési Bank (ADB), mely az egész fejlődő ázsiai térségben a korábbinál véltnél lassabb bővülést jósol.

A szervezet szerdán kiadott új jelentése szerint Kínában idén 7,6 százalékos növekedés valószínű, miközben áprilisban még 8,2 százalékra tették ennek mértékét. A 2014-es kilátásokat szintén lefelé módosította az ADB, mely a korábbi 8 helyett már csak 7,4 százalékos bővülést lát valószínűnek.

A bank indoklása szerint a korábbinál szerényebbnek jósolt teljesítmény a kínai gazdasági szerkezetátalakítás elkerülhetetlen következménye. A kelet-ázsiai ország évek óta elmozdulóban van a kivitel orientált és javarészt befektetésekre koncentráló modell felől egy elsősorban a belső keresletre építő, korábbinál fenntarthatóbb, de lassabb gazdasági növekedési modell felé.

A South China Morning Post a tanulmány hongkongi bemutatóján felszólaló kutatókat idézi, akik szerint Kínában a második félévben az első félévhez képest gyorsabb növekedés várható, a belső gazdaságpolitikai ösztönzőknek és a külföldi kereslet fellendülésének betudhatóan. A következő évtizedben legalább 7 százalékos GDP-növekedés valószínűsíthető, a kétszámjegyű bővülés évei ugyanakkor nem várható, hogy visszatérnek - vélték a kutatók.

A kínai gazdasági kilátások rontása ugyanakkor az ázsiai térség többi fejlődő országára is hatással van, itt 2013-ban 6 százalékos éves átlaggal számol az ADB, mely 0,6 százalékkal kevesebb a korábbi becslésnél. Jövőre a fejlődő ázsiai térség átlagosan 6,2 százalékkal nőhet - jósolja a jelentés. A térség második legnagyobb gazdasága, India számára - a korábbi 6 százalékos prognózis után - mindössze 4,7 százalékos bővülést tart valószínűnek, mely jövőre ennél nagyobb mértékben, ám a korábbi 6,5 százaléktól szintén elmaradva, 5,7 százalékkal nőhet. Hongkong gazdaság az Ázsiai Fejlesztési Bank szerint idén 3,2 százalékkal erősödik majd.

Re: ollé

#639889 Kissherceg Előzmény: #634738

A kínai gazdaság lassulása a strukturális reformok szükséges következménye - írja a második negyedéves GDP-adat hétfői nyilvánosságra kerülését követően a helyi gazdasági sajtó.

A Hszinhua hírügynökség kommentárjában arra emlékeztet, hogy a második negyedév növekedési üteme megegyezik az éves célként kitűzött 7,5 százalékos értékkel, az első félévben pedig ennél gyorsabban, átlagosan 7,6 százalékkal nőtt a kínai gazdaság. Nincs ok kételkedni abban sem, hogy az ország hosszú távú célja elérhető, azaz az évtized végére megduplázódik a 2010-es GDP.

Kína az előző évtizedekétől lényegesen különböző új növekedési szakaszba lépett a fenntarthatóbb fejlődés felé vezető hosszas és nem fájdalommentes úton - ismétli az elmúlt hónapokban sokat hangoztatott érvet a hírügynökség.

A China Daily napilap a nemzeti statisztikai hivatal szóvivőjét, Seng Laj-jünt idézi, aki a GDP-adat nyilvánosságra hozatala után úgy fogalmazott: a lassulással a gazdaság új egyensúlyba hozásához teremtődik tér. A szerényebb növekedés más országokkal összehasonlítva továbbra is jó teljesítményként értékelhető - mondta Seng.

A napilap által megkérdezett szakértők szerint a növekedés a második félévben is stabil maradhat. Az újság Vang Csünt, a nemzetközi gazdasági kapcsolatokért felelős kormányzati központ közgazdászát is idézi, aki szerint a vezetésnek továbbra is ébernek kell maradnia a gazdaságot lefelé húzó veszélyekkel szemben.

A második negyedéves adatok hétfői közlése után az amerikai J.P. Morgan Chase globális pénzügyi szolgáltató cég korábbi 7,6 százalékos éves előrejelzését lefelé, 7,4 százalékra korrigálta. Az Ázsiai Fejlesztési Bank (ADB) kedden a fejlődő ázsiai térség egészére vonatkozó prognózisát csökkentette a kínai lassulás nyomán. A szervezet így a korábbi 6,6 százalék után 2013-ban 6,3 százalékos növekedést vár.

A japán székhelyű Nomura megerősítette korábbi, 7,5 százalékos prognózisát, s ugyanígy tett az MTI-hez eljuttatott jelentésében a svájci UBS bank hongkongi elemzői részlege, mely fenntartotta idei 7,5 százalékos, jövőre 7,8 százalékos becslését. Az UBS szerint a kínai gazdaság a korábbinál gyengébb ugyan, de stabil, a likviditásválságnak gyakorlatilag vége, a kormány részéről a továbbiakban is a gazdaságpolitika fokozatos finomhangolása várható.

ollé

#634724 Kissherceg

Elegendő pénz van a kínai bankrendszerben, a stabilitás fenntartása pedig elsődleges cél - mondta a központi bank kormányzója és a banki szabályzó hatóság vezetője a hétvégén egy Sanghajban rendezett pénzügyi konferencián.

A kelet-kínai metropoliszban évente megrendezett, a vezető pénzügyi döntéshozókat tömörítő Lujiazui Fórumon Csou Hsziao-csuan, a központi bank (PBoC) kormányzója úgy fogalmazott: a kínai pénzpiacok normálisan működéséhez szükséges likviditás biztosítva van, nem kell pénzhiány miatt aggódni. A központi banknak számos eszköz rendelkezésére áll, melyeket szükség esetén fel tud használni a likviditás biztosítására - mondta a fórumon Csou, hozzátéve: a piacok általános stabilitásának fenntartásáért a központi bank mindent meg fog tenni.

A kormányzó a múlt heti hitelszűke óta először lépett nyilvánosság elé, személyesen is megerősítve a PBoC korábbi közleményét, melyben a pénzpiaci eszközök felhasználása mellett a jegybank a segítségre szoruló pénzügyi szervezetek közvetlen kisegítését is megígérte. A pénzcsapjait váratlanul elzáró jegybank új politikájával a hazai pénzintézeteknek üzen, és az "informális" hitelezési gyakorlat megfékezése érdekében fogta vissza a kereskedelmi bankok mértéktelen készpénzigényének kielégítését.

A hitelszűke nem azt jelzi, hogy nincs pénz az országban, az elmúlt hetek eseményeihez számos ok hozzájárult - fogalmazott a Lujiazui Fórumon Sang Fu-lin, a Kínai Banki Szabályozó Bizottság (CBRC) elnöke. Az országban minden pénzügyi szükséglet kielégítéséhez elegendő forrás rendelkezésre áll, sőt még annál is több. Az ország bankrendszerében 1,5 ezer milliárd jüan (55,5 ezer milliárd forint) pluszforrás van, ez a rendes kifizetési és elszámolási igények kétszerese - mondta Sang. A lassuló kínai gazdasági növekedésről és az egyéb kockázatokról - így az ingatlanpiac túlfűtöttségéről vagy a tartományi kormányok hitelállományáról - szólva a CBRC vezetője úgy fogalmazott: amíg megteszik az azok szabályozásához szükséges lépéseket, ezek a problémák kezelhetőek.

A mértéktelen hitelezés visszafogásával a jegybank kiigazítani igyekszik a készpénzkínálat korábbi mikéntjét, segíteni kívánja a kölcsönök minőségének javítását, valamint a piaci erők fokozott érvényesülését a gazdaságban - fogalmazott Csu Ning, a sanghaji Jiaotong Egyetem pénzügyi intézetének professzora az eseményen. A gazdaságpolitika jelentős lazítása a jövőben sem várható a PBoC részéről, a vezetés ugyanakkor biztosan fel fog lépni, hogy a rendszerkockázatokat elkerülje - értett egyet a fórumon részt vevő szakemberek többsége.